До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Науково доведено: оливкова олія корисна для здоров’я серця

Нове дослідження засвідчило, що наявність оливкової олії в раціоні корисна для здоров’я серцево-судинної системи. Аналогічні позитивні результати були виявлені також в інших рослинних олій, але саме оливкова олія є основним компонентом середземноморської дієти, яка вважається однією з найкорисніших систем харчування.

На початку березня 2020 року результати дослідження були представлені на науковій сесії Американської асоціації кардіологів. Аналіз багаторічних даних, починаючи з 1990 року, засвідчив: щоденне вживання половини столової ложки оливкової олії знижує ризик серцево-судинних захворювань на 15% і ризик ішемічної хвороби серця на 21%.

Реклама

Однак, за словами доктора філософії, провідної авторки дослідження й наукового співробітника кафедри нутриціології в Гарвардській школі охорони здоров’я в Бостоні Марти Гуаш-Ферре, досі не було досліджень, які підтверджують ефективність оливкової олії серед американців. Раніше дослідження проводили тільки на підставі показань жителів південної частини Європи.

Відомо, що зміну харчування для поліпшення здоров’я серця часто радять починати з переходу на середземноморську дієту. Ця дієта заснована на нерафінованих рослинних продуктах, рибі й оливковій олії. Але попри очевидну користь оливкової олії, організм людини також потребує й інших жирів, які містяться як у рослинних оліях, так і в продуктах тваринного походження.

Здоров’я серцево-судинної системи також залежить від регулярного фізичного навантаження, збалансованого харчування й періодичних обстежень у лікаря.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.