До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ризькі канікули: спа-вікенд в Kempinskі the SPA

Якщо хочеться провести вихідні з користю в красивому новому місці, то неодмінно варто їхати в Grand Hotel Kempinski Riga. Важливе правило: після приїзду не відмовляти собі ні в чому.

Текст: Анна Золотарьова

Реклама
Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Лежати в джакузі спа-центру Grand Hotel Kempinski в Ризі, геть забути про все, що ще вранці в Києві здавалося таким значним. Графіки і дедлайни не можуть змагатися з вируючою водою, яка то ніжно, то наполегливо торкається шкіри, – точно не сьогодні. Здається, день тільки і почався з моменту, як ти одягався в м'який халат по самі щиколотки і опинився в місці, де точно знають, як вдихнути у втомлене тіло друге життя.

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Kempinski The Spa став першим в Ризі міжнародним спа класу "люкс". Розміщений він на цокольному поверсі старовинної будівлі в історичному центрі на Бульварі Аспазія, 22. Випробувати його меню може не тільки гість гранд-готелю, але і будь-який охочий з 16 років: все-таки відвідування Kempinski The Spa – це як похід в оперу (яка, до слова, збудована навпроти самого готелю), – нічого не повинно відволікати від головного, навіть діти.

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

У спа-центрі можна провести весь день. На території 1300 м2 розмістилися спортзал, п'ять кімнат для процедур по догляду за обличчям і тілом, спа-апартаменти для двох, кабінет для проведення Расул (арабська процедура на основі лікувальних грязей), парова лазня, біосауни, крижаний фонтан і купіль.

<b>кемпински всякое</b>

Для тих, хто не готовий до стрибків у крижану воду після сауни, є альтернатива – душ, що імітує літні, весняні та зимові дощі, – то теплі, то холодні, зі звуками розкотистого грому, ревучого вітру і щебетанням птахів. Ефект "два в одному" піднімає настрій і тонізує шкіру. Але головне місце призначенння – 16-метровий басейн із зоною джакузі, дивитися на який можна не тільки з крісел з підігрівом, розташованих по його периметру, але і крізь панорамне вікно – з сауни.

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Через три години задоволення від водних процедур настає час масажу, на який краще записатися заздалегідь. В Kempinski Spa працюють з косметикою Intraceuticals і Phytomer, а також Norden Cosmetics. Останню марку використовують в банних ритуалах, наприклад, в ексклюзивній процедурі з березовими віниками "The Complete Latvian Experience". Крім класичних масажів в спа-меню включені процедури для обличчя і тіла – спеціальні для кожного сезону. У зимовому меню акцент зроблений на зігрівання і відновлення енергії, у весняному – на детоксикацію, літнє обгортання буде ідеальним перед поїздкою у відпустку. Але найпривабливішою здається осіння програма з ключовим словом "релакс".

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

У масажному кабінеті з приглушеним світлом грає тиха музика і не чути звуків ззовні. Перед процедурою пропонують вдихнути ароматні суміші – відчувається бергамот, лаванда, іланг-іланг. Але як тільки краплі розігрітого масла капають на шкіру, бажання розгадувати аромакросворд випаровується. Протягом години майстер по черзі розминає ноги, спину, а коли дістається голови, свідомість на секунду відключається.

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Після ритуалу гостей проводять в лаунж-зону, де пропонують легкі закуски і ароматний домашній чай з імбиру і м'яти – це допомагає прийти в себе і відновити орієнтування в місцевості. Залишається ще одне зусилля: піднятися в ліфті на потрібний поверх і дійти у свій номер. У ньому вже все приготовлено до сну: штори дбайливо запнуті, лампи біля ліжка тепло освітлюють кімнату, а куточок ковдри заманливо відкинутий. Запропонований сценарій здається ідеальним.

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Перше місце, яке прокидається в готелі – кухня ресторану Amber, де подають знатні сніданки. Білосніжні скатертини, дзвін приладів, панорамні вікна з видом на стару Ригу і 80 страв на вибір, задають тон на весь день. Особливо хороші тут повітряні сирники з козячого сиру, латвійські сири з домашнім медом в сотах і житній пиріг з морквою і картоплею, приготований за старовинною книгою латвійських рецептів. Після вивчення звивистих вуличок міста, варто повернутися в Amber на обід або вечерю, щоб спробувати меню, розроблене одним з найкращих шеф-кухарів Прибалтики. У ньому рецепти, натхненні скандинавською кулінарною традицією, і несподівані смаки латвійської кухні.

Ресторан Amber в Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Ще одна гастрономічна пам'ятка готелю – Grand Bar. Літніми вечорами тут запалюють свічки, відкривають скляні двері і пригощають ароматними коктейлями. "Mistaken for Einstein", поданий в довгоногому круглому келиху, пахне ромом, кардамоном і кіркою апельсина. Готує його сам автор – Оскар Варенберг, що знає про напої, здається, все. До речі, колись у цьому будинку був бар, в якому презентували перший в СРСР алкогольний коктейль. Його створив міксолог Язеп Арбіданс, який змішав горілку і класичний ризький бальзам. Легендарний "Чорний Петеріс" 1967 року і до цього дня зазначений в барній карті Grand Bar.

Grand Bar в Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Увечері можна красиво повечеряти на даху нового ресторану Stage 22. Звідти відкривається приголомшливий вид на місто.

Ресторан Stage 22 на даху Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Коли найкрасивіші місця відображені на фото, сувеніри куплені, а югендстиль вивчений, ризькі канікули закінчуються, а приємне знайомство з Латвією – ні. Точність – перша перевага місцевого авіаперевізника airBaltic. Авторитетне видання OAG Aviation Solutions навіть визнало авіакомпанію найбільш пунктуальною у світі. Меню бізнес-класу airBaltic теж зразкове: тут і мус з лосося з житнім хлібом і крем-сиром, і ніжний морський окунь, і грушевий десерт з солоною карамеллю. Приготовлено все з екопродуктів, вирощених в Латвії. Лише дві години – і я знову в рідному місті, але тільки з ніжною юрмальською засмагою і бажанням ще багато разів повернутися в Kempinski The Spa.

Grand Hotel Kempinski Riga & Spa

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.