До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стрижки з 1970-х, які підкорили нас цього літа

Хтось вважає занурення в ностальгію дурістю, але коли ми говоримо про зачіски, очевидно — цьогоріч ми активно відтворюємо культові образи 1970-х, надихаючись зачісками Донни Саммер, Фарри Фосетт, Деббі Гаррі і Джейн Біркін. Ось які стрижки полюбилися нам найбільше.

Стіві Нікс у 1977 році. Photo: Photoshot
Шег

Цього року шег миготить усюди. Стіві Нікс і Мік Джаггер з нерівними шарами і хвилястою текстурою були яскравими представниками цієї стрижки в 1970-х. Хто випробував шег зараз? Біллі Айліш, Селена Гомес і модель Міка Арганьярас.

Реклама
Photo: @selenagomez
Пір'я

Цей тренд з 1970-х вирізняється перебільшено пишним волоссям, яке чим об'ємніше, тим краще. Яскравим прикладом стала Фарра Фосетт — дівчина з плаката з ідеальними світлими локонами і посмішкою на мільйон доларів, а ще запам'яталася Олівія Ньютон-Джон. Як упізнати цю "пір’яну" стрижку? Спадаючий на лоб завитий чубчик — обов'язковий атрибут.

Фарра Фосетт у 1977 році. Photo: Fotos International
Французький чубчик

Важко знайти того, хто не в захваті від чубчика у стилі Джейн Біркін. Це французький лідер з 1970-х, який із задоволенням носять Марго Роббі, Дейзі Едгар-Джонс і Алекса Чанг. Для натхнення подивіться старі світлини Біркін і Джоні Мітчелл.

Джейн Біркін в 1974 году. Photo: Ralph Gatti
Об'ємне афро

В епоху диско, чим пухнастішим і густішим було текстурне волосся, тим красивішою вважалася зачіска — погляньте на Дайану Росс і Пем Грієр. Під час пандемії багато хто заново оцінив природну фактуру свого волосся, і Амандла Стенберг стала однією з тих зірок, хто продемонстрував природну шевелюру у всій красі.

Дайана Росс у 1975 році. Photo: Harry Langdon
Photo: @amandlastenberg
Боб

Позаяк у 2021 році попит на боб так само стабільний, як і торік, не дивно, що популярною ця стрижка була і в 1970-х. Деббі Гаррі полонила нас незабутньою різкістю, Донна Саммер надихнула елегантним рваним чубчиком, а Б’янка Джаггер — безтурботним бічним проділом. У цьому і є принадність бобу — личить усім і в будь-який варіації.

Деббі Гаррі в 1970 році. Photo: Anthony Barboza
Б'янка Джаггер в 1974 році. Photo: Evening Standard
Донна Саммер у 1979 році. Photo: Harry Langdon
Як у русалки

Наслідки ізоляції чи ні, але за останній рік довге "русалчине" волосся стало неймовірно популярним. Від Кім Кардаш’ян і Аріани Гранде до Дженніфер Лопес — зачіска нагадує довгі гладкі пасма Шер і Елі Макгроу.

Шер у 1978 році. Photo: Tom Wargacki
Photo: @kimkardashian
Маллет

Найсуперечливіший тренд року, який став популярним завдяки челленджу в TikTok і Майлі Сайрус з Ріанною, які ефектно хизуються цією стрижкою, бентежачи фанатів. Спочатку адептом Маллет стала Джоан Джетт, чиєю вугільно-чорною стрижкою досі надихаються стилісти, створюючи образи для показів.

Джоан Джетт у 1977 році. Photo: Brad Elterman

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.