До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно вибрати автозасмагу

Сьогодні ніхто не помиляється щодо "засмаглих" знаменитостей: за походження їхньої бронзової шкіри відповідає самозасмага.

Фото: Fernando Gomez

Коли йдеться про штучну засмагу, люди зазвичай діляться на дві категорії: тих, хто без самозасмаги жити не може, і тих, кому ще тільки належить знайти свою ідеальну формулу. Але якщо якихось п’ять років тому пошуки могли бути тернистими, а розплатою за експерименти слугували помаранчеві патьоки на гомілках і плямисті коліна, то сьогодні життя гранично спростилося (ну хоч десь воно має ставати кращим, правильно?). Загалом, нові засоби не такі складні у вжитку, пахнуть набагато ніжніше, а працюють набагато м’якше, ніж їхні попередники.

Реклама

Важливо знати, що є різні відтінки самозасмаги: м’якші — для світлої шкіри, насиченіші — для смаглявої. І тут важливо вибрати відповідний.

Засіб для самозасмаги, компенсаційний тон обличчя, Soleil Identité, Chanel, SPF 8, відтінків Soleil Doré для світлої шкіри й Soleil Intense — для смаглявої

Засоби для самозасмаги також розрізняють і за форматом. Спреї згодяться для тих, хто не терпить танців з бубнами: розпорошив — і пішов. Продукти у вигляді мусів і лосьйонів дають змогу наносити засіб ретельно, не пропускаючи жодного міліметра шкіри. Тут треба використовувати спеціальну рукавичку: вона не просто позбавить від помаранчевих долонь, але ще й розподілить засіб рівномірно. І до речі, зовсім не обов’язково наносити самозасмагу на все тіло відразу. Можна "розфарбовувати" тільки ноги, тільки руки або тільки обличчя (плюс шию й вуха, щоб не створювати непотрібних контрастів).

Самозасмага-спрей "рідке сонце" Dior Bronze, Dior, у вигляді молочка на водній основі

Важливе правило під час нанесення самозасмаги — попередньо відлущити шкіру. Список прекрасних скрабів шукайте тут. Крім того, шкіру треба знежирити: ніяких парфумів або дезодоранту, жодного зволожувального крему. Один виняток — крем можна нанести на ті зони, де особливо суха шкіра (лікті, коліна, кісточки пальців). Інакше засіб ляже там плямами через накопичення пігменту на цих зонах.

Зволожувальний крем з ефектом самозасмаги для тіла Self Tanning Body Skincare, Sisley

Більше чудових засобів для самозасмаги нового покоління дивіться в галереї.

<b>автозагары 2020</b>
автозагар 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.