До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Приймати як належить: навіщо потрібні вітаміни

Promotion

Все, що мені потрібно, – вітамін Sea, – улюблений жарт втомлених міських дівчат. Вітамін Sea, безумовно, хороший, але іноді йому потрібна альтернатива. У партнерському матеріалі з Orthomol Vogue.ua розповідає про вітаміни, необхідні для краси і здоров'я шкіри, волосся і нігтів.

Реклама
Вітамін С

Сиріл Телінж, співзасновник французького бренду по догляду за шкірою Novexpert, стверджує, що вітамін С обожнюють всі. Люди незмінно асоціюють його з помаранчевим кольором (очевидно, тому, що він міститься в цитрусових), з радістю і здоров'ям. Цікаво, що чиста молекула вітаміну С – насправді біла. Щоденна норма споживання вітаміну С для дорослої людини – 110 мг. Передозування цим вітаміном не буває – це єдиний вітамін в світі з такою особливістю.

Відомо два типи вітамінів: одні захищають, інші – стимулюють різні процеси в організмі (як, наприклад, вітамін А). Вітамін С – єдиний, який робить і те, і інше. Неперевершений антиоксидант, він захищає від пошкоджень, викликаних сонячним випромінюванням і забрудненням повітря, стимулює вироблення фібробластів і стовбурових клітин. Він незамінний при алкогольній інтоксикації: його вводять внутрішньовенно тим, хто перебуває в стані глибокого сп'яніння. Вітамін С відмінно працює за надлишку холестерину, а під час алергії знижує вироблення гістаміну. Важливо знати, що нестача вітаміну С в організмі підвищує ризик раку вдвічі (!). Вітамін С використовують для якнайшвидшого одужання під час інфекцій. Він також підвищує чоловічу фертильність.

Його синтезують практично всі живі істоти, за винятком морських свинок, мавп – і людей. Найбільше вітаміну С в чорній смородині, цитрусових, обліписі, шипшині, солодкому і гострому перцях, ківі. Покрити потребу у вітаміні С з їжею вкрай складно, тому важливо приймати його у вигляді вітамінів, добавок – і зовнішньо, із засобами по догляду.

Вітамін Е

Це класичний вітамін краси. Він запобігає старінню шкіри завдяки своїм потужним антиоксидантним властивостям. Вітамін Е допомагає виводити токсини, зміцнює судини, покращує кровообіг і корисний для серця і судин. Відновлення тканин – чи то "лагодження" після фотопошкодження чи загоєння всадин – без нього не обходяться. Від нього залежить і стан волосся.

Велика частина вітаміну Е міститься в смачних, але далеко не дієтичних продуктах: олії, пшениці, яйцях, морепродуктах і м'ясі. Тим, хто стежить за харчуванням, особливо важливо приймати його у вигляді добавок.

Важливо знати, що в поєднанні з вітаміном E, цинком і селеном він захищає клітини від окисного стресу.

Біотин

Біотин відомий під нікнеймами: кофермент R, вітамін Н або вітамін B7. Він належить до вітамінів групи В і є одним з важливих учасників білкового і вуглеводного обміну, допомагає регулювати рівень цукру в крові. Біотин необхідний для нервової системи. І його теж відносять до вітамінів краси, оскільки він допомагає доставити атоми сірки у волосся (які, як відомо утворені сплетінням дисульфідних зв'язків), а також нормалізувати роботу сальних залоз. Нарешті, він бере участь в синтезі гемоглобіну і допомагає наситити клітини киснем.

Біотин міститься в дріжджах, печінці, яєчних жовтках, висівках. Але його недолік може бути ніяк не пов'язаний з харчуванням: постачальник біотину – кишечник, мікрофлора якого часто дає збої через прийом антибіотиків і алкоголю.

Цинк

Крім того, що цинк знижує рівень цукру в крові, стимулює імунітет і регулює функцію яєчників, він ще й працює як сильний антиоксидант, чим впливає на молодість і красу шкіри, волосся і нігтів. Найкраще він засвоюється з вітамінами Е і В, тому його часто включають до складу добавок і вітамінних комплексів для жінок. При нестачі цинку шкіра стає сухою, випадає волосся і ламаються нігті. Особливо важливо стежити, щоб цинку з їжею надходило достатньо спортсменам, вегетаріанцям, вагітним і тим, хто годує. Найбільше цинку в яловичині, птиці, яйцях, морепродуктах, сирі, цільнозернових необроблених злаках, бобових, горіхах і насінні. Його багато і в лісових ягодах: чорницях, лохині, морошці. Але захоплення кавою знижує рівень цинку в організмі.

Вітамінні комплекси
Всі перераховані вітаміни, а до того ж гіалуронова кислота і коензим Q10 входять до складу вітамінного комплексу Orthomol Beauty. У союзі вони роблять шкіру сяючою, а нігті і волосся – міцними і здоровими. Гіалуронова кислота до того ж відповідає за баланс вологи, а оливковий екстракт – захищає від руйнівного впливу ультрафіолету. У підсумку вітамінний комплекс допомагає пригальмувати старіння і регулює кисневий обмін. Для зручності і кращого засвоєння йому надали рідку форму – і упакували в пляшечки.
Вітамінний комплекс Orthomol Beauty
Дуже зручно, коли треба взяти з собою в дорогу. Вміст питної пляшечки потрібно приймати щодня – під час або після прийому їжі. Результат буде помітним зовсім скоро.
Вітамінний комплекс Orthomol Beauty

Довідка Vogue

Вітаміни краси і б'юті-добавки з екзотичного захоплення перетворилися в стандартний ритуал. Свій внесок в це зробили знаменитості: Гвінет Пелтроу і Кейт Бланшетт приймають вітамін С, що допомагає підтримувати рівень колагену в шкірі, Кортні Кокс полюбляє Омега-3, комплекси вітамінів В і D, сестри Кардаш'ян вибирають полівітаміни, в складі яких А, С, Е, D , В6, В12, біотин і цинк. Міранда Керр вірна коферменту Q10 і Омега-3, 6, 9, Адріана Ліма – полівітамінами, в складі яких – B12, цинк, антиоксиданти. Корисні речовини за умови внутрішнього застосування швидко потрапляють в кров, а звідти – до місця призначення, після чого впливають зсередини.

Instagram: @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.