До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів про перше кохання зі щасливим кінцем

Хоч якими були ваші перші стосунки — платонічними чи такими, що відкрили нові межі чуттєвості, здебільшого спогади про перше кохання пов’язані з трепетом і ніжністю. Vogue.ua зібрав п’ять фільмів, що нагадують: як це — полюбити вперше.

"Анатомія кохання", 2014

Завжди актуальна історія кохання, коли брутальний хлопець закохується в дівчину з багатої сім’ї й усупереч усьому вони хочуть бути разом. Девід і Джейд зустрічаються влітку й відразу звертають увагу одне на одного. Потай від батьків дівчини вони проводять разом всі дні і ночі, а коли батько Джейд намагається розлучити пару, закохані роблять усе, щоб бути разом. Звісно, без страждань не обходиться. І, в кращих традиціях жанру, щасливий кінець просто перед титрами теж забезпечений. Якщо ви скучили за пристрасними молодіжними драмами, "Анатомія кохання" вгамує ваш запал.

Реклама
Кадр з фільму "Анатомія кохання", 2014

"Привіт, Джулі!", 2010

Замилування і ніяковість — ось що ми відчуваємо, коли спостерігаємо за семикласниками Брайсом і Джулі, взаємна симпатія яких розкривається ближче до кульмінації. Що відбувається перед цим? Новачок у місті й у школі, Брайс намагається уникати уваги своєї сусідки Джулі. Хлопець хоче здобути прихильність однокласників, а цікавість дівчини його радше дратує, ніж приваблює. У результаті Брайс робить несподіваний для самого себе вибір і перестає дбати про те, що подумають люди довкола. І ще: естетика 1950-х, безумовно, має свій шарм.

Кадр із фільму "Привіт, Джулі!", 2010

"Добре бути тихонею", 2012

Чарлі переживає складний період після смерті близьких людей і дуже потребує підтримки. Він починає писати потаємні листи якомусь хлопцеві, який, за словами однокласниць, вислуховує тих, кому треба виговоритися. Паралельно з цим Чарлі знайомиться із Сем — дівчина дуже подобається скромному Чарлі, проте вона перебуває в стосунках. Так, у замкненого в собі Чарлі з’являється компанія друзів, у товаристві яких він спізнає себе, а також вчиться освідчуватися у своїх почуттях. Ця дуже меланхолійна драма про життя підлітків — не найлегше, але точно змістовне кіно. А Емма Вотсон, Езра Міллер і Логан Міллер у головних ролях, безумовно, зробили його незабутнім.

Кадр із фільму "Добре бути тихонею", 2012

"10 причин моєї ненависті", 1999

Цілком заслужено є окремий тип романтичних комедій, місце дії яких — старша школа. А "10 причин моєї ненависті" — один з фільмів, який відразу спадає на думку, коли хочеться подивитися легке, романтичне кіно, що ні до чого не зобов’язує. Гіт Леджер, Джулія Стайлз, Джозеф Гордон-Левітт грають у комедійній мелодрамі про те, як меркантильні домовленості переростають у справжні почуття.

Кадр із фільму "10 причин моєї ненависті", 1999

"З 13 в 30", 2004

З 13-річною Дженні відбувається неможливе — впевнена у своїй мрії якнайшвидше подорослішати, одного ранку вона прокидається 30-річною. У власній квартирі з бойфрендом, роботою і рахунками, які треба оплачувати. З одного боку, здійснилося заповітне бажання Дженні, а з іншого — єдине, що допомагає їй виживати в нових обставинах, — її друг дитинства, який подобається їй тепер не просто як друг.

Кадр Кадр із фільму "З 13 в 30", 2004

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.