До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ховаємо щоки: три короткі стрижки для круглого обличчя

Зверніть увагу на ці три стрижки, якщо мрієте позбутися кількох сантиметрів волосся, але переживаєте через круглий овал обличчя.

Photo: Edward Berthelot

Чи правда, що є стрижки спеціально для круглого овалу обличчя? Точніше буде сказати, що є стрижки, з якими ви почуватиметеся комфортно всупереч сумнівам у своїй зовнішності. Стиліст і засновник салону краси GaGa Beauty Гаділ Гарро пояснює: "Коли нам не подобається щось у власній зовнішності, ми робимо все, щоб відвернути від цього увагу. Визначте, що вам не подобається найбільше, щоб знайти свій стиль".

Реклама

Ці три стрижки приховають округлість обличчя та здійснять мрію про коротке волосся.

Боб із чубчиком
Photo: Jonathan Daniel Pryce

Недбалий чубчик-фіранка — одна з рекомендацій Гарро. Стиліст зізнається, що симпатизує цьому стилістичному трюкові та пропонує власницям округлих щік спробувати варіації такого чубчика. Як приклад, Гарро радить звернути увагу на азійок, які здебільшого мають круглий овал обличчя. Виходить, якщо ви хочете коротку стрижку, то спробуйте поєднати її із чубчиком. Боб на рівні підборіддя з юнацьким чубчиком, як на фото, має милий і злегка наївний вигляд. І так, це безпомилковий варіант.

Прямий боб
Photo: Edward Berthelot

Прямий боб не просто в тренді, а вирізняється універсальним силуетом. Прямий боб личить до будь-якого овалу обличчя, оскільки вигідно обрамляє його з боків і приваблює елегантністю, якщо носити стрижку на пряме волосся. Однак такий боб також чудово підкреслює пустотливість і легкість кучерявого волосся. Прямий зріз на лінії підборіддя, або трохи нижче, якраз сприяє приляганню волосся до щік й у такий спосіб нейтралізує їхню округлість.

Косий боб
Photo: Michael Bezjian

Є два способи носити косий боб: ефектно, як Вікторія Бекхем кілька років тому, або стильно, як Кім Кардаш’ян, коли довжина зміщується за діагоналлю, — усе залежить від ваших особистих уподобань. Такий боб коротший на потилиці й довший біля підборіддя, тобто спадає зверху вниз за діагоналлю — візуальний ефект прекрасно відвертає увагу від круглого овалу.

Важлива порада

Пам’ятайте, що коли йдеться про особисті вподобання, писані поради не такі важливі. Тобто, якщо маєте кругле обличчя й прекрасно почуваєтеся з піксі, — надихаючись образом Одрі Гепберн, — то просто носіть цю стрижку! Навіть експерт Гарро визнає, що в цьому й полягає розгадка ідеальної зачіски: "Коли ми навчимося бачити, що ми гарні в будь-якому разі, то в будь-якому образі ми матимемо гарний вигляд".

Текст: Fernanda Pérez Sánchez

За матеріалами vogue.mx

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.