До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тіло на мільйон: нові стандарти в догляді за собою

Тіло стало новим символом розкоші. Доглядати за ним так само важливо, як і за обличчям.

Текст: Олена Данилевська

Реклама

Сьогодні все так само зустрічають за зовнішністю (одягом). Тільки цю зовнішність представляють не багатокаратні коштовності і розкішні дизайнерські вбрання, а людське тіло – відполіроване, супердоглянуте і "дороге".

Saint Laurent

Тіло перетворилося в новий маркер соціального достатку і ледь не головну інвестицію заможних людей на хвилі захоплення атлетизмом і здоровим способом життя. Дизайнери цьому підіграють – і вулиці тут же заповнили дівчата в кросівках, легінсах, худі, розтягнутих на два розміри, і навіть розслаблених офісних піджаках під "велосипедки". Але в якийсь момент йому стало зовсім байдуже, що на кому одягнуто – Balmain, Balenciaga або Supreme, але те, що за цим приховане, – викликало непідробний інтерес.

На виставці "Україна в моді" у межах паблік-тока про нові канони краси Тетяна Соловей і Веня Брикалін міркували про усереднений ідеал жіночого тіла. І хоча спільного знаменника ніхто не знайшов, а питання так і залишилося відкритим – "одного ідеалу немає, є його класифікації" – багато для себе винесли з тієї зустрічі все ж нову думку. Тіло може бути яким завгодно: з великими грудьми, попою або перекроєним уздовж і поперек на хірургічному столі, – але його якість має бути неперевершеною.

Ashish

Робота над тілом не припиняється ні в залі, ні в косметологічному кабінеті, ні вдома. Рутиною стають домашні пілінги і кислоти, вітаміни С, Е і А, ензими і пептиди – ті ж формули, звичні і для шкіри обличчя. Серйозний догляд з відлущуванням, який можна порівняти з салонним, забезпечують ексфоліанти з AHA і BHA кислотами у складі. Під час вибору кислотного пілінгу варто звертати увагу на тип кислоти і її співвідношення у формулі. BHA-кислоти (саліцилова) більш агресивні і вимагають обережності в застосуванні, зате вирішують такі проблеми, як фолікулярний кератоз (гусяча шкіра на ногах, руках, спині або сідницях), вугрі, вросле волосся або гіперкератоз (екстремальне зроговіння шкіри на ліктях, колінах, стопах): у складах їх повинно бути не більше 2%. З сухою, тьмяною, в'ялою шкірою з нерівномірним кольором та пігментними плямами на раз-два справляються щадні AHА-кислоти (молочна, гліколева, лимонна, винна). Для домашнього ефективного догляду достатньо, якщо в складі їх буде до 10-15%.

Cushnie et Ochs

У канадського бренду The Ordinary вибір кислот, як в кабінеті у хіміка. Всі баночки підписані, а формули зрозумілі. Пілінг The Ordinary Lactic Acid 10% + HA містить 10% молочної кислоти і 2% гіалуронової і вирівнює мікрорельєф шкіри, полірує її до гладкості і сяйва. Ним можна попрацювати над зоною спини, передпліч, сідниць.

Пілінг The Ordinary Lactic Acid 10% + HA

Суперсяйною і пружною шкіру на шиї і декольте робить антивікова сироватка Guerlain Abeille Royale Double R Renew & Repair, яка містить зоряну трійку AHA-кислот – гліколеву, молочну та лимонну: незважаючи на невелику концентрацію кожної з них, разом з маточним молочком і медом чорної бджоли з острова Уессан вони дають потужний ліфтинговий ефект, розгладжують зморшки, вирівнюють колір і підсвічують шкіру зсередини.

