До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 маловідомих фільмів з Бенедиктом Камбербетчем

Британському акторові Бенедикту Камбербетчу 19 липня виповнюється 45 років. Сьогодні весь світ знає його як того самого Шерлока Голмса, який зводить з розуму жінок своїм інтелектом і носить тренчі, як ніхто інший. Однак у кар’єрі Камбербетча є немало інших ролей, які розкривають його акторський талант та різноплановість. Британець вільно почуває себе у фільмах найрізноманітніших жанрів і готовий постійно дивувати глядачів. Vogue.ua вибрав шість ролей Камбербетча, у яких важко впізнати того самого Шерлока.

Бенедикт Камбербетч
"Мавританець"
Бенедикт Камбербетч

Одна з найсвіжіших прем’єр актора — фільм "Мавританець" режисера Кевіна Макдональда. Історія реального в’язня з Гуантанамо, найжорстокішої і найсуворішої в’язниці Америки. Фільм знято за мотивами щоденника Мохамеда Ульд Слахі — мавританця, що майже 14 років перебував у Гуантанамо без звинувачення. Роль Мохамеда, якого американський уряд підозрював у тероризмі, зіграв Тахар Рахім, а Камбербетчеві дістався персонаж військового прокурора, що допомагає головному героєві.

Реклама

Дивитися на oll.tv

Ван Гог: портрет, написаний словами

2010 року британський канал BBC випустив напівдокументальну стрічку "Ван Гог: портрет, написаний словами", у якій історія знаменитого художника побудована на його листуванні з братом Тео. У стрічці Камбербетч перетворюється на рудого, дещо божевільного бороданя. Для тих, хто звик бачити актора Шерлоком Голмсом – образ неочікуваний, але від того ще цікавіший.

"Ван Гог: портрет, написаний словами", 2010
Шпигуне, вийди геть!

2011 року Бенедикта Камбербетча вже знали як Шерлока Голмса і, не дивно, що він хотів щонайдалі відійти від амплуа детектива-інтелектуала. Йому це вдалося у фільмі "Шпигуне, вийди геть!", у якому актор зіграв Пітера Гіллема, працівника британської розвідки МІ-6 — найближчого соратника головного героя цього шпигунського трилера. Художники стрічки перетворили Камбербетча на блондина, а його шанувальники зауважили, що ніхто не зрівняється з ним у носінні класичного британського тренчкота.

"Шпигуне, вийди геть!", 2011
Дивитися на oll.tv
Дивовижна легкість

2006 року Бенедикт Камбербетч зіграв одну з ключових ролей в історичній драмі "Дивовижна легкість". Саме вона принесла йому впізнаваність у всій Британії та номінацію на премію Лондонського гуртка кінокритиків у категорії "Прорив року".

"Дивовижна легкість", 2006
Гокінг

Після того, як у 2015 році актор Едді Редмейн отримав "Оскар" за роль ученого Стівена Гокінга, для багатьох саме він став обличчям цього британського фізика у масовій культурі. Та шанувальники Бенедикта Камбербетча можуть посперечатися – їхній улюбленець перевтілився на Гокінга ще у 2004. За сюжетом Камбербетч грає Гокінга в студентські роки, коли той тільки дізнався про свою хворобу, але не відмовився через неї від наукової роботи та мрії.

"Гокінг", 2004
Хоббіт: Пустка Смоґа

Не всі глядачі фентезі "Хоббіт: Пустка Смоґа" впізнали в знадному драконі Бенедикта Камбербетча. Так, актор не з'являється в кадрі, та його міміка й голос роблять свою справу — і навіть страшний дракон на екрані має досить харизматичний вигляд. Обов’язково дивитися в оригіналі.

"Хоббіт: Пустка Смоґа", 2013

Дивитися на oll.tv

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.