До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 найочікуваніших серіалів 2024 року

Ми підготували список нових серіалів (і кількох улюблених), на які найбільше чекаємо в наступному році. Серед майбутніх гітів — розкішна костюмована драма The New Look про Крістіана Діора, "Ворожнеча: Капоте проте лебідок" та телевізійна версія "Містера і місіс Сміт"

"Справжній детектив"

Реклама

Четвертий сезон "Справжнього детектива" за настроєм більше за все схожий на захопливий перший сезон, що вийшов 10 років тому. Події відбуваються у темні та засніжені грудневі дні у віддаленому містечку на Алясці, де неспокійно співіснують місцеві жителі та гірничодобувна компанія. У новому сезоні головну роль грає Джоді Фостер: її героїня Ліз Денверс разом з напарницею у виконанні професійної чемпіонки з боксу Калі Рейс розслідує зникнення кількох чоловік на дослідницькій станції. Обох героїнь переслідують привиди з їхнього травматичного минулого, коли вони намагаються розкрити жахливу справу. "Справжній детектив", похмурий та захопливий — ідеальний для перегляду зимовими вечорами.

Січень

"Жінка в стіні"

Рут Вілсон, зірка серіалу "Коханці", грає головну роль у напруженому трилері "Жінка в стіні". Події відбуваються в маленькому селі в Ірландії, де неспокійна героїня Вілсон Лорна Брейді страждає від екстремальних нападів лунатизму — і одного разу прокидається і знаходить труп у своєму домі. Цей злочин пов’язаний із травмою в її минулому; у підлітковому віці її відправили в один із сумнозвісних ірландських монастирів Святої Магдалини, аби приховати вагітність. Брейді цілком може бути вбивцею — так само як будь-хто в селі.

Січень

"Експати"

Один із найочікуваніших серіалів 2024 року — "Експати" американської режисерки Лулу Ванг. В центрі історії — група з шести жінок-емігранток зі Штатів, що живуть у Гонконгу та дають раду зі складнощами буття немісцевих у чужому для них світі. "Експати" засновано на однойменному популярному романі "Емігранти" Дженіс Ю. К. Лі, яка сама родом з Гонконгу. Ідея екранізації належить Ніколь Кідман, яка є не тільки головною зіркою майбутнього серіалу, але й продюсеркою проєкту.

Січень

"Містер та місіс Сміт"

Варто сказати, що новий серіал Prime Video "Містер і місіс Сміт", заснований на фільмі 2005 року з Бредом Піттом і Анджеліною Джолі, має великі перспективи. Дональд Гловер і Майя Ерскін грають двох шпигунів з Манхеттена, які повинні "щотижня проходити місію з високим ризиком, а також зіткнутися з новою віхою в стосунках", тобто у шлюбі за домовленістю. Тизер-трейлер, опублікований у грудні, містить екшн, чудові локації та неабияку хімію між головними ролями. Крім того, він може похвалитися низкою акторів другого плану, серед яких Олександр Скарсгард, Ейза Гонсалес, Сара Полсон, Пол Дано.

"Ворожнеча: Капоте проте лебідок"

2024 рік почнеться яскраво: з другого сезону серіалу-антології Раяна Мерфі "Ворожнеча", цього разу зосередженого на історії письменника Трумена Капоте. Серіал розповідає про те, як Капоте фактично став вигнанцем світського Нью-Йорка після публікації у 1975 році свого суперечливого роману Answered Prayers, де він відкрив неприємні факти про світські кола Нью-Йорка. У серіалі абсолютно зірковий акторський склад: Том Голландер грає Капоте, а Наомі Воттс, Хлоя Севіньї, Даян Лейн, Демі Мур і Каліста Флокхарт — його заможне та розкішне оточення. За об’єктивом — також неймовірна команда, зокрема і сам Гас Ван Сент на посаді режисера.

Січень

"Володарі повітря"

"Володарі повітря" розповідають про те, як американські бомбардувальники із 100-ї бомбардувальної групи (яку прозвали "Кривавою сотнею") беруть участь у повітряних боях з нацистською Німеччиною. Виконавчими продюсерами серіалу стали Том Генкс та Стівен Спілберг, а на передній план у серіалі виходить тема психологічної та емоційної втрати, що сплачують ці молоді люди. У кадрі — найпопулярніші зірки Голлівуда: Баррі Кеоган, Остін Батлер, Каллум Тернер в ефектних костюмах художниці Колін Етвуд.

