До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Breaking: у Dior — новий майстер-парфумер

Dior оголосили ім’я нового директора з питань створення ароматів. Це Франсіс Куркджан, парфумер, який замінить на цій посаді Франсуа Демаші.

Франсіс Куркджан

Франсіс Куркджан замінив Франсуа Демаші на посаді головного парфумера Дому Dior. Про життя й роботу Демаші на Netflix представили фільм. Знімальна команда тоді попрямувала за парфумером від Ґраса до Нусі-Бе, через острів Сулавесі й узбережжя Ірландії, Париж, Канни, Токіо, Калабрію, Шри-Ланку, Мадагаскар, Шанхай, супроводжуючи його в пошуках ідеальної сировини й формул. Франсуа Демаші, який створив близько 150 ароматів для Dior, включно з Miss Dior EDP 2021, іде на пенсію, але явно й далі робитиме улюблену справу.

Реклама

Куркджан — один з наймолодших і найзнатніших "носів" сучасності. Він нагороджений орденом Почесного Легіону й прославився своїми незвичайними парфумерними експериментами: випускав парфумовані сірники, мильні бульбашки, ополіскувачі для білизни, свічки й ароматизований папір (всі ці товари входять до постійного асортименту його паризьких бутиків і онлайн-магазину). Франсіс Куркджан здобув світову славу після створення Le Mâle для Jean Paul Gaultier — йому було всього 25. У 2009 він заснував власний парфумерний дім з флагманським бутиком на Rue d'Alger у Парижі. У його портфоліо — близько п’ятисот робіт, зокрема й витвори для Acqua di Parma, Christian Dior, Guerlain, Kenzo (які входять до LVMH), а також Burberry, Nina Ricci, Elie Saab, Carven, Narciso Rodriguez і багатьох інших. Парфумер часто працював з приватними замовленнями — створював персональні парфуми для клієнтів. Витвори його Дому сьогодні представлені в сорока країнах світу (в Україні їх можна знайти в ЦУМі, Aromateque і Sanahunt), а 2016 року Дім став членом Комітету Кольбера, асоціації, яка пропагує французьку розкіш і art de vivre — мистецтво жити — у всьому світі. Нагадаємо, у березні 2017 Maison Francis Kurkjian приєднався до концерну LVMH, водночас Франсіс зберіг частку в портфелі власного Дому і залишився креативним директором марки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.