До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український режисер Валентин Васянович отримав приз на Венеційському кінофестивалі

7 вересня завершився Венеційський кінофестиваль. Головний приз і статуетку "Золотий лев" отримав "Джокер" – фільм Тодда Філіппса про головного лиходія кіновсесвіту DC. Роль Джокера зіграв Гоакін Фенікс. В Україні картину можна буде побачити вже 4 жовтня.

Гоакін Фенікс і Тодд Філліпс

Український фільм "Атлантида" режисера Валентина Васяновича отримав приз програми "Горизонти" – другий за значущістюв Венеції, куди потрапляє експериментальне кіно. Дія "Атлантиди" відбувається в недалекому майбутньому на Донбасі. За сюжетом, Україна повернула собі ці території, але після війни вони стали непридатними для життя. Головні герої – військові, які живуть у напів зруйнованому місті. Головні ролі в стрічці виконали непрофесійні актори, а знімали картину в Маріуполі. В українському прокаті "Атлантида" з'явиться 2020 року. Нагадаємо, Валентин Васянович – режисер кінокартин "Креденс" і "Рівень чорного", а також оператор, який зняв гучний свого часу в Каннах фільм "Плем'я".

Реклама
Валентин Васянович

Гран-прі журі отримав режисер Роман Поланскі за стрічку "Справа Дрейфуса" ("Офіцер і шпигун"). "Срібного лева" і перемогу в категорії "Найкращий режисер" отримав швед Рой Андерсон – за картину "Про Нескінченність". Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль дістався французькій акторці Аріан Аскарід, а найкращим актором назвали італійця Луку Марінеллі за роль у фільмі "Мартін Іден".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.