До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як стрес впливає на шкіру та що з цим робити

Квітень — місяць обізнаності про стрес. З цього приводу згадуємо матеріал про те, як стрес впливає на шкіру та як цьому протистояти.

Щодня ми знаходимось під впливом стресових факторів: постійне нервове напруження на роботі й удома, недосипання, а також вплив зовнішніх агресивних умов (сонце, вітер, пересушене кондиціоноване повітря). Як стрес впливає на шкіру та що з цим робити, відповідають експерти бренду Maria Galland Paris.

Реклама

Бренд Maria Galland Paris був створений 60 років тому. Його засновниця, мадам Марія Галлан, віддавала перевагу інноваційним формулам та персоналізованому підходу. Сьогодні засоби та протоколи бренду доступні в кращих спа світу та салонах краси.

Стрес, його види та наслідки для шкіри

Розрізняють два види стресу: гострий та хронічний. Помірний гострий стрес найчастіше є еустресом, тобто "хорошим стресом", який активізує функціональні резерви організму, сприяє адаптації та, врешті-решт, ліквідації самого стресу. Еустрес зазвичай нетривалий, завдяки чому організм активує свої системи для ″збереження життя″, але не встигає їх вичерпати, тому еустрес "тренує" організм. Дистрес ― це ″шкідливий″ стрес, внаслідок якого вичерпуються захисні сили організму та зриваються механізми адаптації, організм слабшає, що призводить до розвитку різних захворювань.

Постійний стрес сповільнює вироблення колагену, яке і без того зменшується з віком. Як наслідок, шкіра втрачає пружність, з'являються зморшки, пори розтягуються. Крім того, зменшується синтез гіалуронової кислоти, тобто дерма гірше зволожується, внаслідок чого наповненість та тургор шкіри втрачаються.

Сповільнюється регенерація клітин епідермісу: вони не оновлюються як слід, тому рогові лусочки накопичуються на поверхні шкіри та надають їй тьмяного, шорсткого вигляду.

Порушення шкірного бар’єру, синтезу себуму та дисбаланс різних штамів мікробіоти шкіри призводить до зневоднення, сухості, подразнень та висипу. А супутник стресу кортизол також опосередковано провокує появу пігментних плям.

Французький бренд Maria Galland Paris розробив колекцію засобів, які допомагають знизити наслідки стресу та вирішити проблеми шкіри.

Рідкісні інгредієнти

Розробників Maria Galland Paris надихнув один із видів троянд — прованська стопелюсткова троянда Rosa Centifolia. Окрім своїх виключних парфумерних властивостей, ця квітка ще здатна зберігати аромат і яскраві кольори, незважаючи на екстремальні умови (високу температуру, посуху, вітер і сонце).

Стопелюсткова троянда також відома як травнева: квіти збирають вручну лише в травні, щоб не пошкодити їх і зберегти склад та неповторний аромат. Їх культивують на півдні Франції, без пестицидів, з дотриманням технологій сталого землеробства та біорізноманіття. Пелюстки обережно збирають вранці, коли троянда сентифолія щойно розпустилася.

Maria Galland Paris співпрацює з місцевим французьким садівництвом, розташованим у Грассі, менш ніж за 100 км від фабрики. Це дозволяє відстежити і контролювати ланцюжок постачання, від садівництва до виробництва.

Екстракт сентифолій отримують за власною та запатентованою технологією шляхом водної екстракції. В процесі він поетапно збагачується активними біомолекулами. Це радикально відрізняється від звичайного екстракту троянди та має набагато більший потенціал у вирішенні проблем шкіри.

У сентифолій унікальний метаболізм та висока здатність до самовідновлення. З наукового погляду це пов'язано з високим вмістом РНК і поліфенолів у складі рослин. Сполуки їхнього екстракту чудово впливають на мікробіом шкіри, зміцнюють шкірний бар'єр тa захищають від UV-стресу.

Ба більше, екстракт троянди сентифолії здатний покращувати стан шкіри, яка має помітні ознаки стресу: тьмяний колір, тонкі лінії дегідратації, зморшки, розширені пори, сухість, а також темні кола навколо очей. Він добре зволожує та оптимізує розподіл води в шкірі.

