До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Швидко й безболісно: 5 варіантів ефективної діагностики шкіри

Діагностика шкіри потрібна, щоб зрозуміти поточний стан і потенційні проблеми, а ще щоб правильно обрати засоби догляду. Vogue.ua дізнався, яка процедура діагностики найбільш точна й достовірна (спойлер: зараз її можна пройти безкоштовно. Дочитайте до кінця).

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images

Реклама

Взимку ми страждаємо від холодової алергії, влітку втричі уважніше ставимося до перебування на сонці, цілий рік стежимо за зволоженням та чистотою шкіри й постійно прагнемо уповільнити процес втрати пружності, появи зморщок, пігментації та ще десятків вікових змін. А ще варто пам’ятати про шкірні патології, ризик розвитку яких є в кожного, адже шкіра — найбільший орган, якому потрібна якісна турбота та справна робота всього організму. Тож як про неї піклуватися? Один з найважливіших кроків — якісна діагностика та правильно підібраний догляд. І оскільки ми знаємо, що нинішня зайнятість 24/7 не сприяє постійному відвідуванню фахівців, vogue.ua розібрав "за" та "проти" варіантів швидкої діагностики шкіри, які пройдуть безболісно і втішать результатом.

Консультація онлайн

Найшвидша з діагностик, задля якої навіть не треба виходити з дому. Багато сучасних онлайн-магазинів з доглядовою косметикою пропонують таку послугу. Проходить найчастіше вона так: ви залишаєте повідомлення із побажаннями з догляду та особливостями вашої шкіри, а через деякий час з вами зв’язується фахівець і після швидкої розмови радить засоби, які мають підійти саме вам. Плюс такої діагностики очевидний — мінімум часу та зусиль.

Мінус теж помітний — навіть досвідчений фахівець не зможе зробити якісний аналіз шкіри, якщо вперше бачить вас на фотографіях чи відео. Отже, онлайн-консультація буде ефективною, якщо ви гарно розумієте свою шкіру і хочете випробувати новий засіб. В іншому випадку, така діагностика буде занадто поверхневою.

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images

Огляд у дерматолога

Чекап шкіри у дерматолога — свідомий вибір злюдини, яка хоче знати про власні особливості та як з ними жити. Найчастіше дерматологи допомагають розібратися із вже наявними проблемами — псоріаз, екзема, розацеа тощо.

У дерматолога можна зробити і карту родинок, відповідно до якої відстежувати зміни в їхньому розмірі, стані та кількості. Це чудова профілактика меланоми.

Головний плюс очних дерматологічних оглядів — контроль власного здоров'я та інструмент для самодослідження.

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images

Ультразвукова діагностика

Якщо ви вперше чуєте про УЗД шкіри, в цьому немає нічого дивного. Ця процедура частіше проходить за скеруванням і є доволі рідкісною, хоча й може чимало розказати про шкіру, що відбувається в її шарах — та допомогти простежити за власними звичками та образом життя, щоб змінити стан шкіри на краще. На цю процедуру може скерувати дерматолог, якщо побачить в цьому потребу. Але якщо у вас суто профілактичний інтерес, така медична послуга навряд потрібна.

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images

Дерматоскопія

Дерматоскопія — дієвий спосіб дізнатися, чи всі ваші родимки доброякісні, та дослідити інші новоутворення на шкірі на безпечність. Фахівці радять перевіряти родимки принаймні раз на рік, а обов’язкова умова в догляді — постійне використання сонцезахисного крему. Якщо ви йдете на дерматоскопію для того, щоб вас проконсультували з приводу особливостей вашої шкіри та порадили догляд — це надто медичний підхід до справи. Але досліджувати новоутворення на шкірі точно варто зробити новою корисною звичкою.

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images

Діагностика на апараті Zemits Skin Analysis System

15 секунд — стільки триває найшвидша діагностика шкіри. Нині це найшвидша та найякісніша перевірка шкіри, якщо шукаєте свої ідеальні засоби, хочете отримати ґрунтовну консультацію і не маєте часу для постійного відвідування косметолога та дерматолога. У 2021 році Zemits Skin Analysis System став найпопулярнішим аналізатором шкіри у США — до слова, апарат має надзвичайно футуристичний вигляд.

Zemits Skin Analysis System
Zemits Skin Analysis System

Він спирається на 30 мільйонів клінічних баз даних, — це допомагає інтерпретувати дані максимально достовірно та точно.

В Україні діагностика на Zemits Skin Analysis System доступна в магазинах Brocard. Відбувається вона просто: шкіру обличчя сканують — і за лічені секунди на сенсорному дисплеї видно результати. Апарат аналізує найважливіші показники стану та здоров'я шкіри:

  • рівень зволоження,
  • стан зморщок і заломів,
  • рівень чутливості,
  • швидкість метаболічних процесів,
  • стан пор,
  • наявність та глибина вугрових висипів,
  • пошкодження УФ-променями,
  • текстура шкіри
  • жирність.

Окремий плюс цього виду діагностики — це інтерпретація результатів. На відміну від інших апаратів, Zemits Skin Analysis System не лише констатує проблеми, але й пропонує варіанти їх вирішення. Людський фактор не задіяний, все відбувається програмним шляхом, тож можна вважати, що рекомендації об'єктивні.

Отже, за результатами людина не залишається з тривожним відчуттям "що мені тепер з усім цим робити?!", а отримує чіткий план дій та перелік засобів, призначених саме для її шкіри. До речі, пропонуються засоби в різних сегментах, від бюджетного до люкс.

Ще одна особливість апарату — прогнози, які він дає на основі оброблених даних. Зокрема, він показує, який вигляд матиме обличчя за 3—5 років за умови слідування усім рекомендаціям. Буде і ще одне передбачення, песимістичне: апарат змоделює, що станеться з обличчям, якщо нехтувати зволожувальними засобами, захистом від сонця тощо.

Пройти діагностику в Києві можна у магазинах Brocard в ТРЦ River Mall, ТРЦ Ocean Plaza та ТРЦ Respublika Park. Це безкоштовно; ба більше, дарують картку на 200 грн за умови купівлі засобів на 700 грн. Втім, радимо записуватися, щоб комфортніше планувати свій час між кіно, дозвіллям, шопінгом та користю для шкіри.

Zemits Skin Analysis System
Zemits Skin Analysis System

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.