До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як збільшити губи за допомогою макіяжу: професійні трюки

Як візуально збільшити губи за допомогою макіяжу, залишивши образ природним, розповідає візажистка Аліна Самсонова, яка працює на модних зніманнях та за кулісами модних шоу від Gucci до Jean Paul Gaultier.

Спочатку — два важливі пункти:

Реклама
  • По-перше, якщо у вас пишні губи від природи, то не варто намагатися зробити їх ще об'ємнішими за допомогою макіяжу.
  • По-друге, макіяж губ має починатись з догляду. Щонайменше за 20 хвилин до початку макіяжу нанесіть живильний зволожувальний бальзам, олійку або маску для губ. Це пом'якшить шкіру та дозволить засобам лягати краще.
Олія для зволоження і захисту губ Dior Lip Glow Oil

Один з можливих способів збільшення губ, який я застосовую в образах для червоної доріжки (але він буде чудовою базою для щоденного макіяжу), передбачає використання олівця для брів або тінту.

Водостійкий олівець для брів, CHANEL

Ці продукти повинні бути злегка темнішими від природного пігменту губ і обов‘язково — холодного відтінку. Тінтом або олівцем ми малюємо, так би мовити, природну тінь контуру.

Нижня губа

Неправильно промальований контур нижньої губи може дати ефект злого або сумного рота.

За природний контур нижньої губи можна виходити тільки в центрі, а кутики варто промальовувати зовсім легко за природним контуром або навіть не чіпати ці місця взагалі. Уже потім, під час розтушовування, ми "дотягнемо" колір зсередини.

Верхня губа

Верхню губу зазвичай всі починають малювати з "галочки" (її ще часто називають "арка Купідона"). Я раджу починати з кутиків, адже так легше контролювати форму і одразу створювати "ліфтинг-лінію".

Отже, від кутиків ми рухаємось олівцем або тінтом за лінією природного контуру губ, а за 1-1,5 см від "галочки" починаємо виходити за контур.

Після цього найважливіший момент — розтушувати новий контур, зберігаючи форму.

Розтушовка

Беремо маленький пензлик, а краще — два: я люблю використовувати скошений пензлик для брів і маленький пензлик для розтушовування.

Спочатку проходимось скошеним пензликом по всьому контуру, "дотягуючи" кутики губ, а потім пензликом для розтушовування трішки згладжуємо сам контур, щоб він не залишався траурною рамкою, а мав природній вигляд.

Після цього можна наносити свою улюблену помаду або просто блиск. Важливо: блиск бажано наносити тільки на середину губ.

Цей спосіб підійде на щодень і для натуральніших варіантів.

Контур губ для вечірнього макіяжу

Для вечірнього макіяжу, а також у випадках, коли ви використовуєте більш яскравий чи темніший відтінок, я раджу дотримуватись такого ж способу нанесення контуру, як і у попередньому варіанті.

Кутикам рота варто приділити максимальну увагу. Щоб отримати ефект підтягнення, раджу скористатися консилером та замаскувати затемнення і тіні.

Легше за все зробити це так: дивимось на себе анфас і по діагоналі проходимось консилером, починаючи під нижньою губою (+— 1см від початку кутиків), рухом до гори наверх. Має вийти моментальний ефект ліфтингу, тому результат ви побачите одразу.

Ще один спосіб додати об'єму губам

Один з найпростіших способів додати обʼєму — за допомогою кремового скульптора. Трішки наносимо його на контур нижньої губи, не доводячи до кутиків і трішки також по контуру верхньої губи. А потім пензлем або навіть пальцем, — швидко розтушувати, виступаючи за контур і контролюючи потрібний ефект. Раджу не обирати скульптор з помаранчевим підтоном або бронзер, тому що ефект буде радше схожим на уколи краси, ніж на природне збільшення губ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.