До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лімфодренажний масаж: як провести процедуру в домашніх умовах

Через те, що косметичні процедури тепер обмежені домашнім приладдям і власною вправністю, а догляд за собою важливіший, ніж будь-коли, ми шукаємо нові способи робити вдома те, заради чого звикли звертатися до професіоналів. Лімфодренажний масаж — улюблена техніка знаменитостей завдяки скульптурувальному ефекту. Експертка з лімфодренажного масажу Флавія Ланіні розповіла все, що потрібно знати, щоб зробити масаж самостійно.

Кейт Мосс у рекламній кампанії Calvin Klein

"Лімфодренаж — це різновид масажу, що стимулює природний відтік лімфи, допомагаючи в такий спосіб виводити шлаки з організму", — зазначає експертка з лімфатичного масажу Флавія Ланіні, яка нещодавно відкрила свій простір у Західному Голлівуді. "Мета масажу в тому, щоб вивести зайву рідину з тканин у лімфатичні вузли, де знищуються бактерії, віруси та інші шкідливі мікроорганізми", — пояснює Ланіні.

Реклама

Флавія Ланіні практикує дренажний масаж упродовж десятиліть, і коли її запитують про його корисні властивості, вона запевняє: "Щотижневий сеанс лімфодренажу може зміцнити імунну систему, допомогти зменшити целюліт і поліпшити настрій". Ланіні дала свої рекомендації з лімфодренажу в домашніх умовах.

Зберіть потрібні матеріали

Під час процедури у своєму просторі в Лос-Анджелесі Ланіні використовує крем на основі кофеїну й антиоксидантів. Але вдома згодиться будь-яка олія чи крем, переконана Ланіні. Вона також радить робити масаж рук, ніг і живота до 3-4 разів на тиждень у домашніх умовах. "Однак, коли це робить професіонал, то 1-2 разів на тиждень досить, але до кожного тіла, безумовно, потрібен індивідуальний підхід", — пояснює експертка.

Масаж

Щоб почати дренаж, Ланіні рекомендує стати перед дзеркалом і натиснути на зону трохи нижче ключиці. "Потім правою рукою тричі затисніть пахву й повторіть те ж саме з іншою рукою", — каже Ланіні. Експертка радить завжди переміщати свої удари в напрямку до лімфатичного вузла або від нього. Щоб зробити масаж живота, натисніть долонями вниз на зону між стегновими кістками. "Поклавши руки одна на іншу, зробіть кругові рухи навколо пупка 5 разів. Потім затисніть всю зону живота приблизно на хвилину, поки вона не стане рожевою".

Щоб обробити нижню частину тіла, починайте з паху, де містяться пахові вузли. Натисніть тричі. Потім стисніть кисть у кулак і "проведіть кулаком від коліна до паху 8 разів". Відтак "стисніть задню частину коліна тричі й перемістіть руки від ступні до коліна десять разів".

Належний догляд після

Весь процес потребує від 15 до 20 хвилин, але належний догляд після процедури, мабуть, найважливіша частина. Ланіні рекомендує стежити за гідратацією організму найближчі 48 годин після масажу, щоб сприяти дренажу. Вона також пропонує максимально "уникати цукру, алкоголю, глютену й солі", але просить не забувати, що ми всі люди. "Не потрібно зациклюватися", — каже Ланіні.

Текст: Jenna Rennert

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.