До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 крутих ЛГБТІК+ серіалів, які варто переглянути

Дивовижний широкий світ квір-телебачення вибухнув за останні чверть століття. Завдяки цим серіалам ви можете дізнатися щось нове про ЛГБТІК+ спільноту, знайти щось спільне з героями та їхнім досвідом чи просто переглянути шоу з крутим сюжетом.

Queer Eye

Реклама

На початку 2018 року Netflix представив нове шоу з Джонатаном Ван Нессом, Ентоні Поровскі, Таном Франсом, Карамо Брауном та Боббі Берком — зобразивши їх як "чарівників", що змінюють бачення інших. Ці п’ять хлопців-геїв взяли за мету допомагати людям, які потребують лише невеликого стимулу, аби жити найкращим, найказковішим життям. Усі історії та епізоди в шоу зворушливі й прекрасні, але деякі точно змусять вас плакати.

"Поза"

Серіал "Поза" створив легендарний шоураннер Раян Мерфі. Дія серіалу відбувається в Нью-Йорку 1980-х років і демонструє зростання бальної культури серед ЛГБТ-молоді. Історія починається з Бланки, танцівниці, яка відкриває "будинок", щоб підтримувати квірів, яких вигнали зі своїх сімей. Крізь призму танцю — і нової драг-сцени — "Поза" розповідає історію про самопізнання та важливість зв'язків з близькими людьми.

"Близькі друзі"

"Близькі друзі" став першим в Америці серіалом, повністю присвяченим ЛГБТК+ спільноті, й нині вважається одним з найвпливовіші квір-шоу, які коли-небудь створювали. Цей серіал запропонував чарівний погляд на життя ЛГБІТК+ людей, коли ще панувала дуже гетеросексуальна й однорідна культура. В шоу є матері, які підтримують своїх дітей, любов, сміх та демонстрація того, наскільки важливо знайти себе та своїх людей.

"Венено"

Це біографічна драма про іспанську медіаперсону та трансзірку Крістіну Ортіс Родрігес, або Ла Венено, від її кар’єри в 1990-х до смерті у 2016 році. У серіалі чергуються сюжетні лінії про кар’єру Венено та історія Валерії Вегас (Лола Родрігес), журналістки, яка написала біографію, на якій базується весь серіал. "Венено" — це зворушлива історія про особистість, самореалізацію, а також ціну слави. Це чудова присвята легенді, у якій стільки ж місця для радості, скільки для смутку.

"Секс в іншому місті"

Сексуальна драма про групу лесбіянок, їхніх друзів, знайомих, сімей і коханок у центрі Західного Голлівуду, не потребує представлення. Авторка шоу Айлін Чайкен одразу стала надпотужною особою в індустрії, коли її гіт-серіал дебютував на Showtime у 2004 році. Сезони наповнені цікавими сюжетними лініями, жартівливістю, сексом і унікальними персонажами. На додаток до того, що це перше телевізійне шоу для лесбіянок і транссексуалів, "Секс в іншому місті" також було повністю про жінок, включаючи двох темношкірих жінок у головних ролях. Небагато шоу могли стверджувати про це в той час, не кажучи вже про наступні роки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.