У складі оновленої лінійки Lumin’Éclat:

  • екстракт Rosa Centifolia;
  • гіалуронова кислота чотирьох різних молекулярних мас для зволоження епідермісу та зменшення трансепідермальної втрати вологи;
  • фітонутрієнти для зволоження, живлення, ремінералізації шкіри та відновлення бар’єрної функції;
  • фітоліпіди, які поповнюють склад гідроліпідної мантії шкіри.

Рішення, що повертають сяйво шкірі

Lumin’Éclat стає справжнім рішенням для тьмяної шкіри. Засоби лінії допомагають:

  • захистити шкіру від зовнішньої агресії;
  • виправити помітні ознаки стресу, як-от тонкі зморшки, розширені пори, зневоднення та сухість;
  • відновити власну здатність шкіри відбивати світло, одночасно відновлюючи ключові біологічні функції.

Принцип дії засобів — максимальна ефективність за економії часу. Текстури — легкі та швидко вбираються.

Домашній догляд

Сироватка Enhancing Serum 540

Насичує, зволожує, коригує перші ознаки старіння та тьмяний колір обличчя.

Містить також екстракт стовбурових клітин брусниці, який забезпечує потрійну дію проти сонячної агресії, та глюконолактон. Це природна полігідроксикислота, яка має антиоксидантну дію, зволожує, балансує pH. Дією схожа з AHA кислотами, тобто має ефект пілінгу, очищує закупорені пори, але комфортно переноситься чутливою шкірою.

Крем Beautifying Cream 560

Крем має легку та свіжу текстуру, яка миттєво зливається зі шкірою, та ніжно-квітковий аромат. Поєднання активних інгредієнтів сприяє зволоженню та зберігає молодість шкіри, одночасно коригуючи перші видимі ознаки старіння та тьмяний колір обличчя.

Синергія фітоекстрактів забезпечує шкіру ферментами, вітамінами А, С, В, Е, мінералами (кальцій, цинк, магній, марганець, мідь, кобальт), полісахаридами, амінокислотами.

Крем Perfectioning Cream 561

Це засіб 2 в 1: доглядає за шкірою та оптично покращує рельєф, тон та сяйво шкіри. Має блискучу, рожево-коричневу текстуру, яка миттєво тане на шкірі та адаптується до всіх її відтінків.

Формула схожа на крем 560, містить екстракт прованської троянди, гіалуронову кислоту та інші фітоінгредієнти, проте вирізняється технологією фотопокращення. Це пігменти з м’яким фокусом, які оптично розсіюють світло, освітлюють шкіру та допомагають ніби розтушувати пори, зморшки та тіньові ділянки.

Креми Eye Contour Duo 550

Це два засоби з різними формулами та текстурами: денний крем — з легкою світлорозсіювальною текстурою та нічний — насичений, поживний. Крем зменшує ознаки втоми (темні кола, набряклість), відновлює сяйво та комфорт шкіри, забезпечує здоровий відпочилий вигляд ділянці навколо очей.

Ultimate Perfecting Mask 581

Іноді нашій шкірі просто потрібна допомога, щоб отримати свіжість після напруженого дня або сяйливий вигляд перед важливими подіями. В екстрених випадках для миттєвого відновлення краси шкіри допоможе Ultimate Perfecting Mask 581 з кремовою насиченою текстурою та ніжно-квітковим ароматом. В її складі — роза сентифолія, пантенол, полісахариди, сік каму-каму, вітамін С, комплекс фітостиролів, гліцеридів, жирних кислот та токоферолу, поживний комплекс (олія кокоса, соняшника) тощо.

Професійна процедура в салоні краси

Процедура Lumin’Éclat розкриває природне сяйво втомленої, тьмяної шкіри, позбавленої енергії: 75 хвилин розслаблювальних мануальних технік, щоб розкрити природне сяйво шкіри за один сеанс. Процедура пропонує справжній відпочинок для шкіри, розуму та тіла жінок, які мають напружений ритм життя.

Maria Galland Paris сповідує холістичний підхід: професійні процедури, засоби для домашнього догляду та поради щодо способу життя: сну, харчування, йоги для обличчя, технік дихання тощо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.