До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ніс: новий документальний фільм про таємниці професії парфумера

Клеман Бове й Артур де Керсозон представили фільм "Ніс" про життя й професію парфумера. Він стартував на Apple TV, Google Play і стримінговій платформі Amazon Prime.
Два роки знімань, 14 країн, 70 хвилин екранного часу — це новий документальний фільм "Ніс" про найтаємничішу професію у світі. Роботу носа заведено романтизувати (і тут майже без перебільшень), але повністю простежити творчий процес, від натхнення до збирання сировини й власне творчості, поки не вдавалося нікому.

Знімальна команда прямувала за Франсуа Демаші, одним з найвідоміших парфумерів сучасності, від Ґрасса до Нусі-Бе, через острів Сулавесі й узбережжя Ірландії. Париж, Канни, Токіо, Калабрія, Шри-Ланка, Мадагаскар, Шанхай — у пошуках ідеальної сировини й формул парфумери проводять до третини робочого часу.

Якби був парфумерний "Оскар", то на нього номінувалися б актори другого плану: травневі троянди Ґрасса, калабрійський бергамот, індонезійські пачулі, шри-ланкійський сандал. Знімальні декорації й павільйони теж заслуговують на особливу увагу: це маленькі мануфактури, рідкісні за красою куточки планети, де Дім Dior підтримує виробництво й робочі місця, щоб забезпечити по-справжньому цінну сировину для своїх парфумів.

Реклама

У бутиках Dior можна буде здійснити подорож найкращими локаціями з фільму в окулярах віртуальної реальності.

Довідка Vogue

Франсуа Демаші народився в Ґрассі, за свою кар’єру створив понад 200 ароматів класу люкс. Серед них: Colonia Pura Acqua di Parma, Miss Pucci Emilio Pucci, Fan di Fendi Fendi, Eau de Givenchy, Kenzo Homme Sport, Tiffany, а також всі аромати Dior, починаючи з 2006, коли він вступив на посаду майстра-парфумера Дому.

Франсуа Демаші. Julio Piatti ©

Історія парфумерії Dior починалася в Ґрассі. Крістіан Діор вирощував поля троянд і жасмину в маєтку Шато-де-ла-Коль-Нуар, як і його сестра Катрін, яка жила неподалік. Нині аромати Dior створюються в серці Ґрасса, у творчій лабораторії Франсуа Демаші у Fontaines Parfumées. Дім намагається встановити ексклюзивне партнерство з місцевими виробниками, щоб зарезервувати врожаї ароматної сировини для виробництва парфумів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.