До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джаред Лето про голову в руках на Met Gala, любов до Києва і час прощатися

17 липня гурт Thirty Seconds To Mars виступить у Києві на фестивалі UPark. За місяць до концерту лідер гурту Джаред Лето розповів vogue.ua про те, як епатував модну індустрію, про майбутнє європейське турне і хвилювання у зв'язку з поверненням в Україну.

Джаред Лето у зйомці для Vogue UA

Інтерв'ю з Джаредом почалося з теми, яка мене цікавила найбільше: про те, що актор прийшов на бал Met Gala 2019 з власною головою, не писав тільки ледачий. Мабуть, бувалих фанатів Gucci така поява співака не шокувала так, як решту світу. Проте, цей крок став несподіваною інтерпретацією естетики кемпу, і Лето майстерно вивів заявлену тему балу на абсолютно новий рівень.

Реклама
Джаред Лето на Met Gala 2019

Джаред вже давно потрапив у павутину фантасмагоричної естетики Мікеле і часто погоджується на фантазії дизайнера. Але тримати точну копію своєї голови – таке у нього вперше. "Звичайно, це було дуже дивно. Але Gucci робили таке для свого шоу, і мені здалося, що було б дуже весело зробити це і в межах Met Gala", – каже Лето.

Джаред має на увазі показ бренду сезону осінь-зима 2018/2019, коли Gucci вперше використали прийом "голова як сумка". Тоді модель Юнія Пахомова відкрила шоу з копією її платинової блондинистої голови. А вже у травні 2019-го Мікеле "зніс голову з плечей Лето". І незважаючи на не менш розкішну червону сукню і кришталевий "бандаж", від голови музиканта було важко відвести погляд: у кінці кінців, Алессандро створив ще одну пару цих прекрасних блакитних очей.

"Зробити голову вирішили в останній момент, і ми ледь встигали її закінчити. Весь образ – це неймовірно складний процес за яким стоїть фантастична команда. Ми працювали разом, щоб зробити невеличкий твір мистецтва. Нам було весело створювати цей костюм, і ми були раді поділитися результатом зі світом", – розповідає Лето. За словами Джареда, виготовлення його головного "аксесуара" зайняло близько місяця, що є вельми вражаючим результатом для такої роботи.

Цікаво, що створення іншої частини образу – більш тривалий процес з безліччю нюансів і обговорень. Якщо врахувати залученість Лето, то здається, що він ось-ось уже остаточно пустить коріння в моду і створить власний fashion-бренд. Хоча Джаред і живе за принципом "ніколи не говори ніколи", він все ж таки зізнається, що у нього занадто багато інших проектів, якими він зайнятий зараз. Один з найграндіозніших – це майбутній європейський тур.

Літні виступи в Європі – це частина Monolith Tour, в якому група підтримує п'ятий студій альбом America, представлений торік. Як і багато артистів 2018 року, Thirty Seconds To Mars відчули обов'язок створити політично заряджений реліз, натхненний поточним бурхливим настроєм у Сполучених Штатах. "Альбом присвячений американській мрії, країні, де є хороше, погане, потворне. Також мова йде про дорослішання в США. Це дуже особистий альбом, але в той же час і дуже політичний", – ділиться Лето. На додаток до платівки бенд також випустив документальний фільм, прем'єра якого відбулася у межах кінофестивалю Трайбека цього року.

4 липня – у День Незалежності США – Лето відправив 92 знімальні команди в усі 50 штатів, щоб відобразити A Day In The Life Of America ("День у житті Америки"). Зняте за 24 години, він отримав надихаюче, провокаційне, красиве і дивовижне відео. "Ми створили аполітичний фільм, який глибоко і неухильно дивиться на цю країну в розпал дуже важливого для нас часу". На питання, чому йому було важливо зробити саме такий проект, він відповів: "Попри те, що це пісні про Америку, її проблеми зачіпають і хвилюють людей по всьому світу".

У зв'язку з цим, той факт, що Monolith Tour, тривалістю понад рік, закінчиться цього літа в Європі, має символічний вигляд. "Це турне, це літо – це свого роду прощання. Ймовірно, ми не будемо повертатися в Європу довгий час. Тому буде здорово знову побачити всіх і попрощатися 17 липня на фестивалі Upark у Києві".

Музикант бував у Києві вже кілька разів і не нехтував можливістю досліджувати місто. Його впізнавали у різних місцях, від Майдану і до Труханового острова. "Я люблю Київ. Це дуже креативне місце. Тут у мене щоразу виникає дуже цікаве відчуття, яке мені неймовірно імпонує. А ще я схвильований з приводу того, що ми востаннє приїдемо до Київа – принаймні поки, щоб попрощатися і сказати, наскільки ми вас цінуємо і як нам подобається Україна. Це буде особлива ніч".

Текст: Марина Шулікіна

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.