До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ікона стилю: Том Йорк

Упродовж своєї кар’єри й на тлі дедалі більшої популярності англійський музикант і головний вокаліст рок-гурту Radiohead Том Йорк неодноразово експериментував зі своєю зовнішністю. Найнезабутнішим перевтіленням, яке поставило його на край прірви року, стало вибілювання волосся наприкінці 90-х. Однак до й після цього періоду було багато проміжних етапів і разючих образів, про які Vogue MAN UA розповість у цьому матеріалі.

Том Йорк, 1993Том Йорк, 1993

Еклектичний і непередбачуваний Йорк насправді — яскравий представник постгранжевого стилю. Чорні шкіряні куртки, джинси, футболки й спортивне взуття — завсідники його гардероба, поряд із цілою колекцією капелюхів. Хоча Том віддає перевагу темним речам, зрештою, він часто вибирає строгий одяг яскравих кольорів для офіційних виходів.

Реклама

Повернемося до джерел. Коли ми згадуємо про повсюдно вибілене волосся 1990-х, ми уявляємо собі образи Джастіна Тімберлейка, Ніка Картера або Емінема — загалом попсовіших персонажів. Але Йорк, який зробив свою кар’єру в рок-гурті Radiohead, постійно ухилявся від очікувань публіки. То як же він дійшов до того, щоб з’явиться з вибіленою чуприною на MTV Beach House? З такої відстані здається, що це була рання спроба Йорка зіграти роль рок-зірки, обов’язок, який згодом, як багатьом відомо, він ненавидить та активно уникає.

До OK Computer, електронного розвитку Kid A і революційного на той час рішення дозволити фанатам платити за In Rainbows стільки, скільки вони хочуть, Radiohead був невеликим гуртом з Оксфорда — одним з багатьох англійських гуртів, які сподівалися домогтися успіху в Штатах у межах вторгнення бритпопу. Потім у них з’явилася можливість виступити на каналі створення смаків того десятиліття.

У всякому разі, він відповідав тенденціям того часу. На світлинах з інших виступів Radiohead на початку 1990-х Йорк мав майже такий самий вигляд: лонгслів в чорно-білу смужку, солом’яно-жовте волосся, темні протисонцеві окуляри.

Том Йорк во время выступления Radiohead в Амстердаме, 16 марта 1993 годаТом Йорк під час виступу Radiohead в Амстердамі, 16 березня 1993 року

Перша половина нульових ознаменувала золоті роки Йорка — або принаймні час, коли він мав неймовірно стильний вигляд, пом’якшив свій образ і вибрав англійський підхід до повсякденного мінімалізму. Цей період також запам’ятався як найплідніший в історії гурту, коли за чотири роки Radiohead випустив Kid A, Amnesia, I Might Be Wrong: A Live Recording і Hail to the Thief.

Том Йорк во время выступления в Маунтин-Вью, Калифорния, 27 октября 2002 годаТом Йорк під час виступу в Маунтін-В’ю, Каліфорнія, 27 жовтня 2002 року

Кінець нульових і перша половина десятих стали своєрідним перехідним періодом для музиканта. Він спочатку відростив волосся, потім обстриг його, мав дещо недбалий вигляд, але не менш крутий. Вибирав розслаблені сорочки, прості футболки, чорні джинси, піджаки й черевики.

Том Йорк во время 75-го Венецианского кинофестиваля, 2018Том Йорк під час 75-го Венеційського кінофестивалю, 2018

Сучасна епоха ознаменувалася стриманішим і класичним стилем, завдяки якому, зважаючи на поширеність ботоксу й пластичної хірургії серед деяких його однолітків, він має вельми свіжий вигляд. Його стиль стає дедалі просунутішим і нестандартним, що з огляду на те, ким він є, здається правильним. Зрештою, повністю сформований зірковий рок-виконавець Том Йорк полюбив такі популярні бренди, як Rick Owens і Undercover. Тепер він також у стані, просто завдяки своєму статусу музиканта покоління, започатковувати тенденції, а не вклонятися їм.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.