До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно користуватися сухим шампунем

Хочете, щоб ваше волосся мало свіжий вигляд довше за добу, але не можете терпіти залишків сухого шампуню на голові? Ось, що потрібно робити, щоб уникнути таких проблем.

Photo: Kristian Schuller

Сухий шампунь має бути номером один в будь-якому б'юті-арсеналі. Він допомагає увібрати надлишки жиру, надає миттєвого об’єму, навіть якщо ви мили волосся позавчора, і рятує ситуацію після посиленого тренування. Кілька бризок і впевнених рухів повертають волосся до життя. І все б було таким приємним, якби використання сухого шампуню не потребувало додаткової інструкції. Дотримуйтесь цих кроків, щоб уникнути білих пластівців шампуню на голові та інших неприємних наслідків.

Реклама
1) Для початку струсіть флакон

Перш ніж розпорошити сухий шампунь, добре струсіть флакон, щоб вміст у ньому перемішався. Крохмаль в аерозольних формулах може осідати на дні, тому перед нанесенням обов'язково струшуйте флакон, щоб переконатися, що шампунь добре перемішаний.

2) Спробуйте відтінковий сухий шампунь

Сухі шампуні часто залишають білий осад, тому краще вибирати продукт в тон з вашим волоссям", — каже перукар Флоріан Хюрель. Якщо у вас темне волосся, краще вибрати кольорову формулу, щоб уникнути неприємного білого осаду, який може залишитися після шампуню, призначеного для світлого волосся. За словами перукаря Приянки Боркар, якщо ви побачили неприємний осад при використанні будь-якого сухого шампуню, спробуйте засіб у форматі мусу або порошку.

3) Розділіть волосся на секції

Почніть з поділу волосся на секції, а потім на відстані 20 сантиметрів розпорошіть сухий шампунь на корені. Як говорить Хюрель, шампунь можна використовувати на всій поверхні волосся, але краще зосередитися на шкірі голови в ділянці проборів. Розпорошивши, залиште шампунь на кілька хвилин, а потім помасажуйте оброблену зону, щоб засіб розподілився. Це час, коли шампунь вбирає зайвий жир. Потім, для додаткового обсягу, Хюрель рекомендує перевернути волосся іншим боком і нанести шампунь знову.

4) Зберігайте динаміку

Стилісти рекомендують наносити шампунь широкими рухами, щоб рівномірно покрити коріння тонким шаром засобу і не перевантажити одну частину шкіри голови. Чим густіше волосся, тим більше потрібно сухого шампуню. "Якщо у вас тонке волосся, притримуйте його руками і просто розпилюйте трохи шампуню на вибране місце", — радить Боркар.

5) Масажуйте пасма

Після нанесення шампуню злегка втирайте засіб на всю довжину волосся. Погладжування активують крохмаль, прискорюючи вбирання зайвого жиру і розчиняючи білий осад. "Потім використовуйте гребінець, щоб видалити надлишки шампуню і жиру", — говорить Хюрель.

6) Використовуйте сухий шампунь щовечора

Навіть якщо ваше волосся здається чистим, все одно обприсніть уздовж коренів на ніч. Це означає, що за ніч шампунь вбере жир на шкірі голови, зводячи до мінімуму ймовірність того, що ви прокинетеся з жирним волоссям.

7) Який сухий шампунь вибрати

На ринку зараз представлено безліч сухих шампунів – один з найцікавіших недавно презентував бренд Kerastase. Крім ключових своїх функцій – моментальної абсорбации шкірного себума і додаткових днів свіжості без відчуття перевантаженості волосся, цей шампунь привертає увагу вишуканим ароматом. Називається він "іскристий нероллі", розкриваючись у верхніх нотах мандарином лимоном і бергамотом. У нотах серця звучать квіти – гальбанум, лаванда і гіркий апельсин, а в базі ми чуємо білий мускус і жасмин.

Текст: Dhara Vora Sabhnani

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.