До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як я шукала кохання в Tinder: історія з продовженням. Частина 5

Наша героїня розповідає про свій досвід пошуку партнера в Tinder. Дуже відверто — і без купюр. Публікуємо п’яту частину історії. Першу, другу, третю й четверту можна прочитати за посиланнями.

Містер der Mann. Фінальна історія

Ця історія мала бути хепі-ендом, як в Eat Pray Love, де Джулія Робертс, пройшовши через усі формати прийняття й новий досвід, познайомилася із чоловіком всього свого життя. Дуже захотілося на Маврикій, зустрічати пляжні світанки. Знімати ролики неймовірних пригод з пінгвінами, як у @ilievalisa, вилежуватися в гамаках на Балі, як @natalyosmann.

Реклама

Все почалося з дивного ввічливого листування, що складалося із цілих абзаців. Після того як Містер der Mann запитав мене, де шукати любов і як знайти щастя, я відповіла йому листом, у якому поділилася своїми реальними думками й висновками, до яких я дійшла в процесі пошуку партнера. Ніде правди діти, моє розлучення змінило мій підхід до стосунків загалом. Але проходячи всі етапи від ненависті до прийняття, я почасту зависала на сумнівах, розчаруванні, браку емоцій. А іноді серйозно розглядала варіант майбутнього життя на самоті з котами на балконі.

А ще біль. Ніколи не думала, що душевний біль може бути сильнішим від зубного. Тому багато хто не може впоратися й шукає свій pain killer, який хоча б на час затамує гострий біль у зоні серця. Та знеболювальне не лікує, а лише притупляє відчуття.

"Дорогий Містер der Man. З одного боку, дуже приємно, що ти відкрився. З іншого, не розумію, як допомогти. Щоб почати нові стосунки й знайти любов, треба бути самодостатнім. Якщо ти нічого не можеш дати, а тільки береш, в парадоксальний спосіб настає спустошення. Це руйнує. Бути щасливим — означає бути збалансованим. Отже, мати ресурс і наповнювати своє оточення. Тоді й отримуєш те, чого тобі бракує, а не навпаки. На тебе чекає довгий шлях. Розберися, готовий ти до нових стосунків чи просто намагаєшся погасити свої страждання в штучних життєвих сюжетах".

Так почалося наше тривале листування. Незабаром він надіслав запис пісні, яку зробив для мене, поки був у відпустці. Під шум прибою хриплуватий чоловічий голос шепотів ніжні слова, і це була фантастика. Я закохалася. Поки на вечір і на одну пісню, але це було саме те, що мені потрібно. Ми стали зустрічатися онлайн, почалися тривалі відеочати. Він був страшенно гарний, а ще неймовірно розумний, і це було дуже сексуально.

Минуло не так багато часу, і я вже сиділа в аеропорту, уявляючи собі нашу першу зустріч. Що говорити? Треба бути неприступною — чи відразу падати в обійми? А що потім? Страх обпектися переслідував мене рівно до тієї хвилини, поки наші очі не зустрілися. Я зрозуміла, що влипла.

Високий, білозубий, блакитноокий, der Mann виявився моїм — як мінімум на вихідні. Вечеря в італійському ресторані, троянди й ніжний поцілунок з келихом ароматного Бароло. Я втратила лік часу й розуміла, що мене опановують нові (добре забуті старі) почуття. Це було небезпечно й захопливо. Ми провели неймовірні дні, гуляли, тримаючись за руки, закінчували фрази одночасно й говорили в унісон. Ділилися минулим любовним досвідом і своїми думками. Танцювали з навушником у вусі й цілувалися на кожному мосту. Ми були найвродливішою парою в кожному барі й ресторані, і подумки я почала планувати нашу нову зустріч і наше можливе майбутнє. Виявляється, любов з першого погляду є, і ти нічого не можеш із цим вдіяти.

Через кілька днів я повністю розчинилася в ньому, а він у мені. Ми говорили й мовчали разом, я запізнилася на літак і раптом зрозуміла, що ще одна ніч поруч була приголомшливо важливою. Обійнявшись, ми просто лежали поруч і мовчки вдихали кожну спільну хвилину. І це було саме те, чого я шукала так довго.

Але в стосунків на відстані є дві сторони. Подруга, у якої був подібний досвід, сформулювала це так: "Ви ніби й разом, але ти все одно постійно одна". Все так; брак контакту робить розставання складним, нестерпно довгим, часто змушує нервувати, а від нервів — всі проблеми. Замкнене коло. Кожна зустріч починається як перша — ніби знайомишся заново, згадуєш очі, запах, підбираєш слова і, як у мікрохвильовці, розігріваєш пам’ять.

Через кілька тижнів ми зустрілися знову. Я чекала на зустріч, як діти чекають Різдва і вірять у дива чарівних листів і заповітних бажань. Цього разу ми нікуди не виходили три дні — просто насолоджувалися одне одним, дивилися старі кліпи й сміялися. І просто не вірилося, що ми знайшли одне одного. Загальні теми. Любимо комфорт. Плануємо спільний відпочинок. Сміємося над загальними жартами й сумуємо разом. Одночасно вирішуємо викурити сигарету з вином, до того ж ніхто з нас не курить, робимо однакові жести й вимовляємо фрази в унісон.

Цілуємося на прощання в аеропорту, віримо, що скоро побачимося, хоча не знаємо, коли. Нудьгуємо. Листуємося. Паузи стають довшими. І враз — раптово, ніби камінчик потрапив у лобове й залишив мільйони променистих тріщин за периметром: "Прости, річ не в тобі. Закохався до нестями, ти найпрекрасніша, але виникло багато проблем і я зараз не можу. Якби була поруч, не так далеко, можливо, це б все змінило".

Не поспішайте його засуджувати. Хоча я, звісно, це зробила відразу. Щонайменше за те, що він не був таким хоробрим, щоб сказати мені все в очі. Але, можливо, річ не в тому, що хтось винен. А що коли я не роздивилася в шаленому коханні його страху? Можливо, у своєму першому листі я передбачила фінал: йому ще доведеться багато чого усвідомити. А я тим часом вчуся приймати й відпускати. Вдячна йому за приголомшливі емоції й рада, що можу відчувати, закохуватися і бути щасливою. Щастя — це завжди лише мить, воно не буває "назавжди", хоч я дуже сумую.

Я написала йому листа. "Дорогий Містере der Mann. Ми почали стосунки з листування, тож найлогічніше закінчити їх саме так. Звісно, я сподівалася, ти поясниш, що сталося, і скажеш мені це в очі, але, мабуть, я помилялася. Я не просила нічого, що тобі довелося б ділити зі мною, крім часу. Моє серце розбите. Мені сумно, але я вдячна за всі щасливі миті, які ми пережили разом. Дякую тобі й бажаю знайти свою комфортну, стабільну й найпрекраснішу любов. А я як і раніше відкрита й готова допомогти, якщо тобі це буде потрібно".

Незабаром я змінила профайл і завантажила нові фото. Впевнена, на мене чекають цікаві зустрічі. Або щонайменше, я стану сертифікованим консультантом з Tinder для початківців. Адже Tinder — не тільки про секс, він про вміння спілкуватися.

Далі буде.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.