До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сумуєте за обіймами? Ось 5 щоденних ритуалів, які їх замінять

Оскільки, найімовірніше, пройде ще якийсь час, перш ніж ми знову зможемо обійняти своїх друзів або просто вільно насолодитися красою навколишнього світу, ось 5 простих способів додати більше тактильності в наше життя.

ежедневные ритуалы заботы о себеPhoto: Getty Images
Масаж обличчя

Першим легким способом є масаж обличчя — і догляд за шкірою загалом. Все, що потрібно, це кілька додаткових хвилин для нанесення продукту на шкіру. "Якщо ви витратите час на масаж, особливо з використанням апельсинової олії, то зможете поліпшити собі настрій і заповнити своє бажання тактильного контакту, — каже косметолог Ясміна Віко. — Ви також помітите, що шкіра отримає додатковий кисень, а підсилення кровотоку стимулює м’язи обличчя, окреслюючи вилиці й лінію щелепи. Шкіра матиме свіжіший і молодший вигляд, а отже й настрій буде кращим". Косметолог рекомендує наносити пом’якшувальний крем або олію круговими рухами на основні точки (навколо очей, підборіддя, щоки і крила носа). Починати потрібно з центру обличчя рухами назовні, поступово спускаючись до зони шиї.

Реклама
Точковий масаж

"Шкіра надзвичайно багата на нервові закінчення, тож дотик здатний запропонувати безліч фізіологічних ефектів", — каже Рената Нуньєс, голкотерапевт, фізіотерапевт і масажистка. Вона рекомендує точковий масаж, під час якого певні ділянки на тілі стимулюються через натиснення на них пальцями, а не голками, які ми асоціюємо з голковколюванням. Використовуючи жорстке (але комфортне) тиснення пальцями, Нуньєс радить натискати впродовж однієї-двох хвилин на певну зону, періодично роблячи масажувальні кругові рухи. "Однією з ключових точок у такому масажі є точка „інь-тан", зона між бровами, масаж якої допомагає в разі безсоння, полегшує головний біль і заспокоює розум, — каже Нуньєс. — Масаж точки під назвою „товста кишка 4" — розміщена на долоні між великим і вказівним пальцями — допоможе в разі головного болю, закрепу й набряклості в зоні очей". Упоратися з негативними думками допоможе масаж точки "GV 20", яка розміщена на маківці прямо в центрі лінії, що з’єднує вершини наших вух. "Додання точкового масажу до рутини допоможе зберегти рівновагу й гармонію в тілі", — зазначає Нуньєс.

Масаж щіткою

Цей оздоровчий ритуал, який ми всі намагаємося зробити звичкою, але ніяк не можемо опанувати себе, справжня знахідка, адже очищення шкіри щіткою з подальшим рясним зволоженням всього тіла, має більше користі, ніж звичайне відлущування. "Це прекрасний спосіб, щоб очистити й відкрити нове дихання лімфатичної системи, — каже Джоші, лікарка й засновниця клініки Joshi Clinic. — Щоденний масаж, зроблений м’якою щіткою в напрямку серця, очищає лімфу та кров, що також поліпшує здоров’я, підвищує життєвий тонус і зміцнює імунну систему". Щітка з довгою ручкою допоможе дістатися до всіх потрібних місць (ви завжди маєте рухатися в напрямку серця від низу до верху), а окремої уваги потрібно надати пошуку хорошої олії або крему для тіла.

Йога

Багато хто з експертів каже про переваги йоги для відновлення контакту з тілом, а також для поліпшення зв’язку між розумом і тілом. Викладачка йоги Розі Андервуд погоджується: "Самомасаж є найважливішою формою спілкування з вашим тілом. На відміну від платного масажу в професіонала, на тренуваннях з йоги ви надсилаєте своєму тілу повідомлення про те, чого воно прагне найбільше: турботи". Заняття Андервуд у Zoom якраз спрямовані на зняття напруги, яку ми несвідомо несемо у своєму тілі. "Я завжди починаю з опущеного обличчя в позі дитини — опускаю сідничні кістки на п’яти, широко розсовую коліна й спрямовую лоб до килимка — між тазом, стегнами й щелепою є глибокий зв’язок, тому коли стегна щільно сидять на п’ятах, ви можете почути дзвін у вухах, сильніше стиснути щелепи або заскреготати зубами. Розкриття стегон допомагає зняти цю напругу". Прості рухи на зразок усвідомленого розслаблення щелепи і язика можуть допомогти зняти напругу в м’язах навколо очей, спричинену постійним зазиранням в екран.

Масаж голови

Всі знають, що масаж голови — це одна з тих процедур, яка завше в насолоду, і хоча ми звикли до делікатних рук майстра під час миття волосся в салоні краси, масаж голови цілком реально зробити самостійно. Кажуть, що масаж голови допомагає стимулювати ріст волосся, він також є й аюрведичним ритуалом, тому багато брендів пропонують особливі олії для зміцнення волосяних фолікулів і зазвичай обіцяють надати волоссю блиску. Просто нанесіть трохи олії на пучки пальців і запустіть їх у волосся. Здійснюйте невеликі масажні кругові рухи поверхнею всієї голови й насолоджуйтеся заспокійливим ефектом масажу для вашого тіла й розуму.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.