До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 найнеоднозначніших образів в історії Met Gala

Met Gala — це спільний захід видання Vogue і нью-йоркського Метрополітен-музею. Його історія почалася в 1970-х. Тоді вся еліта міста збиралася на благодійний бал Інституту костюма при музеї. До 2020-х захід набув зовсім іншої форми. Він зберіг свій благодійний статус, але водночас став місцем, де знаменитості й дизайнери намагаються представити надзвичайне вбрання. Звісно, серед модних змагань завжди є місце розбіжностям — і за ці роки багато які зірки опинилися втягненими в драму через їхні ансамблі. Напередодні Met Gala 2021 року (тема: "В Америці: лексикон моди") Vogue згадує найнеоднозначніше вбрання в історії балу.

Каньє Вест у куртці Dickies (2019)

У той час як нестандартна сукня Кім Кардаш’ян від Thierry Mugler була однією з найяскравіших на Met Gala 2019 року, її чоловік Каньє Вест досить різко відмовився від дрес-коду. Він одягнув піджак вуличного бренду Dickies, що продавався в роздріб за 43 долари, і прості кросівки. Можливо, Вест не хотів відвертати уваги від своєї дружини. Та все ж, його непримітне вбрання стало предметом для розмов того року.

Реклама
Карлі Клосс у Dapper Dan x Gucci (2019)

На Met Gala 2019 року Карлі Клосс і не сподівалася, що її сукня, що її створили Dapper Dan у співпраці з Gucci, викличе такий ажіотаж. Супермодель сказала, що відразу ж пошкодувала про свій вибір, щойно вийшла на червону килимову доріжку. У відео на своєму YouTube-каналі Клосс розповіла, що "відчула негативну реакцію буквально з першої секунди виходу на червону доріжку".

Джаред Лето в Gucci (2019)

Амбасадор дому Gucci Джаред Лето приніс копію своєї голови на Met Gala 2019. Її створено в дусі подіумної колекції Gucci сезону осінь-зима 2018/2019. Це було таке божевільне рішення, що, здається, ніхто й не звернув уваги на його розкішну червону рясу, прикрашену кристалами.

Джеймс Чарльз в Alexander Wang (2019)

2019 рік став першим роком, коли на Met Gala запросили онлайн-інфлюенсерів. Серед них був і Джеймс Чарльз, вбрання якого викликало в публіки неоднозначну реакцію. Не допомогло його репутації й те, що всього за кілька днів він був утягнений у драму з YouTube-блогерами Джеффрі Старом і Таті Вестбруком.

Гейлі Бібер в Alexander Wang (2019)

Вбрання Гейлі Бібер, з-під якого нарочито визирали стринги, на Met Gala у 2019 році назвали кричущим плагіатом. Багато хто вказав на його схожість з культовими стрингами Gucci, що їх створив Том Форд для колекції бренду весна-літо 1997 року. Якщо не зважати на цей нюанс, то Гейлі, звісно, ідеально впоралася з темою вечора.

Френк Оушен у Prada (2019)

Багато зірок використали Met Gala 2019 року, присвячений темі кемпу, як привід, щоб одягнутися максимально пишно. Але Френк Оушен прийшов на захід у дуже стриманому, хоча й стильному образі від Prada. Його одяг як і раніше привертав багато уваги, здебільшого через те, що був таким несподівано простим.

Селена Гомес у Coach (2018)

На Met Gala 2018 Селена Гомес (на фото з художнім керівником Coach Стюартом Веверсом) з’явилася в приголомшливій сукні Coach. Проблемою її образу став дуже неприродний відтінок шкіри. Пізніше Гомес поділилася в Instagram відео, як вона тікає від камер, з підписом: "Я, коли побачила свої фото з Met Gala".

Скарлетт Йоганссон у Marchesa (2018)

Met Gala 2018 став першим великим світським заходом після того, як Голлівудом прокотилися хвиля звинувачень #MeToo, у результаті чого був заарештований ґвалтівник і колишній кінопродюсер Гарві Вайнштайн. Скарлетт Йоганссон одягла на бал сукню, яку розробила колишня дружина Вайнштайна, креативна директорка Marchesa Джорджина Чапман, тоді як стверджувалося, що Вайнштайн змушував жінок-кінозірок носити одяг бренду. Пізніше Йоганссон захищала своє рішення: "Я одягла Marchesa, тому що цей одяг змушує жінок почуватися впевненими й гарними, і мені приємно підтримувати бренд, який створили дві неймовірно талановиті й видатні дизайнерки".

Кеті Перрі у Versace (2018)

Кеті Перрі завжди прагне вирізнитися на будь-якому заході. Скуйовдивши пір’я (у буквальному сенсі), вона з’явилася на Met Gala 2018 у величезних крилах Versace. Вони були такими великими, що співачка ледь проходила крізь дверний проріз.

