До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Режим повної зарядки: як допомогти організму навесні

We value your health ("Ми цінуємо Ваше здоров'я") – гасло Orthomol, виробника інноваційних вітамінних комплексів. Про те, що таке детокс, і як підвищити рівень енергії після довгої зими, розповідають експерти компанії.

Про поняття "детокс"

Зараз прийнято відстоювати теорію про те, що детокс – це маркетинговий термін, що організм і сам відмінно справляється, а якщо не справляється (як у випадку отруєнь), то детокс можна отримати тільки в лікарні, під крапельницею. Є й інша теорія, яка поширює поняття "детокс" на елементарні речі на зразок питного режиму.

Реклама

Правда десь посередині. Детокс – це спосіб очищення організму, який полягає в зміні раціону і насиченні організму вітамінами. Тому, хто збирається пройти детокс-програму, перед початком курсу протягом тижня варто поступово виключати з меню м'ясо, каву, шоколад, газовані напої, смажену, жирну їжу, спеції. Відмова від прийому перерахованих вище продуктів вже сама по собі працює на очищення організму.

Ідеальною умовою перед початком детокс-курсу і після його закінчення була б здача проб на наявність і кількість токсинів в організмі. Ступінь "забруднення" можна визначити тільки в лабораторних умовах за допомогою спеціального обладнання. Такі аналізи технічно складні, а обробка займає від 7 до 10 днів. Продавці "детокс-смузі програм", зрозуміло, не ускладнюють собі життя, а просто радять клієнтам відмовитися від певних продуктів, дають свіжий смузі і пропонують вірити в чудовий ефект. На жаль, від таких струсів організму користі мало.

Але робити щось треба. Весна – прекрасна пора для цього. Взимку організму було необхідно протистояти холоду, звикати до відсутності "свіжих" вітамінів, нестачі сонячного світла. За зиму ресурси вичерпалися, організм ослаб. Через гіповітамінозу загострилася чутливість до різних захворювань. Перепади тиску, перехід від періоду заморозків і відлиг виснажують нервову систему і викликають швидку стомлюваність, з'являються млявість і сонливість. З приходом весни природа пробуджується від зимової сплячки, надихає взятися за своє здоров'я і спосіб життя. Рішення на поверхні: потрібно правильно і збалансовано харчуватися, не забувати про фізичні і рухові навантаження. Заняття спортом покращують і підсилюють кровообіг, надають відчуття бадьорості, а завдяки викиду ендорфінів – і щастя. Для бадьорості та енергії важливо збалансовано харчуватися; вітаміни С і D, Е і А, а також вітаміни групи В – у цьому великі помічники.

Про те, як проявляється нестача вітамінів

Зрозуміти, що вітамінів не вистачає, досить просто: це може проявлятися в сухості шкіри, ламкості волосся і нігтів, погіршенні сну, дратівливості. Є й неочевидні симптоми: відчуття запалених очей, часті головні болі, перепади тиску, набір ваги і багато, багато іншого. Тим, хто хоче мати повну картину свого здоров'я, варто здати аналізи крові: біохімічний, загальний (клінічний), тест на вітамінний статус, тест на вміст мікроелементів, а також тест на гормони (тут треба консультуватися зі своїм лікарем). Повне уявлення про баланс в організмі дасть зроблений додатково аналіз волосся – з нього можна відстежити дефіцит мінералів і мікроелементів.

Про те, як збалансувати раціон

Перш за все – прийом їжі 5-6 разів на день і підрахунок калорій. Що стосується раціону, він досить простий: злаки, мюслі (багаті на повільні вуглеводи) дають енергію, свіжі овочі (капуста, морква) – клітковину; бобові, нежирне м'ясо – білок; горіхи, мигдаль, риба – джерело поліненасичених жирних кислот Омега 3; йогурти та кисломолочні продукти – кальцій і внесок у роботу шлунково-кишкового тракту; фрукти і ягоди – антиоксидантний захист і зміцнення імунітету. Список небажаної їжі відомий: газовані напої, фаст-фуд, білий хліб, жирні соуси (наприклад, у бургери), ковбаси, сосиски і м'ясні напівфабрикати, алкоголь, енергетичні напої.

Смузі, соки, коктейлі або ласи можуть непогано доповнити раціон, але ніяк не замінити його. Тільки правильне, збалансоване харчування може забезпечити організм необхідними вітамінами і мікроелементами. А оскільки вибудувати раціон так, щоб досягти абсолютного балансу, практично не вдається, допомагають з цим вітамінні комплекси, що містять достатню і збалансовану кількість вітамінів.

Про підтримку організму в період харчових обмежень

Часто, щоб знайти для себе нове рішення, люди переходять на веганське або вегетаріанське харчування. З настанням посту деякі відмовляються від їжі тваринного походження і обмежують свій раціон. Для незвиклого організму це стрес, який в подальшому може позначитися не тільки на емоційному і психологічному станах, але і негативно вплинути на роботу багатьох життєво важливих процесів в організмі. Тому важливо підтримувати організм за допомогою введення у раціон універсальних вітамінних комплексів – наприклад, Orthomol Veg One. Це саме той випадок, коли можна свідомо вплинути на стан свого здоров'я і поліпшити самопочуття. Якщо збагачувати щоденний раціон необхідними вітамінами, мінералами, мікронутрієнтами, можна стати набагато енергійнішим, мати кращий вигляд (і почуватися теж краще), попередити проблеми зі здоров'ям.

Міським жителям, які щодня прокидаються з допомогою будильника, живуть у пробках і дедлайнах, мало часу проводять на свіжому повітрі, треба використовувати кожну вільну хвилину, щоб приділити здоров'ю. І не нехтувати інноваціями. Вітамінні комплекси можуть вирішити багато, якщо не більшість проблем, пов'язаних з поліпшенням стану здоров'я. Тим більше, коли мова стосується одного з найкращих виробників вітамінних комплексів, компанії Orthomol Pharmazeutische Vertriebs Gmbh.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.