До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ширше крок: який вигляд мають наймодніші штани літа

Щороку новий модний сезон коригує фасон штанів, базового елемента гардероба, і відроджує давно забуту класику. Про модний джинсовий силует slouchy ми писали раніше, а сьогодні розповімо про трендові boot cut і flared leg.

Flared leg

Flared leg, або штани кльош (від французького cloche — "дзвін"), які створили в 10-х роках XIX сторіччя, були частиною уніформи моряків американського флоту: особливий фасон мав відмітну ознаку, якої здебільшого немає в сучасних виробах, — змійку збоку. Це було зроблено для того, щоб моряк міг без проблем зняти намоклі у воді штани. Широкої популярності й захвату публіки в ті роки штани кльош так і не набули. Зате з настанням 70-х років XX століття все різко змінилося: штани моряків полюбилися гіпі, що й зробило їх не тільки візитною карткою того часу, але й модним надбанням. Тепер кльоші — це річ унісекс, а до однотонних варіантів додалися різні орнаменти і яскраве клиння, яке модники тоді вшивали вручну.

Реклама
Патрік Макні й Лінда Торсон під час промофотосесії для телесеріалу "Месники", 1968 рік
Модель і актриса Джулі Кроствейт, 17 листопада 1971 року

У поточному сезоні дизайнери експериментували із забарвленням і візерунками: італійський Дім Missoni продемонстрував штани кльош з атласним манжетом, а Олів’є Тіскенс — стилізував їх із жакетом у тон.

<b>Flared leg show</b>
Брюки-клеш в коллекциях весна-лето 2020 фото

Джинси кльош, які тріумфально повернулися в моду, полюбилися й streetstyle-активісткам. У стилізації вони універсальні й невибагливі: з ними добре римуються кроп-топи з квадратним вирізом, жакети із чоловічого плеча й в’єтнамки на підборах.

Boot-cut

Крій boot-cut прийшов до нас з ковбойського стилю. З англійської мови назва такого фасону дослівно перекладається як "черевики" й "підрізати", що й робили кілька століть тому на Дикому Заході — розширена нижня частина штанів давала змогу їм легко "сховатися" в чобіт ковбоя. Відмітною особливістю крою є обтисла верхня частина, немов легінси, і розширювана від коліна донизу штанина. Як і кльош, boot-cut зміг завоювати любов мас в епоху гіпі й фанатів диско. Відтоді вони майже не виходили з моди: залежно від модних тенденцій змінювалася лише ширина штанів внизу. Найширшою вона якраз і була в середині 70-х років XX століття.

Джанні Льюїс, 1971 рік
Джоан Вайт і Етель Колі, 4 серпня 1972 року

Після домінантних кілька сезонів штанів із завищеною талією, boot-cut повернув на подіуми низьку посадку. І, крім ностальгії за 70-ми, дизайнери вирішили нагадати й про моду нульових, коли саме такий фасон носили зірки всіх величин — від Періс Гілтон і Брітні Спірс до Дженніфер Лопес і Бейонсе.

<b>Boot cut show</b>
Брюки boot cut в коллекциях весна-лето 2020 фото

It-girls носять джинси boot-cut з атласними блузами, яскравими топами й сорочками з об’ємними рукавами, не забуваючи грати з аксесуарами: у фаворі масивні сережки, сумки з ланцюгами й фетрові капелюхи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.