До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три головні кохання в житті Арістотеля Онассіса

20 січня 1906 року народився Арістотель Онассіс — грецький судновласник і підприємець, який став одним з головних мільярдерів XX століття. Однак, крім видатних бізнес-успіхів, він прославився ще й бурхливим особистим життям. У різний час Онассіс перебував у стосунках з такими відомими жінками, як Марія Каллас, Лі Радзівілл і Жаклін Кеннеді. З нагоди дня народження Онассіса згадуємо три найбільші кохання в його житті.

Арістотель Онассіс
Афіна Ліванос

Юна Афіна Ліванос, якій на момент знайомства з Арістотелем Онассісом було всього 16 років, стала його першою офіційною дружиною. Його ж вік наближався до сорока, але Онассіса ця різниця абсолютно не бентежила, на відміну від батька Афіни — Ставроса Ліваноса, одного з найбільших судновласників Греції. Проте Арістотель умів зачаровувати й переконувати — за рік пара розписалася. Досить швидко новоспечене подружжя Онассісів стало батьками — спершу в них народився син Александр, а за два з половиною роки на світ з’явилася дочка Крістіна.

Реклама
Афіна та Арістотель Онассіси

Багато хто тоді казав, що це шлюб задля вигоди з боку Онассіса, про якого вже ходив поголос, що він вирішує багато власних бізнесових питань за допомогою "правильних" жінок. Завдяки одним він збільшував кількість грошей на рахунку, завдяки іншим — зміцнював авторитет прізвища Онассіс. Попри всі ці чутки шлюб Арістотеля Онассіса й багатої спадкоємиці Афіни Ліванос тривав аж 14 років. Причиною розлучення стала чергова зрада підприємця, який багато років мучив Афіну то нападами ревнощів, то власними зрадами. Після розлучення вона повернула дівоче прізвище.

Арістотель Онассіс з дружиною Афіною і сином Александром
Арістотель Онассіс та Афіна Ліванос
Марія Каллас

Жінкою, через яку розпався шлюб Онассіса й Афіни, стала оперна діва Марія Каллас. Вони познайомилися 1957 року на дні народження світської журналістки Ельзи Максвелл, а за півтора року зустрілися знову. Ця зустріч стала фатальною для обох — Онассіс так захопився Марією, що навіть запросив її з чоловіком Баттістою Мененьїні на яхту, де відпочивали ще десятки гостей.

Арістотель Онассіс і Марія Каллас
Арістотель Онассіс і Марія Каллас

Там була присутня і його дружина Афіна, яка саме після цієї подорожі й вирішила подати на розлучення. Каллас теж розлучилася з чоловіком, а закоханих, яких преса називала "найвідомішими греками у світі", вже нічого не стримувало.

Афіна Ліванос і Марія Каллас

Однак Онассіс не поспішав знову брати шлюб. Він обіцяв Каллас, що вони одружаться на його острові Скорпіос, проте довгоочікувана церемонія так і не відбулася. Ходили чутки, що оперна діва завагітніла від Онассіса у віці 42 років, а він наполіг на аборті, апелюючи тим, що в його імперії вже досить спадкоємців. У підсумку їхні неофіційні стосунки тривали ще багато років, до самої смерті Арістотеля в 1975-му, хоч у його житті й з’явилася ще одна жінка.

Марія Каллас та Арістотель Онассіс
Марія Каллас та Арістотель Онассіс
Жаклін Кеннеді

Цією жінкою стала Жаклін Кеннеді, експерша леді США. У 1963 році вона важко переживала втрату новонародженої дитини, тому сестра Лі Радзивілл запропонувала їй провести канікули на яхті її залицяльника Арістотеля Онассіса. Кажуть, що Джон Кеннеді був проти цієї подорожі, але Жаклін треба було змінити оточення — і разом із сестрою їй все-таки дозволили туди вирушити. За пів року президента США несподівано вбили, а місис Кеннеді довелося пережити ще одне велике горе. Саме в цей момент Арістотель Онассіс почав дедалі частіше відвідувати 34-річну Жаклін, підтримувати її. За п’ять років вони стали чоловіком і дружиною. Церемонія відбулася на тому самому острові Скорпіос, про весілля на якому так мріяла Марія Каллас.

Весілля Арістотеля Онассіса й Жаклін Кеннеді

Американське суспільство було приголомшене цією новиною. Жаклін Кеннеді називали зрадницею, адже після смерті Джона Кеннеді минуло всього п’ять років. Вона ж розуміла, що її дітям і їй потрібен захист, а шлюб з Онассісом зможе його забезпечити. Тим часом Онассіс завдяки цьому шлюбу зміг увійти до найвищих верств американського бізнес-істеблішменту, адже його Жаклін, хай там що, була одним із символів цієї країни.

Арістотель Онассіс і Жаклін Кеннеді

Попри гучне весілля романтики в цих стосунках майже не було. За кілька тижнів Онассіс повернувся до Каллас, а Жаклін поринула в шопінг. Близькі до пари джерела розповідали, що спершу мільярдер зрадів, що зміг досить легко відкупитися, але рахунки, які приходили йому за покупки молодої обраниці, почали жахати його. Він навіть жартував, що жебраком його зроблять не конкуренти, а апетити власної дружини.

Жаклін Кеннеді та Арістотель Онассіс
Арістотель Онассіс і Жаклін Кеннеді

Формально цей шлюб тривав лише сім років. У 1975 році Арістотель Онассіс помер, залишивши Жаклін Кеннеді досить невеликий спадок. Його головною спадкоємицею стала молодша дочка Крістіна, якій на той момент було всього 23 роки. Джекі обурило таке рішення, адже її стосунки з падчеркою були складними. Крістіна Онассіс теж не хотіла мати жодних спільних справ з дружиною батька, тому погодилася виплатити їй відступні на суму 26 мільйонів доларів, щоб більше ніколи нічого про неї не чути.

Арістотель Онассіс і Жаклін Кеннеді

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.