До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Розвінчуємо міф: чи можна позбутися похмілля?

Святковий період часто п'янить як у прямому, так і в переносному сенсі. Після гучної вечірки приходить ранок, коли неминуче настає розплата за випите. Чи можна швидко позбутися похмілля? Як повернутись до нормального життя? Факти від вигадок відокремлює Люк Вортінгтон, кваліфікований дієтолог та зірковий тренер.

Яким буває похмілля?

Головний біль, відсутність апетиту, сухість у роті, апатія — основні фізичні симптоми похмілля. Їхня потужність залежить від кількості вжитого алкоголю напередодні. Є й психологічні симптоми, що тривають довше. Тому слід визначити тип похмілля, щоб зрозуміти, чи допоможуть фізичні вправи його позбутися.

Реклама

Головний біль. Алкоголь має сечогінний ефект. Незважаючи на те, що ми п'ємо більше рідини ввечері, ми дійсно втрачаємо більше, ніж вживаємо. Тому зневоднення спричиняє головний біль уранці.
Нудота. Печінка відповідає за боротьбу із токсичністю алкоголю. Але коли доза занадто велика, токсини накопичуються і перевтомлюється орган. Звідси виникає нудота.
Втома. Надмірне вживання часто викликає сонливість, тільки якість подібного сну доволі низька. Він радше схожий на втрату свідомості.

Тривожність. Алкоголь діє як заспокійливе для нервової системи та як антидепресант. Часто ми почуваємося жвавими й енергійними після келиха шампанського, але, зловживати — це все одно що споживати надмірну кількість стимуляторів.

Чи рятують фізичні вправи?

"Так, але не всіх, — пояснює експерт, — якщо у вас відчуття втоми чи занепокоєння, тренування допоможе почуватися набагато краще. Підвищення енергії — перевага фізичних вправ".

За головного болю чи нудоти тренування лише посилить недобру ситуацію. Вправи посилюють кровообіг, збільшення частоти серцевих скорочень збфльшить концентрацію алкоголю у крові. Насамперед, експерт радить відновити водний баланс організму. Ізотонічні спортивні напої замінюють рідину ефективніше, ніж просто вода. Ідеальний вміст мінералів для регідратації міститься у кокосовій воді. 25-30-хвилинне тренування помірної інтенсивності — бездоганний варіант, якщо ви не страждаєте від нудоти. До прикладу, їзда на велосипеді, TRX чи пілатес. На думку експерта, цього часу достатньо, щоб підвищити рівень ендорфінів.
За матеріалами vogue.com
Текст: Hannah Coates

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.