До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 серіалів, які варто подивитися цієї весни

Дивитися серіали – приємне заняття, яке цієї весни ми майже собі не дозволяли. Але для тих, хто готовий хоч на кілька годин відволіктись від новин, ми зібрали перелік із 11 нових та цікавих серіалів. Тут і довгоочікувана політична драма "Газліт" з Джулією Робертс, і "Дівчина з Плейнвілля" з Ель Фаннінг, і сильна костюмована драма "Дуже британський скандал".

"Дуже британський скандал"
"Стартап, що зазнав краху" (WeCrashed)

Неймовірно яскравий акторський дует Джареда Лето і Енн Гетевей грають Ребекку й Адама Нойманна, засновникіів WeWork — американського стартапу з обігом майже в 50 мільярдів доларів, який спеціалізувався на створенні коворкінгів. У 2019 році компанія опинилася в центрі скандалу: власники бізнесу обманювали співробітників, привласнювали кошти й знущалися, не виплачуючи їм зарплатню. Найцікавіше в цьому серіалі – акторське перетворення Лето і Гетевей на ексцентричних американських бізнесменів-авантюристів. "WeWork — це не просто компанія — це рух", — каже Джаред Лето в трейлері сталевим монотонним тоном, від якого мурашки тілом бігають. Згодом колеги закидають йому: "Ти ж знаєш, що ти не Бог?", а він у відповідь просто знизує плечима. "Ви маєте визнати, що я трохи схожий на нього..."

Реклама
"Газліт" (Gaslit)

Довгоочікуваний політичний серіал, "Газліт" розповість про Вотергейтський скандал і роль у ньому Марти Мітчелл, одіозної дружини генерального прокурора США Джона Мітчелла. В головних ролях Джулія Робертс і Шон Пенн. В основі серіалу "Газліт" — популярний подкаст Slow Burn, який розповідає про невідомі факти Вотергейтського скандалу. Зокрема, одна з ідей подкасту — показати роль жінок у цій історії.

"Дівчина з Плейнвілля" (The Girl From Plainville)

В основі серіалу реальна історія. 18-річний Конрад Рой укоротив собі віку 2014 року. Потім з’ясувалося, що його тодішня 17-річна подруга Мішель Картер спонукала його накласти на себе руки — купою повідомлень, електронних листів і телефонних дзвінків. Дівчину визнали винною в ненавмисному вбивстві. Ель Фаннінг зіграє Картер, Колтон Раян зіграє Конрада, Хлоя Севіньї і Норберт Лео Бутц — його батьків. Перука, протези для обличчя й грубий макіяж роблять Ель Фаннінг майже невпізнаваною – подивіться трейлер і переконаєтесь.

"Людина, що впала на землю" (The Man Who Fell To Earth)

Науково-фантастичний серіал, знятий за однойменною книжкою Волтера Тревіса. Інопланетний гість Фарадей (Чіветел Еджіофор) прилітає на землю, бо його планета гине – і разом з науковицею Джастін Холлс намагається врятувати землю. В 1976 році в фільмі "Людина, що впала на землю" одну з головних ролей грав Девід Боуї.

"Яскраві дівчата" (Shining girls)

Екранізація бестселера Лорен Б'юкес 2013 року. Розповідає історію співробітниці газети (Елізабет Мос), яка зазнає жорстокого нападу маніяка, але виживає. Заручившись підтримкою колеги-журналістки, вона починає шукати маніяка – і виявляє, що це ґвалтівник та серійний вбивця, що подорожує в часі.

"Обі-Ван Кенобі" (Obi-Wan Kenobi)

Для всіх шанувальників всесвіту "Зоряних війн". Мінісеріал, присвячений Обі Ван-Кенобі, сміливому джедаю та наставнику Люка Скайуокера. У головній ролі Юен Макгрегор, а дія відбувається через 10 років після подій фільму "Зоряні війни. Епізод III: Помста сітхів".

"Розмови з друзями" (Conversations with friends)

Нове шоу за мотивами дебютного роману вже культової письменниці Саллі Руні, авторки "Нормальних людей". "Розмови з друзями" розповідає про складні стосунки четвірки героїв. Це бісексуальна дівчина Френсіс, поетеса й студентка Триніті-коледжу, її смілива та провокаційна колишня дівчина Боббі, яка залишається її найближчою подругою, попри те, що викликає в неї найглибшу невпевненість; і є Конвеї, подружня пара віком близько 35 років, яких Френсіс і Боббі зустрічають на вечорі поезії.

"Джулія" (Julia)

Якщо ви бачили чудовий фільм "Джулі та Джулія" з Меріл Стріп, то знаєте, хто така Джулія Яайлдс. "Джулія" – серіал, який розповість історію неймовірної американської шеф-кухарки Джулії Чайлд, яка популяризувала французьку кухню. У 1960-х саме її знаменитий серіал "Французький шеф-кухар" став першим кулінарним телешоу.

"Дивні Дива"

Згідно з Netflix, 4-й сезон почнеться за шість місяців після "Битви в „Старкорті"" 3-го сезону. Тизери серіалу показують, що шериф Гоппер не мертвий, як могло видатися в останньому епізоді. Насправді він живий і здоровий десь у радянській Росії. Четверта частина "Дивних див" буде майже вдвічі тривалішою за будь-який попередній сезон, саме тому його реліз розділили на дві частини. Перша половина серій вийде 27 травня, а інша — 1 липня.

"Перша леді" (First Lady)

Серіал про трьох знакових перших леді в історії США — Бетті Форд, Елеонору Рузвельт і Мішель Обаму. Їх втілили на екрані три яскраві актриси — Мішель Пфайффер (Бетті Форд), Джилліан Андерсон (Рузвельт) і Віола Девіс (Мішель Обама). У режисерському кріслі — Сюзанна Бір; серед її найгучніших проєктів — серіали "Відіграти назад" і "Нічний адміністратор".

Showtime, 17 квітня

"Дуже британський скандал" (A very british scandal)

Зірка серіалу "Корона" Клер Фой грає скандальну світську левицю та спадкоємицю текстильної імперії герцогиню Аргайл у новому історичному серіалі "Дуже британський скандал". У центрі сюжету – гучна історія розлучення Маргарет з герцогом Аргайлом у 1963 році, про який у 1960-х говорили далеко за межами королівства. Герцог ініціював його після того, як зламав замкнену шафу і виявив десятки оголених полароїдних знімків своєї дружини. Герцогиня відразу ж стала центром національного скандалу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.