До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Streetstyle: як Белла Гадід і Гейлі Бібер носять топи-"шторки" цього літа

Речі із зав’язками, що акцентують на лінії талії, з’явилися ще минулого літа — тоді цей тренд підхопив багато хто зі знаменитостей і дотримує його досі. Однак назріває ще одна гучна тенденція, яка може легко конкурувати зі спокусливими шлейками. Ідеться про топи, що їх англійською лаконічно називають curtain tops, а ми вирішили назвати їх топи-"шторки" — усе тому, що вони дуже подібні до справжнісіньких штор.

Белла Гадід

Кроп-топи такого плану мають лише одну деталь — крихітний гачок на рівні грудей. Завдяки відвертому дизайну топ оголює значну частину торса, не залишаючи навіть натяку на скромність. Такі модниці, як Джей Ло і Гвінет Пелтроу, популяризували топи з ледь помітною застібкою ще в 1990—2000 роках. Досить лише згадати зелений комплект Donna Karan, який носила Пелтроу в ролі Естелли у фільмі "Великі надії".

Реклама
Jacquemus осінь-зима 2021/2022
Jacquemus осінь-зима 2021/2022

Як і в разі із зав’язками, "шторки" ввійшли в моду багато в чому завдяки дизайнерові Симону Порту Жакмюсу. Якщо раніше він показував топи зі шлейками, то у своїй осінньо-зимовій колекції La Montagne, представленій на Тижні моди в Парижі, Жакмюс зробив ставку на топи-шторки. У колекції з’явилося сім барвистих образів, що трималися лише на одній застібці. У кінцевому підсумку дизайнер представив три сміливі моделі: трикотажний кардиган у рубчик La maille Pralù, пухнастий кардиган з короткими рукавами La maille Neve і шовкову сорочку La chemise Notte. Всі вони були закріплені на грудях за допомогою металевої застібки з логотипом Jacquemus, вишитим курсивом. Однак був і придатніший для носіння варіант — модель Імаан Гаммам продемонструвала на шоу довгу чорну сорочку з гачками взавдовжки виробу. У такий спосіб можна регулювати відсоток відвертості власного образу.

Гейлі Бібер

Перш ніж вийти на подіум Jacquemus у чорному мінікардигані La Maille Neve й вишнево-червоному топі La Maille Pralù, Кендалл Дженнер протестувала топ у реальному житті. Дівчина з’явилася у в’язаному жилеті з V-подібним викотом TheOpen Product, що був застебнутий лише на один гачок. Кількома днями раніше вона вдягнула пікантний бірюзовий топ Marine Serre й застебнула його тільки на один із чотирьох можливих ґудзиків. Той самий трюк модниця повторила із шовковою сорочкою Mirror Palais і вінтажною моделлю Moschino.

Гейлі Бібер

Ще одна прихильниця цього тренду — Гейлі Бібер. Ще в березні цього року супермодель красувалася на побаченні в лляному топі-галтері Cult Gaia з вигнутою застібкою (такий самий волошкового кольору має й Емілі Ратаковскі). Також Гейлі приміряла блузу Paris Georgia фісташкового кольору, застебнуту на один гачок. Її стилістка Мейв Рейлі доповнила образ об’ємним блейзером Frankie Shop, джинсами Eytys, босоніжками LA Femme, сумкою Bottega Veneta. А всього тиждень тому Гейлі показала, як носити бежевий трикотажний мінікардиган з нової колекції Jacquemus осінь-зима 2021/2022.

Емілі Ратаковскі

У середині червня ще одна зірка вирушила на прогулянку зі своїм хлопцем у спокусливому топі. Цього разу в об’єктиви папараці потрапила Кая Гербер, яка приміряла кроп-топ I.Am.Gia в парі із сатиновими штанами Galvan і ботильйонами Paco Robanne. Тим часом Ріанна приберегла стилістичний прийом для вечірнього виходу й розстебнула темно-синю блузу Gucci, оголивши замшеві штани з високою талією і багатошарове намисто.

Кім Кардаш’ян

Свою лепту до популяризації топів-"шторок" додала й Кім Кардаш’ян. Нещодавно бізнесвумен відвідала Рим у мініатюрному кардигані, застебнутому лише на один ґудзик. Вона доповнила образ шкіряною мініспідницею Clio Peppiatt з лелітковим зображенням дракона, а також червоними мюлями Prada. Тим часом Белла Гадід поділилася світлиною в гофрованій блузі Junya Watanabe з колекції весна-літо 2003 — нескладно вгадати, що вона теж була застебнута лише на один ґудзик. Під час своєї недавньої подорожі на Тиждень моди в Парижі вона вдягнула вінтажну блузку Jean Paul Gaultier із зав’язками-"шторками" і принтом у вигляді метеликів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.