До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який макіяж зробити у спеку: поради візажиста

Який макіяж обрати, коли на вулиці панує аномальна спека, та як змусити його триматися довше, розповідає українська візажистка Оля Остапчук, яка багато працювала на зніманнях для модних брендів та Vogue (її роботи можна побачити тут і тут).

Але перед цим — дисклеймер від редакції. Ми однаково поважаємо право людини носити макіяж та відмовлятися від нього повністю. Так, ми схвалюємо виходи з "голим" лицем (хоч і нагадуємо наносити протисонцеві засоби). Ми також розуміємо, що є випадки (наприклад, весілля), коли обличчя об'єктивно матиме кращий вигляд на фото, якщо макіяж та скульптурування зроблені. Ми віримо, що внутрішнє відчуття власної краси може бути ніяк не пов'язане з макіяжем, а може залежати від нього певною мірою. Ми адвокатуємо право людей бути будь-якими. Якщо вам потрібен макіяж у спеку, — не спирайтесь на чиюсь думку, спирайтеся виключно на власні відчуття. Поради нижче — до ваших послуг.

Реклама

Макіяж у спеку — нелегке завдання. З ним складно впоратися навіть професійним візажистам. Але є декілька прийомів та засобів, які використовують професійні візажисти на знімальних майданчиках, щоб макіяж був стійким та мав ідеальний вигляд. Можна використовувати їх і у повсякденному житті.

Полегшені формули

Зверніть увагу на легкі зволожувальні засоби, в жодному разу не інтенсивні чи насичені. Дуже рекомендую легкі лосьйони, бажано ті, які одразу мають SPF-основу.

Сонцезахисний лосьйон для обличчя і тіла Expert Sun Protection, Shiseido, SPF50

Пудра замість бази

Ще один прийом — використовувати замість бази під макіяж звичайну пудру, компактну або розсипчасту. Її треба нанести тонким шаром після SPF. А вже потім — нанести тональну основу. Пудра перед тоном — гарний спосіб зберегти стійкість макіяжу. Я часто використовую її в роботі з клієнтами.

Тональна основа для жирної та комбінованої шкіри

Знаменита ультрастійка тональна основа Estée Lauder Double Wear може стати у спеку найкращим другом не лише візажистів, але й вашим. Стійкий тон для жирної та комбінованої шкіри ідеально підійде для літнього дня. Рекомендується наносити на зволожене обличчя і легенько тушувати пензликом або б’юті-блендером.

Ультрастійка тональна основа Estée Lauder Double Wear

Сухі текстури замість кремових

Кремові продукти завжди мають натуральний вигляд, але сухі — стійкіші. Тому раджу використовувати сухі рум’яна та "запечені" бронзери. У таку погоду вони триматимуться краще й виглядатимуть так само, як і кремові.

Компактний пудровий бронзер Summer Bronzing Compact, Clarins

Фіксація макіяжу

Щоб макіяж тримався довше, фіксуємо його пудрою. Найкраще для такої погоди підійде пудра Hourglass, яку візажисти використовують для образів для червоної доріжки. Вона ідеально фіксує макіяж.

Розсипчаста пудра Veil Translucent Setting Powder, Hourglass

Матувальні серветки

Звісно, компактна пудра також знадобиться. Та перед її використанням, щоб макіяж тримався довше і мав природніший вигляд, раджу використовувати матувальчі серветки. Звісно, ними також можна буде промокнути зайвий блиск серед дня. Must have у літню пору!

Матувальні сервертки Mattifying Paper, Dior

Аерограф

Краще, ніж TEMPTU, у спекотну погоду не тримається нічого. У цього бренду є аерограф, безпровідний мініпістолет для особистого використання. З мінусів — його потрібно замовляти з США. Такі продукти, як тон та рум‘яна для аерографа, можна наносити й звичайними пензлями для макіяжу або ж просто пальцями. Завдяки силіконовій основі макіяж буде надзвичайно стійким та триматиметься навіть під водою.

Замість фіксаторів для макіяжу — термальна вода

Раджу завжди мати міні-термалку із собою в сумочці. Термальна вода не лише фіксує, а й забирає зайві залишки пудрових продуктів та робить макіяж чистішим й натуральнішим. А ще вона чудово освіжає його впродовж дня.

Cellular Water Antioxidant Face Mist, Institut Esthederm

Фото: Roma Lansky @rl35mm
Виробництво: RL Jewel @rljewel
Модель: Natalie Kononenko @nati.kononenko

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.