До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помилки стилю: 6 відтінків, які роблять візуально старше

Є відтінки, які підкреслюють природну красу, а є поєднання кольорів, через які загальний образ має нудний вигляд, навіть якщо ви маєте гарний настрій. Розбираємося, які кольори краще не поєднувати.

Photo: Vincenzo Grillo
Чорний

Притулок чи життєва філософія? Чорний колір не означає одне й те ж саме для всіх, часто будучи відповіддю на запитання "що одягнути?". Коли є сумніви, ми вибираємо чорний. Проте, мало хто знає, як використовувати чорний мудро й елегантно. Тому ліпше використовувати чорний дозовано або ж вибирати інші темні, але цікавіші відтінки, як, наприклад, синій або бордовий.

Реклама
Тілесний

Хоча багато хто зараз носить гольфи тілесного кольору, тому що вони візуально роблять вас стрункішою, деякі предмети одягу та аксесуари в цьому кольорі можуть явно означати застарілий образ. Попри повернення високих шкарпеток і прозорих колготок, панчохи тілесного кольору залишаються елементом, який сприймається як наче ти "старенька".

Оливковий

Оливковий відтінок зеленого — колір листя і плодів оливкового дерева — сам собою досить тьмяний колір, тому його не можна поєднувати з такими ж м'якими і спокійними відтінками. Краще поєднати його з помаранчевим або теплим пісочним відтінком, що відливає золотом.

Photo: Szymon Brzoska
Photo: Valentina Valdinoci
Пурпуровий

Цей елегантний відтінок спотикається об підводні камені обережності у вигляді чорного, сірого і сіро-блакитного, що легко знижують рівень яскравості бузкового. У цьому разі краще обрати ніжніший відтінок: наприклад, бузковий чи сіро-коричневий, або ж вразити всіх пурпурно-червоним чи карамельним кольором.

Photo: Valentina Valdinoci
Гірчичний

Це типовий вінтажний відтінок, який потребує контрасту, щоб мати елегантний і свіжий вигляд. Його можна носити з джинсовим синім, зеленим, темно-коричневим або з відтінками слонової кістки. Але в жодному разі зі шкірою і сірим.

Відтінки коричневого

Коричневий — універсальний колір, який може чудово сусідити або, навпаки, зістарити образ. Ми радимо носити коричневий з яскравим помаранчевим, лимонним, піщаним, синім і кремовим. Не радимо поєднувати коричневий і насичений чорний.

Photo: Szymon Brzoska

Текст: Selene Oliva

За матеріалами vogue.it

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.