До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Power dressing: краватка в жіночому гардеробі

Головним союзником жіночих мускулінних жакетів і брючних костюмів-трійок з повним правом можна вважати краватку — чоловічий елемент гардероба, який пройшов тернистий шлях від заперечення до полум’яних освідчень у любові, не без підтримки зірок літератури й кіно, таких як Жорж Санд і Марлен Дітріх.

Алекса Чанг у краватці

Хоч у переліку літніх must-have чимало романтичних трендів, як-от рюші, торочки, об’ємні рукави й квадратний виріз, саме краватка стала одним з головних object of desire минулих Тижнів моди — вона з’явилася в колекціях Gucci, Max Mara, Saint Laurent, Dolce & Gabbana. Цей аксесуар — ще один нудний привід погратися з гендерними межами й стилем препі цього літа.

Реклама

Streetstyle-звіти — ще одне свідчення, що краватка почувається в жіночому гардеробі цілком комфортно. І якщо в чоловічому образі все чітко визначено й регламентовано щодо того, як туго й складно потрібно її зав’язати, то в жіночому маємо повну свободу дій: вузькі й широкі, довгі й короткі краватки пасуватимуть до образу будь-якого рівня суворості й формальності.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.