До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Вів’єн Лі

Вів’єн Лі — одна з найзнаменитіших актрис в історії кінематографа. Вона — дворазова лауреатка премії "Оскар" і королева великого екрана. Багато фільмів з її участю стали загальновизнаною класикою, яка не втрачає своєї актуальності через роки після виходу. В 110-й день народження легендарної акторки згадуємо одні з найкращих її робіт.

"Звіяні вітром", 1939

Вивьен Ли в фильме Вів’єн Лі у фільмі "Звіяні вітром", 1939

Попри те, що Вів’єн Лі мала різноманітну кар’єру в кіно, вона завжди буде відома як Скарлетт О'Гара в драмі 1939 року "Звіяні вітром". Фільм миттєво приніс Лі загальну популярність і увагу. Її хвалили за захопливу дух гру й вручили "Оскар" за найкращу жіночу роль.

Реклама

"Міст Ватерлоо", 1940

Вів’єн Лі й Роберт Тейлор у фільмі "Міст Ватерлоо", 1940

У фільмі "Міст Ватерлоо", події якого відбуваються під час Першої світової війни, Лі грає юну балерину, яка закохується в британського офіцера. Невдовзі вона дізнається про загибель нареченого, втрачає можливість багатонадійної кар’єри й зрештою пускається берега та вкорочує собі віку.

"Трамвай „Жадання"", 1951

Марлон Брандо и Вивьен Ли в фильме Марлон Брандо і Вів’єн Лі у фільмі "Трамвай „Жадання"", 1951

У своїй другій за значущістю ролі в кіно Лі блискуче зобразила стурбовану Бланш Дюбуа в драмі 1951 року "Трамвай „Жадання"". Драма за мотивами п’єси Теннессі Вільямса 1947 оповідає історію Бланш, яка переїздить до своєї сестри Стелли Ковальскі в Новий Орлеан, але не знаходить спільної мови з її суворим чоловіком, якого зіграв Марлон Брандо. Бланш — складна жінка, у якої більше проблем, ніж їй хотілося б визнавати. Лі представила емоційну, несамовиту гру, яка принесла їй премію Американської кіноакадемії за найкращу жіночу роль. Вона привертала увагу в кожній сцені, і багато хто з критиків вважає, що це була найкраща роль у її кар’єрі.

"Римська весна місіс Стоун", 1961

Уоррен Битти и Вивьен Ли в фильме Воррен Бітті й Вів’єн Лі у фільмі "Римська весна місіс Стоун", 1961

Роботи Теннессі Вільямса виявилися плідними для Лі: після отримання "Оскара" за велику екранізацію фільму "Трамвай „Жадання"" вона знялася в адаптації першого роману знаменитого драматурга. "Римська весна місіс Стоун" зосереджується на змарнілій кінозірці (Лі), яка вирушає до Рима й заводить роман з набагато молодшим жигало.

"Корабель дурнів", 1965

Вивьен Ли в фильме Вів’єн Лі у фільмі "Корабель дурнів", 1965

Лі востаннє з’явилася на екрані в цій епічній мелодрамі Стенлі Крамера, події якої відбуваються у відкритому морі. "Корабель дурнів" оповідає про життя різних пасажирів на борту океанського лайнера, що прямує з Мексики до Німеччини. Серед них немолода розлучена героїня Лі, корабельний лікар, бейсболіст, іспанський активіст, карлик та інші.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.