До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зимовий сон: 6 простих порад, щоби швидше заснути

Активне користування соціальними мережами ввечері, постійний стрес протягом дня і неправильне харчування – це лише деякі фактори, які порушують наш сон. Однак налагодити його можна і навіть потрібно. Vogue.ua зібрав шість простих прийомів, які допоможуть цієї зими засинати без проблем. Почати можна вже сьогодні.

Закінчуйте день з йогою

Йога наприкінці напруженого дня – це правильне рішення, щоби зробити паузу, зняти стрес, що накопичився за день, відновити дихання і заразом очистити голову від зайвих думок. При цьому не потрібно робити занадто складні асани, вистачить кількох перевірених поз. Приміром, асана "висхідної собаки" або "кішки" допомагає зняти напругу в спині, а поза дитини розслабляє мозок. Також можна користуватися додатками і сайтами для йоги, в яких розроблені цілі програми для зняття накопиченого стресу. Найпопулярніші – Yogaconnect і oneoeight.com.

Реклама
Фото: @karliekloss
Рання вечеря – ранній сон

Топ-модель Жизель Бюндхен намагається вечеряти близько 18.00, щоби її організм встиг перед сном переварити всю їжу і вранці почував себе легко, але при цьому бразилійка і спати намагається лягати рано. Про це говорить і тренер Victoria's Secret Рассел Бейтман: "Недолік сну зумовлює збільшення кортизолу, більше відомого як гормон стресу. Саме він не дає оргізму спалювати жир навіть при правильних і рівномірних фізичних навантаженнях. В ідеалі потрібно лягати спати близько 22.00, а також не забувати їсти продукти з високим вмістом магнію – його недолік може стати ще однією причиною порушення сну".

Жизель Бюндхен
Олія для релаксу

Кілька крапель олії, що розслабляє, додані в вечірню ванну, допоможуть ще якісніше підготуватися до сну, адже ефірні масла не тільки працюють як потужні аромазасоби, а й заразом зволожують і живлять шкіру.

Олія для ванн Neige, Huygens
Трав'яний чай

Заснути взимку допоможе ще й чашка гарячого рослинного чаю. Головне, щоби до його складу входили не підбадьорливі компоненти на зразок імбиру, а заспокійливі – валеріана, лаванда, меліса. Так, і пити його краще не перед телевізором, а з книгою в руках.

Медитація

Лише 15 хвилин медитації на день буде достатньо, щоби краще спати й зменшити на організм вплив гормону стресу. Так, серед знаменитостей сьогодні популярний метод "Магія ранку", описаний в книзі Хела Елрода, а хто нам заважає влаштувати ще й свою вечірню магію? Мета будь-яких вечірній дій – розслабитися й заспокоїтися, очистити мозок від зайвих думок, нескінченних списків справ й просто налаштуватися на сон, якісний і міцний.

Модель Тейлор Хілл
Пристрій для засинання

Технології також намагаються допомогти сучасним людям боротися з проблемами сну. Один з найпопулярніших пристроїв в цьому напрямку називається Dodow. Принцип його роботи досить простий – він проектує світлову пляму на стелю, яка то стискається, то стає ширшою – дивлячись на нього, потрібно зосередитися на своєму диханні й усе. Гаджет поступово сповільнює ритм, дихання стає повільнішим, організм розслабляється й засинає.

Засіб для засинання Dodow

За матеріалами vogue.fr

Читайте також:

5 правил ідеальної відпустки від "янголів" Victoria's Secret

Майбутнє поруч: мобільні додатки для медитації

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.