До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ріанна стала мільярдеркою і найбагатшою жінкою-музикантом у світі

За даними Forbes, Ріанна тепер офіційно мільярдерка і найбагатша жінка-музикант у світі.

Рианна на мероприятии Fenty BeautyРіанна на заході Fenty Beauty

Чи думала Ріанна, коли запускала Fenty Beauty у 2017 році, що її косметична лінія допоможе їй дістати одне з найексклюзивніших звань у світі — мільярдерка? Forbes оцінив статок співачки в 1,7 мільярда доларів, що робить її найбагатшою жінкою-музикантом у світі та другою після Опри Вінфрі найбагатшою артисткою. Але не музика зробила її такою заможною. Велика частина її статку (приблизно 1,4 мільярда доларів) припадає на вартість Fenty Beauty, 50% якої, як підтверджує Forbes, належить їй. Велика частина решти доходу припадає на частку в її компанії з виробництва спідньої білизни Savage x Fenty, яка оцінюється у 270 мільйонів доларів, та її доходи від кар’єри в шоу-бізнесі.

Реклама

Ріанна не єдина знаменитість, яка скористалася своєю популярністю для створення косметичного бренду, але вона, безумовно, стала найуспішнішою поппідприємницею у б’юті-сфері. Fenty Beauty, спільне підприємство 50 на 50 з французьким конгломератом LVMH, засновано у 2017 році для створення інклюзивного косметичного бренду. Ріанна випустила 40 різних відтінків тонального крему, що на той час було безпрецедентним кроком. Це зумовило так званий ефект Фенті, коли бренди-конкуренти розширили діапазон відтінків косметичних засобів.

Рианна на мероприятии Fenty BeautyРіанна на заході Fenty Beauty

Продукти, доступні як для придбання онлайн, так і в крамницях Sephora, що також належать LVMH, мали миттєвий успіх. За даними LVMH за рік після заснування лінія приносила понад 550 мільйонів доларів річного доходу, випереджаючи інші бренди відомих людей, як-от Kylie Cosmetics Кайлі Дженнер, KKW Beauty Кім Кардаш’ян Вест і Honest Co.

LVMH, що перебуває під контролем шалено багатої сім’ї Арно, безсумнівно, причетний до всіх починань Ріанни. Конгломерат, наприклад, розширив лінійку Fenty Beauty, додавши до неї аромати й засоби для догляду за шкірою, з огляду на річне зростання (за даними Forbes, вартість однієї Fenty Beauty становить не менш як 2,8 мільярда доларів). Також нещодавно він інвестував у Savage x Fenty.

Однак не всі підприємства Ріанни окупилися. Зокрема, цього року співачка домовилася з LVMH про закриття свого модного бренду Fenty після менш як двох років від часу заснування.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.