До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Суперфуд для шкіри: чай матча, комбуча, насіння моринги

Мода на складники в косметиці змінюється постійно. Сьогодні популярними є екстракти чаю матча, комбучі і насіння моринги. Vogue.ua – про те, чим вони хороші, і в яких засобах краси їх можна зустріти.

​Чай матча

Простими словами матча – це зелений чай найвищої якості. Відмінностей від звичайного чаю у нього безліч. По-перше, його вирощують у тіні. Так зберігаються соковитість і свіжість листя, яке потім сушать та перетирають у пудру. Пудра чимось нагадує за кольором сухе васабі. Ця зелень – через високий вміст хлорофілу в листі. По-друге, в матчі кількість антиоксидантів у 10 разів більша, ніж в звичайному зеленому чаї або ягодах годжі.

Реклама

Матча добре знайомий тим, хто захоплений здоровим способом життя. Його цінують за високий вміст катехінів, які допомагають спалювати жир, здатність нормалізувати рівень цукру і холестерину у крові, працювати на профілактику раку. Продукти з нього можна знайти по всьому світу, а в Starbucks, взагалі, запустили серію напоїв з матчем: лате і лимонад.

Матча-лате, Starbucks@taddddd

Матча в косметиці допомагає запобігти старінню і захистити шкіру від агресії ультрафіолету. До того ж в матчі міститься ударна доза кофеїну, який допомагає тримати шкіру в тонусі і "розганяє" в ній обмін речовин. Косметика з чаєм матча популярна у знаменитостей, особливо її люблять Камерон Діас і Ешлі Олсен. Порошок матчі додають навіть у лаки для нігтів – вважають, що він захищає нігтьову пластину.

<b>матча</b>

Комбуча

Комбуча – це чайний гриб. Її отримують завдяки ферментуванню чорного чаю природним способом – за допомогою дріжджових грибів і бактерій оцтової кислоти. У ній містяться пробіотики – мікроорганізми, які допомагають розвиватися здоровим бактеріям і тим самим борються із запаленнями, вітаміни B1, B2, B3 і B12, м'які кислоти: фруктові, гіалуронова, молочна й оцтова, поліфеноли. Напої з комбучі – все популярніші.

<b>Комбуча напитки</b>

За допомогою комбучі худнуть, покращують стан волосся, нігтів і шкіри. У косметиці екстракт використовують як протидію старінню. Комбуча не дає еластину і колагену "склеїтися" у клітинах шкіри. Таким чином, контур обличчя не обвисає, шкіра залишається пружною, а зморшки розгладжуються. Більшість косметики з комбучі спрямована саме на anti-age ефект. Однією з найвідоміших прихильниць суперфуду для шкіри стала Ліндсі Логан: вона не тільки п'є напій з комбучі, а й включила засоби з нею у свій догляд.

<b>комбуча</b>

Моринга

Моринга, посухостійке африканське дерево, стало знаменитим у світі краси якось миттєво. Якщо коротко, то масло його насіння – відмінний антисептик і джерело антиоксидантів. Воно багате органічними кислотами, включно з лінолевою, стеариновою, арахіновою і так далі, а також вітамінами, макро- і мікро-елементами, антиоксидантами. Як суперфуд моринга підганяє обмін речовин, стимулює енергію, травлення й імунітет.

Дерево морингиGetty Images

Суперсилу моринги можна оцінити, якщо подивитися ролик, в якому видно, як за допомогою меленого насіння можна очистити воду. Схоже на шаманський ритуал, але застосовують на практиці – і працює.

Масло моринги пом'якшує, зволожує, захищає шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища, включно з тютюновим димом і міським пилом, і нейтралізує вільні радикали – в загальному, діє як невидимий щит, що відбиває агресію ззовні. Незамінний для міських дівчат. Компонент настільки дієвий, що його включають у свої засоби гіганти люкса (Chanel) і монстри професійного догляду (Medik8).

<b>moringa</b>

Більше краси – в Instagram @vogueua_beauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.