До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Уроки ретростилю з Вів'єн Лі

5 листопада виповнюється 110 років з дня народження британської акторки Вів'єн Лі. Її називали однією з найяскравіших представниць Золотої ери Голлівуду, а роль Скарлетт О'Хари у "Розвіяних вітром" забезпечила їй міжнародну славу і народну любов.

Вів'єн Лі, 1940

Особливі відносини у Лі були і зі світом моди. Вона любила вбиратися, тонко відчувала, що і коли можна одягнути. Одним з її улюблених дизайнерів був британець Віктор Стібел, який у своїх інтерв'ю розповідав, що саме Вів'єн Лі вміла носити його одяг як ніхто інший. Діана Вріланд називала її просто і коротко — англійською трояндою, але ця фраза якнайкраще описувала акторку.

Реклама

За фотографіями зірки "Трамваю "Бажання" можна сміливо вивчати моду 1940-х — скромну і елегантну водночас. Вів'єн Лі мала абсолютно казковий вигляд у тонких шовкових блузках, які найчастіше поєднувала з вузькими спідницями середньої довжини, а сукні у буденному житті любила максимально прості і закриті, але що підкреслювали її тонку фігуру. Також в її гардеробі було місце для драматичних нуарних образів. Наприклад, жакет з вузькою талією і підкресленою лінією плеча ідеально передає настрій всієї військової епохи. Несподіваною на перший погляд здається наявність етнічних деталей в образі Вів'єн Лі — строкатих хустинок або надто великих аксесуарів. Але відповідь на це запитання дає її біографія — малятко Вів'єн народилося в родині британського військового в Індії і все дитинство дівчина провела в колоритному Дарджилінгу. Vogue.ua переглянув світлини акторки того часу. Це просто скарб для натхнення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.