"Аватар. Останній захисник"

Цього року Netflix взялися за переосмислення культового мультсеріалу Nickelodeon "Аватар. Останній захисник". Оригінальний серіал виходив з 2005 по 2008 рік і мав велику базу фанатів у всьому світі. "Аватар" розповідає історію Аанга, хлопчика, який може "згинати" або маніпулювати повітрям — відтоді як він звільнився від глибокого сну (разом зі своїм летючим небесним бізоном Аппо). Тепер Аанг відточує навички керування водою, землею та вогнем у спробі врятувати світ від мародерської фашистської армії. Це надзвичайно захоплива фантастика, ну а версія Netflix має потішити шанувальників тим високобюджетним видовищем зі спецефектами.

The New Look

Цьогоріч нас очікує кілька цікавих серіалів про моду, і The New Look, серіал від Apple TV+ — один з них. Ця історія починається в Парижі під час нацистської окупації та розповідає про шлях Крістіана Діора. Легендарний актор Бен Мендельсон грає Діора, який на початку серіалу працює на кутюр’є Люсьєна Лелонга (і неохоче створює сукні для нацистських дружин), а Жюльєт Бінош — у ролі його високопоставленої суперниці Коко Шанель, яка спілкується з членами Третього Рейху та живе в Ritz. Творцем серіалу є Тодд Кесслер, який поставив собі амбітну задачу — зняти "Корону", але з модельєрами замість королівської сім’ї в головних ролях. Серіал має ескапістський розмах і наповнений знайомими обличчями: Емілі Мортімер у ролі світської левиці Ельзи Ломбарді, Джон Малкович у ролі Лелонга, Мейзі Вільямс у ролі сестри Діора Кетрін (яка була заарештована та ув’язнена в концтаборі).

"Палм Рояль"

Палм-Рояль — це колоритна історія аутсайдерів, яка розповідає про те, як Максін Сіммонс (Крістен Війг) намагається увірватися у вище суспільство Палм-Біч. У той час як Максін намагається перетнути цю межу між заможними та бідними, "Палм Рояль" ставить те саме питання, яке досі спантеличує нас: "Чим ти готовий пожертвувати, щоб отримати те, що має хтось інший?" Дія серіалу відбувається у 1969 році.

Березень

"Режим"

Майже через три роки після виходу серіалу "Мейр з Істтауна" Кейт Вінслет повертається на HBO у серіалі "Режим", політичній сатирі, дія якої відбувається у вигаданій центральноєвропейській автократії. Кейт Вінслет грає жорстокого канцлера, що починає втрачати контроль та владу. Окрім потужної історії, маємо гідний акторьський склад: Г'ю Грант, Матіас Шонартс, Андреа Райзборо, Марта Плімптон.

"Симпатик"

Екранізація одного з найгучніших літературних дебютів останніх років — роману "Симпатик" американського письменника в'єтнамського походження В'єта Тан Нгуєна. У центрі сюжету — історія напівфранцузького-напівв’єтнамського комуністичного шпигуна (Хоа Сюанде), засланого до Сполучених Штатів наприкінці війни у В’єтнамі. Шоураннери серіалу — Дон Маккеллар і Пак Чан-вук, співавтори та виконавчі продюсери фільмів "Олдбой", "Стокер", "Служниця". Тож це, безсумнівно, буде цікаво. В акторському складі другого плану знялися Сандра О та Роберт Дауні-молодший.

"Містер Ріплі"

2024 рік пройде під знаком римейків. Цього разу улюбленець публіки Ендрю Скотт грає роль Тома Ріплі в екранізації захопливого роману Патриції Гайсміт. Або, можливо, точніше було б описати цю версію Netflix як оновлення класичного фільму Ентоні Мінгелли 1999 року з Метт Деймоном, Гвінет Пелтроу та Джудом Лоу. Цього разу до Скотта приєдналися Дакота Фаннінг і Джонні Флінн. З огляду на те, що сценарій і режисер шоу написав Стівен Зейлліан, творець захопливого та похмурого серіалу HBO "Ніч", можна очікувати, що ця версія "Талановитого містера Ріплі" матиме виразно нуарну картинку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.