До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еліта: найстильніші спортсмени в історії

Був час, коли всім було байдуже до того, як одягаються спортсмени або який мають вигляд. Всіх непокоїло лише те, що ці гравці можуть показати на полі. Але в міру того, як спорт став популярним різновидом розваг в усьому світі й дедалі більше уваги прикуто до зіркових спортсменів, правила гри змінилися.

Нині спорт — така велика й невіддільна частина дозвілля людства, що найвідоміші спортсмени більше заробляють на особистих брендах, ніж від основних роботодавців. За минулі роки тисячі спортсменів опинилися в центрі уваги громадськості, але деякі з них мали кращий вигляд за інших. Дехто вдягається добре в разі потреби, наприклад, гольфісти й тенісисти, інші роблять це просто тому, що їм подобається самовиражатися. У цьому матеріалі ми поринули у світ спорту й склали список найстильніших спортсменів-чоловіків усіх часів. Насолоджуйтеся.

Реклама
Кріс Пол, баскетболіст
Крис Пол прибывает на игру НБА против Toronto Raptors, 2019 года в Торонто, КанадаКріс Пол прямує на гру НБА проти Toronto Raptors, 2019 року в Торонто, Канада

Кріс Пол точно знає, як одягатися. І його статус найстильнішого гравця НБА за версією американського GQ засвідчує це. Холи спортивних арен тепер де-факто модні подіуми, і Кріс Пол, безумовно, — головна зірка всіх шоу.

Девід Бекхем, футболіст
Дэвид Бекхэм в Нью-Йорке, 2021Девід Бекхем у Нью-Йорку, 2021

Девід Бекхем — один з найвідоміших спортсменів усіх часів, і не тільки через його здібності на полі. Так, у період власного розквіту він був елітним футболістом, але виходи Бекса поза полем — ось що зробило його суперзіркою. Крім відносин з Posh Spice, зовнішність Девіда і його вміння вдягатися — ось що вирізняє його з-поміж решти футбольної публіки.

Діон Сандерс, гравець в американський футбол і бейсбол
Дион Сандерс в Калифорнии, 1994Діон Сандерс у Каліфорнії, 1994

Діон Сандерс, що був одним з найяскравіших представників американського спорту 1990-х, ніби народжений для загальної уваги. Він був професіоналом у сфері двох видів спорту, і не менш майстерно опанував моду. Кучері, великі ланцюги й об’ємні костюми були його візитними картками в ті часи. А слова Діона про те, чому він одягається добре, ввійдуть в історію: "Якщо ти маєш добрий вигляд, тобі добре. Якщо тобі добре, ти добре граєш. Якщо ти граєш добре, тобі добре платять".

Ектор Бельєрін, футболіст
Эктор Бельерин на показе мужской одежды Louis Vuitton весна-лето 2020 в рамках Недели моды в Париже Ектор Бельєрін на показі чоловічого одягу Louis Vuitton весна-літо 2020 в межах Тижня моди в Парижі

Як і Бекхем (але менш талановитий на полі), Бельєрін зробив собі ім’я поза грою. Бельєрін — великий шанувальник моди, і він справді відомий серед модної публіки. Мало хто мав змогу пройтися подіумом Louis Vuitton, але Бельєрін мав таку змогу.

Арнольд Палмер, гольфіст
Арнольд Палмер, 1969Арнольд Палмер, 1969

Один з найвидатніших гравців у гольф усіх часів був також одним з найстильніших. Арні Палмер вирізнявся серед конкурентів своїм стилем препі, носячи елегантні лофери й шикарні кардигани. Що може бути крутіше за це?

Леброн Джеймс, баскетболіст
Леброн Джеймс прибывает на вторую игру финала НБА, 2018Леброн Джеймс прямує на другу гру фіналу НБА, 2018

Леброн Джеймс пройшов довгий шлях відтоді, як у 18 років уперше зчинив фурор на баскетбольному майданчику. Тепер, коли йому за тридцять, Джеймс вважається одним з найвидатніших спортсменів світу, а також одним з найстильніших. Від костюма із шортами Thom Browne до його захоплення футболками з принтами — Леброн завжди знає, як бути крутим на вигляд.