Guerlain Abeille Royale Double R Renew & Repair

Вагітність і схуднення мають не найкращий вплив на шкіру грудей, живота і стегон, і часто супроводжуються розтяжками. Попередити їх або зробити менш помітними вже наявні непогано допомагає крем Guam Smagliature з 10% гліколевої кислоти, морськими водоростями і гіалуроновою кислотою. Якщо три попередні засоби працювали прицільно для зон, то пілінг на фруктових кислотах Radical Skincare Express Delivery Enzyme Body Peel здатний зробити шкіру шовковистою і молодою з голови до п'ят. Потужний антиоксидант астаксантин у складі зарекомендував себе одним з найкращих борців за молодість, а 11 фруктових ферментів (від папайї до манго) обіцяють ідеальну ексфоліацію шкіри, миттєве видалення мертвих клітин і покращення її мікроструктури. Важливий і приємний момент: після таких пілінгів звичайний зволожувальний догляд працює набагато ефективніше.

Radical Skincare Express Delivery Enzyme Body Peel

Змінити текстуру і колір шкіри здатні лосьйони, креми і сироватки, багаті вітамінами. Вітамін С наповнює шкіру яскравістю і світлом, як в юності. Ідеальна його концентрація в оліях, сироватках і бустерах, якими можна збагачувати зволожувальні креми і лосьйони (органічна олія One Love Organics Vitamin C, висвітлювальна сироватка миттєвої дії Sesderma C-Vit, сироватка з 15% чистого вітаміну С (L-аскорбінової кислоти), вітаміном Е і 0,5% ферулової кислоти SkinCeuticals CE Ferulic®, концентрат з вітаміном С і гіалуроновою кислотою Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate).

<b>средства дял тела</b>

Вітаміни і провітаміни В, E, К глибоко зволожують, живлять і нейтралізують ознаки фотостаріння і пігментації (олія Sanitas Milk & Honey Body Butter з вітамінами А, В, С, Е і К, бустер Paula's Choice BOOST C15 Super Booster 15% Vitamin C з вітаміном Е і феруловою кислотою, зволожувальний лосьйон для тіла з вітаміном В5 Malin + Goetz Body Lotion Vitamin B5).

Malin+Goetz Body Lotion Vitamin B5

Ніацинамід (лосьйон для шкіри з ніацинамідом SkinCeuticals Metacell Rentwal B3 (Niacinamide) і цераміди усувають сліди постакне (на декольте або спині) і зміцнюють захисну мантію шкіри.

SkinCeuticals Metacell Rentwal B3

У боротьбі зі старінням і в'яненням шкіри добре себе зарекомендували пептиди – акселератори природних білків – колагену і еластину. Пептиди заповнюють зморшки і немов прасують в'ялу, "пом'яту" шкіру на стегнах, сідницях, животі, талії і руках. Зміцнювальна емульсія для тіла Kanebo Sensai Cellular Performance Body Firming Emulsion робить тіло пружним, як гумовий м'яч, і бездоганно шовковистим завдяки екстракту японського шовку кошімару. А відновлювальний крем Perricone MD Restorative Neck & Chest Therapy Broad з нейропептидами зменшує провисання шкіри на шиї і декольте, запускає вироблення колагену і захищає від пошкодження сонцем (SPF 25).

Perricone MD Restorative Neck & Chest Therapy Broad

Турбота про мікробіому (бактеріальний баланс та імунний захист) шкіри – нова концепція в догляді. Від цього залежать головні ознаки здорової і молодої шкіри: від зволоження, сяйва, пружності і рівного тону до еластичності, гладкості і відсутності зморшок. Гелі для душу і гаряча вода з крану позбавляють шкіру природного жиру і, як наслідок, висушують її. Підтримувати корисну мікрофлору допомагають засоби з пробіотиками: такі креми здатні підвищити опірність навіть дуже реактивної (чутливої) шкіри і побороти екстремальну сухість і алергію. Саме тому пре- і пробіотики можна побачити в аптечній косметиці для немовлят. Також пробіотиками багата косметика Acure, Aurelia, Argentum Apothecary.

La Lotion Infinie, Argentum Apothecary

Великі б'юті-корпорації теж не відстають від тренда: потужну анті-ейдж формулу сироватки-концентрату Lancome Advanced Génifique з вітаміном С і гіалуроновою кислотою підсилюють біфідобактерії та екстракт дріжджів, які в комплексі роблять шкіру шиї і декольте ніжною і сяйною.

Сироватка-концентрат Lancome Advanced Génifique

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.