До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Подовжити чи витягнути: 11 найкращих зачісок для круглого обличчя

Коротше чи довше? Завити чи випрямити? Додати світлі відблиски чи вибрати один відтінок? Показуємо 11 найкращих зачісок для круглого обличчя і ділимося рекомендаціями від експертів.

Photo: @selenagomez

За останній місяць частота запиту в Google "найкращі стрижки для круглого обличчя" зросла на 4250 відсотків. І це свідчить про одне: багато хто шукає зачіску, яка вигідно підкреслить овал обличчя. Ті, хто має кругле обличчя (ширина обличчя на рівні скул приблизно дорівнює його довжині), знають — правильна зачіска є основою для гармонійного образу і зменшення пропорцій лиця.

Реклама

"При круглих формах слід робити цікаву і незграбну стрижку, щоб подовжити обличчя", — говорить Дом Сілі, міжнародний креативний директор Color Wow. "З цієї ж причини круглому обличчю личить довге волосся, укладене м'якими хвилями, які додають форми й об'єму. Така стрижка допомагає виділити вилиці й підборіддя, додає ширину й кути, компенсуючи округлість".

Перукар Фредерік Феккаі теж любить створювати текстурність і кути, щоб пом'якшити округлу форму обличчя. Він пропонує придивитися до "більш довгих шарів і зухвалої піксі". "Мені подобається чубчик і довге волосся, які допомагають мінімізувати округлість", — говорить він. "Добра порада з укладання — зачісувати волосся набік". Щодо чубчика, то робіть його довгим і вільним, а не коротким і з прямими зрізами.

Крім того, грамотне фарбування — ще один важливий крок, який допомагає зробити круглий овал більш витягнутим і додає стрижці об’єму, а також робить шари помітнішими. "Мені подобається додавати більше кольору навколо обличчя — ми часто робимо це в салоні", — каже зоряний колорист Нікола Кларк. "Достатньо, щоб колір волосся біля обличчя трохи відрізнявся від основного відтінку — вийде помірна контрастність і створиться ілюзія текстури без додаткових шарів". Таке фарбування також підкреслить природний колір обличчя і додасть сяяння.

Від Міли Куніс і Кірстен Данст до Селени Гомес і Емми Стоун — дивіться на відомих власниць круглого овалу обличчя і їхні стрижки.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.