До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Self-care в домашніх умовах: 7-кроковий гід від Хлої Ісидори

Колишній fashion-редактор австралійського Vogue Хлої Ісидора поділилася 7-ступеневим гідом у догляді за собою під час карантину і не тільки.

Photo: Marcus Schäfer

Перш ніж ми заглибимося в особливості того, чим ви можете зайнятися вдома, давайте з'ясуємо, що ми розуміємо під self-care рутиною (яка передбачає набагато більше, ніж запалення свічок в період кризи). У своєму найчистішому вияві, практика self-care – це певні ритуали, які будуть живити і підтримувати вас зсередини. Виконуючи ритуал, ми просимо себе повністю зануритися в справжній момент, і з цим приходить глибоке прагнення любити і поважати себе, тобто те, що кожен може виконувати прямо зараз.

Реклама

Оскільки практика турботи про себе вимагає часу, її слід використовувати якісно і розумно. Саме тому важливо знайти індивідуальну self-care рутину, яка буде створена за трьома основними канонами: один ритуал для тіла, другий – для розуму, третій – для духу. Пам'ятайте, що наші тіла можуть бути на карантині, але наші душі здатні літати.

Ось докладний гід зі створення self-care рутини від колишнього інсайдера модної індустрії, що стала адептом велнеса, Хлої Ісидори.

1. Дбайте про своє тіло через рух

Рух – це ліки, і одним з кращих способів заспокоїти страх і тривогу є фізична активність. Почніть з того, що пару разів на день прислухатиметесь до відчуттів у своєму тілі, щоб розуміти яку активність вимагає ваш організм у цей момент. Будьте уважні до того, як ви почуваєтесь, і згідно з цим вибирайте активність, будь то танці навколо вітальні під вашу улюблену музику, делікатна йога або інтенсивне домашнє тренування. Діапазон корисних для вашого тіла рухів – не просто невичерпний, але й неймовірно дієвий спосіб для розвитку внутрішньої стійкості.

Коли ми струшуємо кожну частину нашого тіла, ми позбавляємося від фізичного та емоційного напруження, випускаючи погану енергію крізь наші тіла. Немає нічого незвичайного в тому, щоб відчувати вібрації або чути шум, який в велнес-колах називають цілющою життєвою енергією. Насолоджуйтеся цим! І обов'язково зверніть увагу на свої відчуття, коли ви рухаєтеся в тиші. Після заняття, без упередженості, запитайте себе, чи відчуваєте ви по-іншому зараз.

2. Дбайте про свою свідомість через дихання

Ви не самотні, якщо виявите, що ваша увага часто відволікається, коли ви намагаєтеся медитувати або зупинити потік своїх думок. Коли справа доходить до self-care рутини, то розум часто не хоче йти на поступки. Але, що дивно, це не просто симптом сучасного світу. Однією з кращих технік для заспокоєння розуму вже тисячі років є дихальні практики, і це означає, що наші предки зіткнулися з багатьма тими проблемами, з якими маємо справу тепер ми.

Наше дихання є одним з найпотужніших інструментів, який ми можемо використовувати для відновлення спокою і благополуччя в будь-який час; заспокоюючи дихання, ми посилаємо свідомості сигнал відчувати себе стійкіше. За допомогою техніки глибокого дихання ви можете відновити відчуття спокою. Почніть зі зручного положення лежачи. В ідеалі, ви маєте бути на підлозі, щоб дозволити діафрагми розкритися, а м'язам живота розслабитися, для додаткового комфорту можна використовувати подушки під голову і коліна. Потім покладіть одну руку на серце, а іншу на живіт, і повільно робіть вдихи в живіт, рахуючи до п'яти, перш ніж зробити видих. Повторіть.

3. Прийміть відновну силу відпочинку

Багато з нас не звикли до "нічогонероблення", тому спочатку може здатися дивним дозволяти собі нікуди не поспішати. Спочатку дозвольте собі виспатися, дайте своєму тілу можливість якісно відновитися й зміцніти. Корисним може виявитися дозвіл дати собі відпочити. Плачте, якщо хочете плакати, смійтеся, якщо хочете сміятися, – а потім відпустіть емоції. Можливо, найкраща порада – пристосуватися до спокійного стану "байдикування", і тоді розум просто піде за вами.

4. Підвищіть свій голос

Спів на високих нотах – дуже ефективний спосіб заспокоїти розум і підняти дух, що дає відчуття, ніби ми можемо розвіяти всі наші турботи. Відчувати себе менш самотньо можуть допомогти такі онлайн-спільноти, як Gather, яким керують Моллі Мендоза і Сем Гарретт, а також музикант Regina (@reginarhythm), вони діляться потужними сесіями онлайн-співу та гри на барабанах.

5. Спробуйте самомасаж

Незалежно від того, перебуваєте ви на самоті або просто хочете налаштуватися на потрібну вам хвилю, спробуйте проявити увагу і любов до свого тіла за допомогою живильного масажу, який підтримує м'язи, шкіру та імунну систему за допомогою обігу лімфи в організмі. Виберіть натуральне масло і почніть із систематичної роботи над тілом, починаючи зі ступнів (звертаючи увагу на кожен палець), а потім рухаючись вгору так, щоб торкнутися кожного м'яза і суглоба. Мета полягає в тому, щоб покрити кожен сантиметр шкіри приємними дотиками, обдаровуючи тіло любов'ю і вдячністю за все, що воно для вас робить.

6. Якщо ви робите тільки один ритуал на день – медитуйте

Існує безліч технік медитації, і нам так пощастило, що у нас є доступ до онлайн-медитацій. Слідкуйте за @jayshetty і @sahdsimone для цілеспрямованої практики любові до себе, @drjoedispenza – для академічного погляду на духовні практики, @alomoves – для йога-медитації. Якщо у вас є доступ до зовнішнього простору, то особливо корисно практикувати нерухомість і стійкість, торкаючись землі під час медитації – знімайте взуття і рухайтеся повільно й усвідомлено, концентруючись на відчуттях від дотику з ґрунтом.

7. Практикуйте подяку

Подяка – це найбільший подарунок, який ми можемо дати собі й оточуючим за все те чудове, що у нас є в цьому житті. Покладіть одну руку на серце, а потім скажіть і відчуйте все, за що ви вдячні.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.