До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Короткий, але вичерпний гід по догляду за шкірою

Promotion

У спільному проекті Vogue.ua і HydroPeptide розповідаємо прості речі про догляд за шкірою, які корисно знати кожному. Чи потрібен багатоступінчастий азіатський догляд, чи корисні щоденні маски, скільки часу треба витрачати на догляд щодня, розповідає експерт американської професійної марки HydroPeptide, епігенетик, доктор Ніл Кітчен.

Реклама
http://www.hydropeptide.com.ua/
Про зміни в догляді

Найбільші зміни, які відбулися і продовжують відбуватися у догляді за шкірою, – це усвідомленість. Багато споживачів стали набагато уважніше ставитися до складів косметичних засобів. І не тільки тому, що хочуть уникнути шкідливих і потенційно небезпечних інгредієнтів. А ще й тому, що хочуть зрозуміти, як той чи інший активний інгредієнт діє на шкіру. Споживачі сьогодні більш освічені, ніж будь-коли раніше, і тому роблять більш усвідомлений і здоровий вибір. А ще велику увагу приділяють профілактиці всіляких проблем.

Про те, чому хороший догляд такий важливий

Правильний і постійний догляд здатний вирішити безліч проблем. Мало того, багато шкірних захворювань піддаються лікуванню у правильному режимі догляду за шкірою. У багатьох випадках рекомендовано працювати з лікарем, але як тільки стан поліпшується, можна переходити на домашній догляд, де чітке дотримання приписів допоможе запобігти будь-якій проблемі в подальшому. Наприклад, за гіперпігментації і мелазми можуть знадобитися певні процедури, щоб допомогти відновити шкіру. Але потім з цими проблемами успішно справлятимуться правильно підібрані засоби.

Засоби для догляду за шкірою HydroPeptide
Про інгредієнти-герої нашого часу

Люди постійно змінюють свій підхід до догляду за шкірою. Героями дня стають то масла, то міцелярна вода, то один активний інгредієнт, то інший. Кислоти, органіка, ретиноїди, вітамін С, пептиди, ферменти. Щороку – новий культ і нова ікона. Але хоч постійно полювати за суперефективними інгредієнтами часто корисно, я завжди рекомендую вивчати клінічні дані, які підтверджують заяви про переваги інгредієнта чи продукту.

У пептидів хороша репутація і клінічно доведена ефективність, а також довга історія клінічних досліджень з рішеннями найрізноманітніших проблем шкіри. Вони безпечні, підходять всім і сумісні з іншими засобами для догляду за шкірою й інгредієнтами. Пептиди діють як клітинні комунікатори: подають шкірі сигнали працювати на тому ж рівні, що і в більш здоровому, молодому стані, і при цьому не травмують. Пептиди сумісні з будь-якими іншими засобами для догляду, не конфліктують з іншими інгредієнтами б'юті-засобів і можуть вирішувати широкий спектр завдань. Наприклад, зменшити зморшки, збільшити виробництво колагену, заспокоїти запалення, налагодити рівень вологи, нормалізувати мікробіом і т. д.

Антивіковий крем і сироватка Power, Hydropeptide
Про користь і підступність б'юті-блогів

Сьогодні б'юті-блоги на вершині популярності. Часто публіка повністю покладається на рекомендації блогерів, які здаються більш обізнаними, ніж косметологи. Б'юті-блоги і справді відмінне місце для того, щоб провести власне дослідження і почати краще розуміти свою шкіру. Але всі отримані враження слід обговорювати з лікарем або фахівцем з догляду за шкірою. Багато ідей і методів лікування, які блогери описують у своїх рекомендаціях, дійсно можуть бути корисними. Але далеко не всім. Часто процедури рекламують як чудодійні, а насправді це всього лише те, що спрацювало для однієї людини. Адже блогери – теж люди, і у їхньої шкіри – свої особливості. Тому краще не покладатися на їх рекомендації цілком: в кінці кінців, далеко не всі вони – професіонали. І можуть радити занадто агресивні методи лікування. Поради догляду за шкірою краще отримувати від професіоналів і з ними ж обговорювати стратегію догляду за шкірою – нехай навіть якісь ідеї по догляду ви почерпнули онлайн. Але як би там не було, надихатися і отримувати задоволення в б'юті-блогах – прекрасна ідея.

Nimni Cream, Hydropepide
Про азіатські ритуали краси

Ще не так давно всі були в захваті від азіатських багатоступеневих ритуалів догляду. Сьогодні популярна точка зору про те, що вони можуть провокувати чутливість шкіри. Але правда зовсім в іншому. А саме, в індивідуальному підборі засобів для догляду. Майбутнє – за кастомізацією. Не існує протоколу або процедур, що спрацюють на 100% однаково для всіх. Одним багатоступінчастий догляд необхідний, щоб зволожити шкіру і відновити бар'єр. У інших шкіра перевантажена, і її баланс порушується від занадто великої кількості продуктів.

Про засоби, які потрібні всім

Незважаючи на всю важливість кастомізації, ідеальний щоденний догляд за шкірою будь-якого типу існує. Ось найбільш важливі кроки: очищення, тонізація, відлущування (1-2 рази на тиждень), маска (1-2 рази на тиждень), есенція, сироватка, крем для повік, зволожуючий крем, сонцезахисний крем (вранці). Залежно від проблем шкіри варто додати додатковий догляд: при розацеа – сироватка Soothing Serum; при акне – сироватка Redefining Serum. Для зрілої шкіри підійде Nimni cream + Power Serum.

Hydropepide

При пігментації – сироватка LumaPro-C. Для сухої шкіри – крем Power Lift, для тьмяної – набір пілінгу з вітаміном С Peel Kit.

Інтенсивний омолоджувальний пілінг з активатором Anti-Wrinkle Polish & Plump Peel, Hydropeptide​
Про те, скільки часу треба приділяти догляду

Якщо говорити про те, скільки часу в день треба присвячувати догляду, то це в середньому 5-10 хвилин вранці і 5-10 хвилин ввечері. Плюс 30 хвилин в тиждень на домашні маски і пілінги. Якщо присвячувати цьому більше часу, то в якийсь момент стане важко доглядати за шкірою постійно.

Щодо нічного догляду, то тут все просто. Уві сні тіло відновлюється і відпочиває; те саме відбувається і з шкірою. Ніч – відмінний час, щоб використовувати активні інгредієнти, потужні зволожуючі засоби, щоб шкіра отримала все необхідне і була зранку свіжою. Завжди краще використовувати денні та нічні засоби для догляду, щоб налагодити циркадні ритми шкіри.

Про тканинні маски і патчі

Тканинні маски, патчі можуть бути корисними для шкіри. Але за умови, що активні інгредієнти в них – високої якості. Проте, їх треба застосовувати не замість, а на додаток до базового щоденного догляду. Тільки так можна отримати в результаті хороший результат. Часто молоді люди покоління Y і Z люблять модні б'юті-засоби, але забувають про основи догляду. Так що не зайве нагадати: користуйтеся суперкрутими масками на здоров'я. Тільки не забувайте про санскрін.

Масками краще не захоплюватися: одного-двох разів на тиждень цілком достатньо. Агресивні хімічні пілінги краще використовувати з обережністю – і лише на додаток до основного догляду (тих же пептидів). Це забезпечить клітинне здоров'я шкіри. Пілінги можуть бути корисними, але не можна сподіватися на них, як на єдину надію. Передозування агресивними засобами – небезпечне для шкіри.

Сироватка для корекції пігментації LUMAPRO-C, Hydropeptide

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.