До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найочікуваніших фільмів осені 2020

Більшу частину кінопрем’єр, запланованих на весну 2020 року, перенесли на осінь через карантин. Тож якщо пощастить уникнути другої хвилі пандемії, на нас чекає насичена осінь. Тільки уявіть: 25-а ювілейна частина бондіани "Не час помирати", блокбастери "Диво-жінка" й "Чорна вдова" — і новий фільм Веса Андерсона "Французький диспетчер".

Кадр з фільму "Не час помирати"
"Історія Девіда Копперфілда"

Тільда ​​Свінтон, Г’ю Лорі, Дейв Патель і Бен Вішоу грають центральні ролі в дуже смішному фільмі "Історія Девіда Копперфілда". Це інтерпретація одного з найпопулярніших і переважно автобіографічного роману Чарльза Дікенса. Події відбуваються в Лондоні наприкінці XIX століття й розповідають зворушливу історію сироти Девіда Копперфільда, який виростає, стає успішним письменником — і не втрачає своєї людяності й любові до світу. Режисер фільму Армандо Яннуччі, який зняв гучну скандальну стрічку "Смерть Сталіна", тож на нас абсолютно точно чекає дотепне видовище.

Реклама
"King’s Man: Початок"

Рейф Файнс, Аарон Тейлор-Джонсон, Том Голландер, Стенлі Туччі й Гарріс Дікінсон — розкішний акторський склад з’явиться в пріквелі відомої історії King's Man, яку зняв дотепний режисер Метью Вонн. Події стрічки відбуватимуться за часів Першої світової війни. За сюжетом група тиранів (цілком собі реальних — серед них, наприклад, цар Микола II і Вільгельм II) оголосить війну людству, а протистояти їм зможе тільки один герой — такий собі юнак Конрад (його грає зірка серіалу "Траст" Гарріс Дікінсон) разом зі своїм наставником (Рейф Файнс). Фільм розповість про становлення шпигунської служби King's Man.

"Твіст"
Майкл Кейн

Сучасний погляд режисера Мартіна Овена на класичний роман Чарльза Дікенса "Олівер Твіст". Юний талановитий художник, який живе в Лондоні, випадково потрапляє в банду, яка готує зухвалу крадіжку неоціненної картини. Одну з головних ролей грає Майкл Кейн.

"Тихе місце-2"

На екрани повертається один з найуспішніших трилерів 2010-х — фільм Джона Красінскі "Тихе місце". Перша частина вийшла у 2018 році: тоді фантастична історія про апокаліпсис, де страшні монстри вбивають людей, знаходячи їх за звуками, очолила рейтинг найкращих фільмів року й зібрала в прокаті понад 340 мільйонів доларів, тоді як витрати на виробництво становили $ 17 мільйонів. Цього року виходить друга частина: події продовжать оповідь першого фільму. Головну роль у фільмі знову грає Емілі Блант.

"Диво-жінка: 1984"

Цього разу події фільму про Діану Прінс відбуваються в 1980-ті й друга частина, за словами продюсерів, — самостійний фільм, не пов’язаний з першою частиною 2017 року. У центрі сюжету Максвелл Лорд: він шукає магічні артефакти, які допомогли б йому знайти силу, й обіцяє Діані Прінс воскресити її коханого, капітана Стівена Тревора, якщо та допоможе йому. Нагадаємо, перша частина "Диво-жінки" заробила в прокаті понад 800 мільйонів доларів з бюджетом у 150 мільйонів і стала найкасовішим ігровим фільмом, який зрежисувала жінка (це Патті Дженкінс).

"Чорна вдова"

"Чорна вдова" — перша сольна картина про супергероїню зі всесвіту Marvel, яку грає Скарлетт Йоганссон. Про те, що Чорній вдові потрібен власний окремий фільм, кажуть понад 15 років, за цей час Скарлетт Йоганссон зіграла Наташу Романофф аж у восьми фільмах, і ось, нарешті, отримала окрему картину. Її події продовжують стрічку "Перший месник: Протистояння": ми бачимо Наташу Романофф у критичному душевному стані, коли вона намагається впоратися з бідами, що спіткали її. А також зі своїм минулим — на героїню чекає зустріч з родиною. Прем’єра "Чорної вдови" мала відбутися у квітні 2020 року, але її перенесли через пандемію.

"Атлантида"

5 листопада в прокат виходить, мабуть, один з найочікуваніших українських фільмів року. Це "Атлантида" Валентина Васяновича, яка здобула приз на Венеційському кінофестивалі минулого року. 2025 рік, Донбас. Війна скінчилася. Україна повернула собі ці території, але тепер вони непридатні для життя. Головні герої — військові, які живуть у напівзруйнованому місті. Однак на тлі спустошення народжується нове кохання. Всі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Так, виконавці головних ролей — колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека й доброволець Василь Антоняк.

"Не час помирати"

Реліз нового фільму про Джеймса Бонда "Не час помирати" теж перенесли з весни 2020 року на осінь, що зробило його — без перебільшення! — одним з найочікуваніших фільмів року. Нагадаємо, це остання поява актора Денієла Крейга в образі культового агента 007 — його контракт закінчується. За сюжетом Бонд залишає службу й насолоджується відпочинком на Ямайці, але ЦРУ просять допомоги в пошуку зниклого вченого, і спецагент повертається до роботи. Режисер фільму — Кері Фукунага, якого пам’ятають за першим сезоном "Справжнього детектива" й серіалом "Маніяк", а в головних ролях також з’являться Леа Сейду, Реф Файнс, Бен Вішоу і Наомі Гарріс. Головного лиходія грає Рамі Малек.

"Французький диспетчер"

Нову стрічку Веса Андерсона називають "любовним листом журналістам". Події відбуваються у вигаданому французькому місті XX століття й розповідають про редакцію одного американського журналу. Редактори газети збираються, щоб вибрати три статті зі свого архіву й опублікувати їх на пошану покійного головного редактора. Фільм складатиметься з трьох частин, у кожній буде екранізовано одну з історій журналу. У своєму десятому фільмі Вес Андресон зібрав зірковий акторський склад: Бенісіо Дель Торо, Едрієн Броуді, Тільда ​​Свінтон, Леа Сейду, Френсіс Макдорманд, Тімоті Шаламе, Білл Мюррей і Овен Вілсон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.