До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тренд: одяг у стилі patchwork

Дизайнери все частіше використовують ручну роботу у своїх колекціях. Однак patchwork або клаптева техніка — не новомодний задум, а винахід родом з XX століття, заснований на принципі мозаїки, коли виріб буквально складається з різнокольорових і різнофактурних тканин. Прабатьком цього тренду вважають легендарного кутюр’є Іва Сена Лорана, який продемонстрував сукню, що мала колосальний успіх у 60-х роках, за мотивами творчості нідерландського художника Пітера Мондріана.

Неделя моды в Париже, июнь 2019
Неделя моды в Париже, июнь 2019

Реклама

Неделя моды в Париже, июнь 2019
Неделя моды в Париже, июнь 2019

Цей тренд не обійшов стороною і денім — головну зірку поточного сезону. Зшита з різнобарвного деніму джинсова спідниця в колекції Еді Слімана, креативного директора Celine, або різнофактурний і асиметричний patchwork-образ, як у колекції братів Кальзів, засновників бренду GCDS, — вміле обігрування двох трендів, що вже кілька сезонів є провідними на світових подіумах. Але не денімом єдиним. Гарне поєднання різнокольорової шкіри демонструє бренд Rokh: вміло граючи з барвами, дизайнер створює цілісний образ. У колекції Jil Sander міксують різні відтінки атласних тканин відповідно до загальної тенденції на строгі геометричні форми й актуальний матеріал.

<b>patchwork runway</b>

Vogue.ua зібрав найактуальніші речі, виготовлені в стилі patchwork.

<b>patchwork products</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.