До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень чоловічої моди в Парижі: JW Anderson, Acne Studios і Raf Simons

У Парижі триває Тиждень чоловічої моди сезону весна-літо 2020. У оглядах vogue.ua розповідає про найцікавіші колекції, представлені у французькій столиці.

JW Anderson
JW Anderson Menswear весна-літо 2020

Головні характерні риси колекцій Джонатана Андерсона – це експерименти з трикотажем (ними пронизана вся лінія) і змінені силуети. На другі варто звернути особливу увагу. Дизайнер розповів, що основою нової колекції став не "стайлінг, а дизайн". І не збрехав, а продемонстрував тренчі і піджаки, в яких роль рукавів грали геометричні "крила", від чого моделі мали вигляд своєрідного виду кейпа. Він сказав, що розвинув цей силует завдяки "ідеям про 1940-і і летучим формам", які надихнули його. Тематична деконструкція проявилася і в "каркасі" смокінга: так, відвороти перетворилися в хустини.

Реклама
JW Anderson Menswear весна-літо 2020

Нова чоловіча колекція JW Anderson вдалася неймовірно універсальною. Варто зазначити, що сегмент menswear настільки швидко пройшов процес змін і зростання, що вже ледве пригадуються часи, коли терміни "гендерна флюїдність" або "гендерна нейтральність" ще не були звичними у світі моди. І здебільшого це – заслуга Андерсона. Адже більш відповідний одяг для всіх статей, ніж той, що робить він, – знайти складно.

Переглянути всю колекцію JW Anderson Menswear весна-літо 2020.

Acne Studios
Acne Studios Menswear весна-літо 2020
Acne Studios Menswear весна-літо 2020

Acne Studios – дивовижний бренд, який палко люблять шанувальники за його мінімалістську естетику і точно прочитуваний скандинавський спокій. Нова чоловіча колекція сезону весна-літо 2020 добре продумана і навіяна ідеєю фільтрації світла, що застосовують фотографи. Через це в колекції з'явилися відтінки найпопулярніших фотофільтрів (червоного і синього) і напівпрозорі блискучі матеріали. Найцікавіша інтерпретація теми виражена одягом червоного кольору, декорованим бахромою, що навіювало асоціації з розсіяним світлом.

Переглянути всю колекцію Acne Studios Menswear весна-літо 2020.

Raf Simons

Іноді шоу Рафа Сімонса набувають вигляд спроби розгадати загадковий кросворд, оскільки потрібно бути кваліфікованим рафологом, щоб зрозуміти, що він хотів сказати своєю роботою. І незважаючи на те, що дизайнер відмовився розповідати про нову колекцію, вона говорила сама за себе.

Raf Simons Menswear весна-літо 2020

Гнів і відчуження – це зона комфорту бельгійця, почуття, що пов'язують його, 51-річного чоловіка, з підлітковим досвідом, який він постійно фетишизує. Дизайнер не соромиться демонструвати той факт, що він звинувачує і зневажає корпоративну Америку. Крім гасел, якими рясніє вся колекція, він демонстрував свою антипатію і за допомогою саундтрека до шоу: "Велика брехня ... ЗМІ Америки, корпоративна Америка ... фашистська Америка".

Raf Simons Menswear весна-літо 2020

В якійсь мірі нова лінія – зловісна: білі пальта, що нагадують лікарняні халати, боксерські шорти і м'які рукавички, ніби створені для роботи з радіоактивними речовинами. Напис STONE(E)D AMERICA ("Америка під кайфом") був одним з часто повторюваних мотивів поряд з My Own Private Antwerp. Розписані футболки, шкіряні пальта, барвисті мішкуваті толстовки і футболки – які б постамериканські наслідки не наздогнали Сімонса, це не вплинуло на його здатність виправдовувати очікування своєї відданої аудиторії.

Переглянути всю колекцію Raf Simons Menswear весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.