Роджер Федерер, тенісист
Роджер Федерер в Gucci на Met Gala, 2018Роджер Федерер у Gucci на Met Gala, 2018

Попри те, що багато імен у цьому списку претендують на звання ікон стилю в царині streetwear або sportswear, Роджер Федерер знає, як одягатися по-чоловічому. Така ж стильна й професійна, як його гра на корті, манера Федерера вдягатися поза кортом бездоганна. Він має чудовий вигляд як у костюмі, так і в повсякденному, але елегантному образі.

Віктор Круз, гравець в американський футбол
Виктор Круз на показе мужской одежды Louis Vuitton весна-лето 2019  в рамках Недели моды в Париже Віктор Круз на показі чоловічого одягу Louis Vuitton весна-літо 2019 в межах Тижня моди в Парижі

Віктор Круз, можливо, не був найкращим ресивером усіх часів, але період, який він провів у Нью-Йорку, граючи за "Джаєнтс", безумовно, допоміг набути крутого чуття в одязі. Круз, здається, завжди тримає руку на модному пульсі.

Расселл Вестбрук, баскетболіст
Рассел Уэстбрук на показе мужской одежды Dior Homme весна-лето 2018 в рамках Недели моды в ПарижеРассел Вестбрук на показі чоловічого одягу Dior Homme весна-літо 2018 у межах Тижня моди в Парижі

Расселл Вестбрук завжди був схильний не стримуватися у виборі вбрання. Від кроп-топів до диких принтів — стиль цього чоловіка такий само незвичний, як і його гра на корті. До слова, Вестбрук знімався в кампанії Acne Studios, і навіть має власний бренд Honor The Gift.

Конор Макгрегор, боєць змішаних бойових мистецтв
Конор МакгрегорКонор МакгрегорФото: @thenotoriousmma

Охочий покричати, розмахуючи руками, Конор Макгрегор, на подив, розуміється на тому, як добре вдягатися. Від костюмів-трійок з годинником Jacob & Co до вишуканої кепки Gucci — ірландець стильно хизується своїм нечуваним багатством.

Келлі Убре — молодший, баскетболіст
Келли Убре-младший перед показом JW Anderson во время Недели моды в Париже, 2019Келлі Убре — молодший перед показом JW Anderson під час Тижня моди в Парижі, 2019

Убре-молодший — ще один з тих хлопців, яких не можна назвати видатними спортсменами, але це не заважає їм сяяти за межами поля. У захваті від моди, Убре часто демонструє на собі строкаті прикраси, модні бренди та інші круті речі, які далеко не всі можуть собі дозволити.

Мухаммед Алі, боксер
Мухаммед Али, 1970Мухаммед Алі, 1970

Можливо, найвидатніший боксер усіх часів і не був відомий як ікона стилю, але він певно був нею. Мухаммеда Алі часто можна було побачити в літніх куртках, поло з довгими рукавами й костюмах, але головне було не в одязі, який носив Алі, а в тому, як він себе тримав. Хай там що, а боксер завжди мав добрий вигляд.

Д’Анджело Расселл, баскетболіст
Д'Анджело Рассел прибывает на игру НБА против Toronto Raptors 11 февраля 2019 года в Торонто, КанадаД’Анджело Расселл прямує на гру НБА проти Toronto Raptors 11 лютого 2019 року в Торонто, Канада

До 24 років Д’Анджело Расселл грав у Лос-Анджелесі й Нью-Йорку, і життя в цих мегаполісах творило дива з його стилем. Тепер він дуже еклектичний і різноманітний: баскетболіста часто можна зустріти в костюмах, водолазках і светрах з візерунком або футболках з принтами.

Льюїс Гамільтон, автогінник "Формули-1"
Льюис Хэмилтон во время превью Гран-при Франции Льюїс Гамільтон під час прев’ю Гран-прі Франції "Формули-1" на автодромі Поль Рікар, 2021

Про стиль Льюїса Гамільтона поза перегоновою трасою стали складати легенди, особливо в останні кілька років, коли він сфокусував свою увагу на тенденціях світу моди. Семиразовий чемпіон Формули-1 тепер не тільки streetstyle-зірка Тижнів моди, а й важливий гість першого ряду на найважливіших показах.

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.