До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів Джулії Робертс, про які ви не знали

Джулія Робертс, найчарівніша акторка Голлівуду, святкує 55-й день народження. Про "Красуню"та "Ерін Брокович" пам’ятають усі, а Vogue.ua тим часом пригадує п’ять фільмів акторки, про які рідко говорять.

"Містична піца", 1988

Одна з перших ролей Джулії Робертс. Дівчині було 20 років, вона тільки-тільки переїхала з рідної Джорджії до Нью-Йорка, щоб спробувати свої сили у кіно. Потрапити на знімальний майданчик їй допоміг брат Ерік – вже успішний на той час актор. "Містична піца" – романтична комедія про трьох юних дівчат – офіціанток у кафе, які мріють про велике та чисте кохання. Для ролі однієї з дівчат Джулія Робертс перефарбувала своє русе волосся у темно-рудий колір, що пізніше став її візитівкою.

Реклама

<b>Mistic pizza</b>

"Досьє Пелікан", 1993

1993 року у прокат вийшов фільм "Досьє Пелікан", у якому Робертс знімалася вже після популярної "Красуні", тобто як абсолютна зірка. Це екранізація юридичного роману популярного письменника Джона Грішема – очевидно, саме серйозний сюжет зацікавив Джулію Робертс. У "Досьє Пелікан" вона зіграла талановиту студентку юрфаку Дарбі, яка досліджує в архівах факти про вбивство двох суддів Верховного суду – і ненароком розкриває серйозну справу державного рівня. Мабуть, "Досьє Пелікан" – найбільш політичний фільм Джулії Робертс, яка найчастіше знімається в кіно про важку долю жінок.

<b>The Pelican Brief</b>

"Мері Райлі"

У середині 1990-х кар’єра акторки стрімко розвивалася – і її особисте життя також. Згідно з чутками, Робертс крутила романи з Меттью Перрі, Кіфером Сазерлендом, Ліамом Нісоном. В інтерв’ю акторка зізнавалася, що мінливе особисте життя вводило її в депресію, і тому в ті роки вона найчастіше обирала не надто веселі сценарії. Так, 1996 року акторка знялася у драмі "Мері Райлі" – трилері Стівена Фрірза за мотивами повісті "Химерна пригода з доктором Джекілом та містером Гайдом". Джулія Робертс зіграла головну роль – служниці Мері, яка раптово дізнається, що доктор Джекіл та містер Хайд – це одна й та ж людина.

<b>Mary Reilly</b>

"Війна Чарлі Вілсона", 2007

Том Генкс та Філіп Гоффман – чудова компанія була у Джулії Робертс у фільмі "Війна Чарлі Вілсона". Це ще одне політичне кіно в біографії акторки: історія американського конгресмена Чарльза Вілсона, який під час війни в Афганістані постачав зброю афганському супротиву. Роберт зіграла дуже яскраву героїню – аристократку та політичну активістку.

<b>Charlie Wilson's War</b>

"Звичайне серце", 2014

2014 року на каналі HBO представили кінострічку "Звичайне серце" з ідеальним акторським складом: Джулією Робертс, Марком Руфалло, Меттю Бомером, Джимом Парсонсом. Дії у фільмі проходять у 1980-і: декілька активістів Нью-Йорка намагаються привернути увагу влади та жителів до проблеми СНІДу, який тільки зароджується. Всі виконавці головних ролей були номіновані на "Еммі".

"Звичайне сердце"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.