Амаль Клуні в Richard Quinn (2018)

Для ролі співголови Met Gala 2018 року Клуні вибрала ансамбль від перспективного дизайнера Річарда Квінна, відмовившись від свого початкового вибору — зшитої на замовлення сукні Tom Ford. Опинившись у музеї, Клуні перевдяглася в Richard Quinn у сувенірній крамниці Метрополітену, що нібито розгнівало команду Тома Форда. Можливо, Клуні здавалося, що сукня Tom Ford занадто подібна до червоної сукні Maison Margiela, яку вона вдягнула на Met Gala 2015 року, але в будь-якому разі її рішення осудили.

Кім Кардаш’ян Вест у Vivienne Westwood (2017)

На Met Gala 2017 року Кім Кардаш’ян Вест здивувала всіх простотою свого вибору, оскільки раніше вона завжди віддавала перевагу надзвичайному вбранню. Її стриманий образ без прикрас був своєрідною реакцією на пограбування, якого вона зазнала в Парижі наприкінці 2016 року. Багато хто вважав, що зірка стала мішенню злодіїв, бо надто часто демонструвала свої багатства в соціальних мережах.

Кендалл Дженнер у La Perla (2017)

"Гола" сукня з’являлася на червоній доріжці Met Gala на всіх — від Бейонсе до Белли Гадід. Але Кендалл Дженнер піднесла планку, вдягнувши цей обтислий, приголомшливий ансамбль від білизняного бренду La Perla. Образ модель доповнила відповідними напівпрозорими туфлями Christian Louboutin.

Джейден Сміт у Louis Vuitton (2017)

Met Gala 2017 був присвячений дизайнерці Comme des Garçons Рей Кавакубо, яка славиться своїми абстрактними деконструйованими силуетами. Тему вечора всі гості інтерпретували по-різному. Однак серед усіх вирізнився Джейден Сміт, який представив деконструкцію у вигляді власного відрізаного волосся, яке він тримав як букет у руці.

Тейлор Свіфт у Louis Vuitton (2016)

Met Gala 2016 року ознаменував початок нової епохи стилю Тейлор Свіфт. На балі виконавиця з’явилася в новому образі: з коротким платиновим бобом та в панківській мінісукні Louis Vuitton.

Сара Джессіка Паркер у Monse (2016)

Тим, хто розкритикував ансамбль Сари Джессіки Паркер на Met Gala 2016 року, присвяченому технологіям, надаємо коментар актриси: "Завжди цікава до чужих думок, але я прихильниця цієї теми й пильно стежу за нею. І роблю це щороку, проводячи різні дослідження. Можливо, ви не знали про технології, які використано для створення деталей або прикрас цього ансамблю. Або, можливо, вам просто не сподобалося, що я вдягла. Це абсолютно нормально. Але ви не можете звинуватити мене в тому, що я не надаю значення цій темі".

Каньє Вест у Balmain (2016)

Каньє Вест, який завжди використовував Met Gala, щоб викликати ажіотаж навколо своєї персони, прийшов на бал 2016 року не тільки в драних джинсах, а й у контактних лінзах блакитного кольору. Коли репортер на червоній килимовій доріжці попросив репера докладніше розповісти про цей образ, він просто відповів йому одним словом — vibes — і пішов.

Іванка Трамп у Ralph Lauren (2016)

Іванка Трамп відвідала бал 2016 року в цьому комбінезоні Ralph Lauren, червоний відтінок якого був даниною президентській заявці її батька (червоний колір асоціюється з Республіканською партією, а синій — з Демократичною). Це був останній візит Трампів на захід. Головна редакторка американського Vogue Анна Вінтур пізніше сказала в інтерв’ю Джеймсу Кордену, що подружжя Трампів більше ніколи не запросять на Met Gala.

Ріанна в Guo Pei (2015)

Хоча цей образ китайської модельєрки Гуо Пей увійшов в історію Met Gala, поділ з лисячого хутра викликав негативну реакцію активістів, які виступають проти використання натурального хутра. Вони назвали це безвідповідальною пропагандою використання хутра з боку Ріанни.

Кім Кардаш’ян Вест у Givenchy by Riccardo Tisci (2013)

Met Gala 2013 року став дебютним для Кім Кардаш’ян. Вона прийшла як гостя свого тодішнього партнера Каньє Веста й була при надії. Жорстокий відгук у мережі на її сукню Givenchy з квітчастим принтом змусив Кім покинути захід у сльозах, але зірка реаліті-шоу згадувала згодом із захватом це вбрання, називаючи "досить легендарним". Цей вихід також став початком демонстрації багатьох гучних образів Кім для Met Gala, які щорічно ставали одними з найочікуваніших на червоній доріжці.

Гвінет Пелтроу у Valentino (2013)

Суперечки після Met Gala 2013 викликала не сукня Valentino Гвінет Пелтроу кольору фуксії, а її різкий відгук власне про ніч. Актриса, як повідомляється, сказала в інтерв’ю, що її досвід на заході виявився дуже неприємним. Та певно вона швидко відійшла від негативних вражень, оскільки чотири роки по тому відвідала Met Gala 2017 року — цього разу в короткій сукні рожевого кольору Calvin Klein.

За матеріалами vogue.com.au
Автор тексту: Jonah Waterhouse

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.