До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Парфумерка Каміла Обре — про власну марку парфумів і аромат Villanelle

Коли Камілла Обре створювала свої гарні, похмурі парфуми Villanelle, вона не припускала, що в них з’явиться альтер его — вигаданий персонаж, дівчина-кілерка із серіалу "Вбиваючи Єву", вдягнена за останньою модою. Засновниця бренду нішевої парфумерії Kamila Aubre придумала Villanelle задовго до того, як Вілланель підкорила серця мільйонів глядачів. Розповідаємо, що треба знати про бренд, який випускає концептуальні рослинні аромати.

Не так давно стало відомо, що серіал Killing Eve матиме власну лінію косметики. Vogue UA провів розслідування і з’ясував, що парфуми Villanelle народилися ще до того, як з’явилася одна з головних лиходійок у світовому кіно — Вілланель. Засновниця бренду, бельгійка Каміла Обре, розкриває таємниці власної марки незвичних парфумів з позначкою Zero Waste.

Реклама
@ kamila.aubre

З чого все починалося

Мені 35. Люблю простоту й багатозадачні органічні засоби для догляду: Weleda і Dr Hauschka для тіла та обличчя, а з косметики — консилер "Un" Cover-up і Lip2Cheek марки RMS Beauty. Ось уже 9 років я живу в Антверпені, але до того змінила багато різних країн — жила навіть у Польщі. Мені здається, що я вічна експатка, мандрівниця по життю — і мистецтву: завжди хочеться працювати в кількох сферах водночас. Так, до речі, і почався мій шлях: я раптом вирішила, що хочу поєднувати створення рослинних парфумів, літературу й мистецтво. Хотіла вирізнятися за допомогою естетського підходу, і поезія була однією з форм мистецтва, яку я втілила в парфумерії.

@ kamila.aubre

Все почалося у 2015 році з маленької колекції натуральних засобів для догляду за шкірою. У 2017—2018 я перемкнулася на створення натуральних ароматів. Я парфумерка-самоучка, але до того як запустити перші парфуми, вивчала рослинну парфумерію близько п’яти років. Мені завжди здавалося, що на ринку бракує ботанічних ароматів, які розповідають історію і мають відбиток особистої історії їхнього творця.

Камілла Обре у власній студії в Антверпені @ kamila.aubre

Про історію парфумів Villanelle

Аромат був частиною колекції, присвяченої весні, поетичній весні. Villanelle — поетична форма, але вона містить похмурі повторювані (іноді — до нав’язливості) елементи. Villanelle запустили у виробництво в лютому-березні 2018 року разом з парфумами Sonnet 98, бестселером марки. Оскільки Villanelle натхнені пізніми весняними днями у Фландрії, а це зазвичай темні, штормові, але теплі дні, нотами аромату стали мох, ґрунт, пил, кора, повітря тощо. Спершу аромат мав уособлювати прогулянку фламандськими лісами в травні, прямо перед зливою.

@ kamila.aubre

Про серіал Killing Eve

Якщо чесно, я подивилася тільки перший сезон — але тільки тому, що це просто не мій жанр. Та гра Джоді Комер, яка грає Вілланель, — це дійсно щось приголомшливе.

Хоч аромат і з’явився раніше, ніж серіал, деякий збіг усе ж є. Полягає він у тому, що ноти Villanelle можуть асоціюватися з головною героїнею: вони темні, безстатеві й невловимі. Але річ у тім, що натуральні парфуми так непередбачувано розкриваються, що на кожній людині пахнуть зовсім по-різному. У цьому їхня унікальність. Іноді мені здається, що Вілланель — втілення аромату. Але, найімовірніше, це пов’язано з популярністю серіалу в публіки, такий собі вплив колективного несвідомого.

@ kamila.aubre

Поки мені ніхто не пропонував викупити права на Villanelle. Всі аромати моєї марки мають унікальні назви, які раніше в парфумерії не використовували. Те, що Villanelle публіка тепер асоціює тільки з персонажем, — я не можу контролювати. Так вийшло.

Про бренд Kamila Aubre

Аромати Kamila Aubre створив незалежний парфумер. Це означає, що вони транслюють власний, особливий погляд на парфумерію загалом. Люди приходять до мене, коли їм набридають масові парфуми. І завжди дивуються, коли дізнаються, що рослинна парфумерія допомагає дбати про себе: сировина, яку використано в ароматах, має ароматерапевтичні властивості. Якщо коротко, вони допомагають почуватися добре.

@ kamila.aubre

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.