До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знаменитості демонструють волосся під пахвами – і це вищий прояв упевненості в собі

Волосся на тілі, зокрема, неголені зони під пахвами в жінок – це виклик для патріархального, консервативного суспільства. Читаючи цей матеріал, звіряйтеся з внутрішнім камертоном. Чи, бува, не заговорив у вас невидимий цензор, який заперечує право інших людей робити зі своїм тілом все, що вони вважають за потрібне?

Співачка Джулія Майклз на 63-й церемонії Grammy, 2021

Згідно з недавнім дослідженням, майже кожна четверта жінка у віці до 25 років перестала голити пахви. Після карантину кількість людей, які порушують застарілі табу щодо волосся на тілі, лише зросла, і багато хто віддає перевагу спрощеним ритуалам краси. Але, мабуть, найпоказовішим є номер американського Vogue за серпень 2022 року, де Емма Коррін, перша небінарна зірка обкладинки, гордо демонструє волосся під пахвами в сукні-майці Louis Vuitton.

Реклама

Позаяк дедалі більше знаменитостей публічно виходять за межі гендерної бінарності, стандарти краси, на щастя, розширюються. Але питання зміни стандартів краси в суспільстві, що назріло вже давно, виникло не сьогодні. Зіркам уже траплялося підривати суспільні норми та порушувати конвенційні стандарти щодо волосся на тілі не одне десятиліття тому. За часів Старого Голлівуду Софі Лорен демонструвала відросле волосся під пахвами, а пушок під пахвами Грейс Джонс був чудовим доповненням до її гендерно-мінливого стилю в 70-х і 80-х. Радикальними були дві найбільші порушниці правил останнього десятиліття, Мадонна та Ліза Бонет, які з апломбом викинули бритву.

Текст: Lauren Valenti
За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.