До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джек-лінія: кілька способів позбутися другого підборіддя

Завдяки роботі з дому і відео-зідзвонам з колегами багато хто почав уважніше ставитися до свого зовнішнього вигляду. Останньою заковикою стала так звана "джек-лінія" м'ясиста ділянка між лінією підборіддя і шиєю. Б'юті-експерти повідомляють про зростання попиту на процедури для позбавлення від другого підборіддя. У чому їхня суть і чи дійсно вони нам потрібні?

Photo: Felicity Ingram / Trunk Archive

Чи витрачаєте ви нескінченні години, сидячи за екраном комп'ютера або телефона? Якщо так, ви ризикуєте отримати друге підборіддя. (Якщо ні, то в чому ваш секрет?) Обвисле підборіддя або джек-лінія місце, де нижня щелепа зустрічається з шиєю це останній поточний привід для занепокоєння в нестійкій гонитві за красою. Джек-лінія це неминучість, яка приходить до кожного з віком. Чим більше ми старіємо, тим більше еластину, жиру і кісткової тканини ми втрачаємо, і тим менш вираженою стає лінія підборіддя. Проте, заглядання в екран зверху вниз навряд чи допоможе.

Реклама
Чому ми раптом заговорили про джек-лінію?

Якщо хочете, можна звинувачувати ізоляцію і роботу з дому, гравітацію і процес старіння, невдалі селфі, Zoom і навіть телефонні компанії. Завдяки світу, в якому ми живемо, ми проводимо все більше і більше часу в тісному контакті з різними пристроями. Як наслідок, ми посилюємо фізичні особливості, про існування яких навіть не підозрювали і, як зазначає Дженні Міддлтон, глава відділу краси в WGSN, "дерматологи і естетичні хірурги повідомляють про зростання попиту на "доопрацювання" щелепи і шиї, спрямоване на обвислі підборіддя і шиї".

Про цю тенденцію також зазначає докторка Майя Шахсаварі, яка спеціалізується на косметичній хірургії голови та шиї. "У епоху технологій, прагнення до досконалості, селфі, гарного освітлення і ізоляції не дивно, що наша увага інстинктивно привертається до деталей, за якими ми судимо себе та інших як свідомо, так і на підсвідомому рівні", говорить вона. "Лікування та послуги, які колись були доступні лише багатим людям, тепер доступні всім, і це людська природа представляти себе в кращому світлі буквально і образно у світі, який деколи суворий і осудливий".

Докторка Шахсаварі вперше помітила посилений інтерес до джек-лінії серед клієнтів ще у 2017 році. "Спочатку лінія підборіддя була супутнім або запізнілим запитом в модифікації обличчя, каже вона. Але з 2019 року "джек-ліфтинг", як я його називаю, став однією з найбільш затребуваних процедур серед жінок і чоловіків різного віку".

Які є методи лікування?

Само собою зрозуміло: чітко окреслена лінія підборіддя не обов'язково робить людину щасливішою. Проте, є способи для усунення джек-лінії, якщо вона викликає занепокоєння — і ці способи не пов'язані з необхідністю лягати під ніж.

  • Нитки PDO, ботокс і філери

Нитковий ліфтинг, ботокс і філери це три варіанти, які ви можете вибрати. Ліфтинг нитками PDO передбачає введення ниток, що розмоктуються, в підшкірний шар дерми під місцевою анестезією. Це спричиняє негайний ліфтинг-ефект і довгострокове вироблення колагену, адже активізується природний процес загоєння. З іншого боку, ін'єкції ботоксу можна використовувати уздовж вертикальних м'язів, що йдуть від нижньої частини обличчя до ключиць з кожного боку, щоб підтягти лінію підборіддя і шию.

Проте найпопулярнішим варіантом є філери. За допомогою маленької голки в шкіру, а іноді в кістку, вводиться гіалуронова кислота, що призводить до скульптування і збільшення об’єму. Ефект триває до трьох років при використанні PDO-ниток, до чотирьох місяців при ботоксі і 18 місяців при філерах. Швидкий [майже непомітний] термін відновлення додається, хоча після ниток може спостерігатися деяка хворобливість.

  • Лазер і ультразвук

Ультразвук — інший варіант, коли енергія ультразвуку спрямовується в глибокі шари джек-лінії, змушуючи м'язи шиї скорочуватися. Водночас ультразвук спонукає тіло виробляти новий колаген, покращуючи таким чином міцність і стан шкіри.

Не менш ефективною є лазерна терапія, при якій тепло лазера змушує жир плавитися, а шкіру скорочуватися. Лазер також сприяє регенерації волокон колагену і еластину, які є ключовими у формуванні контуру. Ефект від процедур можна побачити через годину (у випадку з лазером результат іноді помітний через 48 годин), а повторення процедур може знадобитися упродовж кількох місяців.

  • Маски, пов'язки для підборіддя і йога для обличчя

Якщо жодна з перерахованих процедур вам не подобається, існують менш інвазивні методи лікування, від зволожуючих тканинних масок, які виходять за межі обличчя на шию і зону декольте, до масок з пов'язкою для підборіддя, які мають зміцнити й підняти джек-лінію. Ви також можете практикувати йогу для обличчя. Йога для обличчя, що сягає своїм корінням традиційної китайської медицини і стародавніх індійських практик, включає в себе розтягування і масаж м'язів обличчя з метою їх тонізації і підтягування. Це не потребує перерв і витрат, але для помітних результатів знадобиться більше часу.

До чого призведе цей тренд?

Міддлтон пророкує, що всі почнуть стежити за собою в домашніх умовах: "Попри зростання попиту на вдосконалення лінії підборіддя і шиї, запити поширюватимуться в бік альтернативних методів домашнього догляду, бо споживачі шукатимуть засоби і пристрої, що забезпечують результат салонного рівня. Люди стали рідше відвідувати салони і спа, тому збільшиться використання косметичних технологій в домашніх умовах, і зрештою ця категорія розширюватиметься".

З огляду на те, що робота з дому стає нашою новою реальністю, а наша залежність від екранів лише посилюється, здається, джек-лінія залишиться з нами, як і ціла індустрія, присвячена позбавленню від неї.

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.