До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модне родео: показ круїзної колекції Christian Dior

Щороку команда Christian Dior вирушає разом зі своїми шанувальниками в захопливу подорож, у якій, під час круїзних шоу, вшановує спадщину мсьє Крістіана Діора і дарує їй нове життя. Колекцію сезону Resort 2019 Марія Грація Кьюрі вирішила показати у великій стайні маєтку Шантійї, який сам Діор називав символом французького вміння жити і не раз присвячував йому свої сукні.

Головною героїнею колекції Кьюрі вибрала ескарамузу – мексиканських вершниць, які свого часу домоглися прав брати участь в традиційному родео нарівні з чоловіками та виконувати там складні трюки на конях. В інтерпретації італійки їх ефектні вбрання отримали нове життя: пишні спідниці в поєднанні з легким мереживом підкреслюють дуальність їх характеру, в якому внутрішня сила поєднується із зовнішньою ніжністю, широкополі капелюхи додають образу маскулінності, а яскраві відтінки вшановують мексиканську культуру.

Реклама

Багатогранність ескарамуз Кьюрі також підкреслює різноманітністю обраних матеріалів – від французької класичної тканини "Туаль де Жуі" з принтом у вигляді диких тварин до кокетливого тюлю, а зв'язок цих дівчат з амазонками демонструє за допомогою поєднання ручної праці і новітніх технологій.

Ключовим елементом колекції, її стрижнем, Марія Грація Кьюрі вибрала, добре знайомий шанувальникам Dior, жакет Bar, який вона полегшила за допомогою використання японської бавовни.

В кінці шоу Кьюрі розповіла, що досліджувати тему сміливих ескарамуз її надихнула перша книга чилійської письменниці Ісабель Альєнде "Будинок духів", яку вона радить прочитати всім.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.